2012-04-05 @ 19:57:13

Testat nya grejerna :D

Hej!
Idag åkte jag ut till stallet med de nya grejerna som jag skulle prova. Täcket var lite långt nertill med jag tror att en mindre storlek blir för kort över ryggen. Lite tält-aktigt kanske men det får va så, jag tror inte hon stör sig på det, hon kommer ju inte ha det några längre stunder. Sen är det fortfarande så stelt och fyrkantigt så det sitter nog bättre efter ett tag. Magjordarna däremot är lite klurigare, jag fick spänna in de så mycket det gick och de sitter ju inte precis tajt... men vad säger man, hästen är inte tjock i alla fall. Insåg också att täcket kommer bli smutsigt på en gång med den där rosa färgen men det får man ta, nu kommer lite bilder ;)
Sen skulle jag ju rida också. Och när jag tog in Stelpa så provade jag att springa med henne en bit i hagen. Bara för att se om hon följde efter lika bar i hagen som på banan, och det gjorde hon. Yöta också för den delen, tyckte det var jätte kul att någon sprang så hon fick något vårbus och drog runt i galopp. Stelpa blev lite orolig och vill springa iväg hon också men höll sig på marken efter att matte sagt till henne. De andra hästarna reagerade knappt på att Yöta rejsade runt och jag tänkte att deras vårkänslor är väll slut då.
Men inte då, när jag kommit in med Stelpa i stallet så hör man mycket tydligt hur det kommer en flock hästar dundrande genom hagen. Och allihopa kommer farande och rejsar runt utanför lösdriften. Inte så kul tyckte Stelpa som inte fick vara med.
Men men, jag satte på henne den nya nosgrimman, tog av den nedre remmen, och de nya bootsen, "190 gramarna". Lite bilder på detta. Någon som är bra på nosgrimmor? Ser den ut att sitta lagom högt upp?
Jag tränade på lite allt möjligt. Började med lite volter och flytta, det gick sådär. Sen lite trav på vägen, gick också sådär. Sen tog jag några galoppfattningar och det gick bättre, hon tog rätt galopp varje gång. Sen lite tölt som gick sådär och så lite trav igen. Det gick bättre den här gången men jag måste börja tänka på vilket sittben jag sitter på för när jag bytte så blev hon ganska ostadig. Sen lite mer galoppfattninar och tölt och det gick mycket bättre nu. Hon töltade flera meter rakt fram på lösa tyglar, sååå skönt att se att det fungerar :D I galoppen tränade jag mycket på att sitta ner och att diva, det gick ganska bra.
När vi kom in så fick hon på sig nya regntäcket och det får ligga på över natten för hon var inte helt torr när jag åkte. Sen visade vi pappa också hur fint vi kunde hälsa :)
Kram Julia

Kommentarer:
Postat av: Jossan

Nosgrimman ska sitta tvåfingrar under käkbenet eller vad det nu heter.. :P Kan visa i ett inlägg sen ;)

2012-04-06 @ 11:35:32
URL: http://semtegensis.blogg.se/
Postat av: Stina

Åhhh vilket fint grimskaft! Vart det är köpt? :D

2012-04-11 @ 09:25:47
URL: http://stinabackerholm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0