2012-04-27 @ 12:00:00

Träna bort ett oönskat beteende

Hej!
Ja fick för ett tag sen höra om ett sätt som vissa använder sig av för att få bort oönskade beteenden. Och det dom gör är att dom tränar in det oönskade beteendet på kommando. Om man t.ex. har en häst som skrapar med hoven i marken när den får tråkigt eller blir otålig. Då kan man lära hästen att skrapa med hoven i marken på kommando, då kan man kontrollera det mycket mer. Och om man lyckas riktigt bra så kommer ju hästen då bara göra det när man ber om det, då bestämmer man helt själv när man vill att hästen ska göra det.
Sen om man har en häst som ställer sig på bakbenen eller bits så kanske man inte ska träna inte det, det kan ju bli lite farligt/jobbigt. Men i ett sånt fall, när hästen gör något mot den som håller i den eller flyr/säger emot på det sättet, så tror jag att det oftast är brist på respekt eller att hästen har ont.
Sen är det nog viktigt att om man tränar in sitt oönskade beteende, att man är tydlig med att hästen bara får gör det när man ber om det. Annars kan det bli väldigt fel och hästen kanske börjar göra det ännu mer.
Vad tror ni om det här sättet? Skulle ni prova det på eran häst?
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0