2012-04-17 @ 13:07:14

Lärare och elever...

Hej!
Ja, alldeles strax ska vi ha SO och sen franska. Brukar ju inte skriva om annat än hästarna på bloggen men jag måste bara få säga det här. Vi har verkligen en jätte dålig franska lärare tycker jag. Och det är inte så att det är elevernas fel, för att de inte lyssnar eller förstör, den här gången är det faktiskt inte så.
Kan ju börja med att berätta att vi hade en franska lärare som var borta typ varannan gång i 6:an så nu i 7:an så ligger vi ju en bit efter i jämförelse med andra 7:or.
Och detta visste ju den nya läraren om, men hon är allt annat än pushande, vilket kanske behövs eftersom vi ligger så långt efter. Hon verkar inte ens bry sig om vad vi gör på lektionerna, och det verkar som om hon förväntar sig att det är eleverna som ska hålla i lektionen. Det ända vi får göra är att jobba i böckerna med uppgifter, och det kanske man lär sig endel på, men seriöst? Ett helt år? Och när det blir så tråkigt att göra samma sak hela tiden så är det ingen som bryr sig om att göra något, och eftersom läraren inte bryr sig så tror jag inte det är någon som lär sig speciellt mycket.
Dessutom så pratar hon nästan aldrig franska och hon har nästan aldrig genomgång, det behövs väl också?
Vi har satt oss hela gruppen och skrivit ner förslag på vad vi vill göra och hon har fått de mailet och sagt att vi ska göra de grejerna, men vi har inte fått göra något av det. Och vi skickade mailet i början av Januari...
Jag blir så irriterad, jag sa det till henne igår när hon klagade på att det var så många som klagade på undervisningen. Först så bara pratade hon bort allt och när jag fortsatte argumentera så blev hon arg. Som elev är man inte den som vill vara uppkäftig, är man det så blir man "hat-eleven" resten av terminen typ... det vill man inte.
Därför tror jag inte det är någon som tycker att man lär sig speciellt mycket eller har särskilt kul på franskan i vår klass.
Och pappa kan säga (han är också lärare) att när han sitter med på ridlektioner och ridläraren beskriver hur hästarna är så låter de som hans elever. Hästarna är lata, de vill slippa, de försöker fuska, de säger emot, de struntar i att lyssna. Och visst elever kan kanske vara så ibland. Men det finns så många lärare som är ryttaren som aldrig lyssnar i så fall, och en ryttare som inte lyssnar på hästen blir aldrig bra. Och det är ryttarens uppgift att få hästen att lyssna, inte tvärt om. En lärare som inte lyssnar på eleven blir heller aldrig bra, och det är lärarens uppgift att få eleverna att lyssna, läraren ska redan kunna lyssna på eleven.
Oj, vad långt det blev... jaja nu har jag i alla fall pratat ut :P
Sen stämmer detta verkligen inte på alla, men jag tycker det stämmer ganska bra på våran lärare...
Kram Julia

Kommentarer:
Postat av: Caroline

Vilka fina hästar ni har! Är dem era egna?



tacksam för svar! :)

2012-04-17 @ 14:14:31
URL: http://jcdressyr.blogg.se/
Postat av: Caroline

SV: Tack för svaret! :)



Och ja vi är två som bloggar tvillingar faktiskt och ena ponnyn är vår egna sedaa över trå år tillbaks (den vita i headdern) och den bruna ponnyn (i headdern) är våran foderponny sedan två år tillbaka! :)



Om ni vill läsa mer så kan ni skrolla ner till det understa inlägget som är en presentation :)

2012-04-17 @ 14:34:25
URL: http://jcdressyr.blogg.se/
Postat av: Caroline

SV: Tack så mycket det värmer! :)

2012-04-17 @ 14:43:48
URL: http://jcdressyr.blogg.se/
Postat av: Carli

Hahaha, använd det här argumentet mer aggressivt så fungerar det ;)

Kan hjälpa dig om du vill...



Det var en viss textil-lärare som blev lite arg på mig när jag tyckte det var fel att man inte skulle få välja sin slöjd för nästa år.

2012-04-19 @ 19:01:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0