2012-08-02 @ 11:38:43

Dessa dagar

Hej, hej!
 
Ja det har varit lite dålig uppdatering på bloggen, men Jossan kom hem och då hade vi så mycket att prata om att vi inte hann med bloggen. Men jag tänkte berätta vad som hänt senaste dagarna ;)
 
Tisdag: Det regnade inte på oss i stallet men jag tömkörde inte. Det fick bli ett pass på banan och träna tölt. Både Jossan och gårdsägaren tittade på och kom med tips.
Väldigt bra att ha någon som står på marken och tittar och pekar ibland. Man hamnar lätt i samma bana hela tiden när man rider samma häst hela tiden, man testar inte nya grejer. Då är det bra att ha nån på marken som säger vad man kan göra och hur det ser ut.
Stelpa var i alla fall väldigt otaktig i början men som vanligt så blev det bättre och bättre ju längre man red. Tillslut gick det rätt bra så då avslutade vi, mina ben orkade inte så mycket mer de heller.
 
Sen följde Jossan med oss in till stan, hon och jag gick på Hööks en stund och Jossan köpte en ordentlig tömkörnings gjord och ett par röda skyddsboots :D Jätte fint!
Sen sov Jossan över hos mig och vi låg väll och pratade halva natten kan jag tro... :P
 
 
Onsdag: Sen så följde ju Jossan med ut till stallet och vi provade den nya gjorden. Det behövs göras lite fler hål för den är gjord för stora hästar.
Men vi tränade lite tölt från marken med Stelpa med de nya bootsen i fram, jätte konstigt tyckte hon till en början men hon fattade mer och mer vad hon skulle göra. Vi provade även att öka tölten på henne och det gick faktiskt helt okej.
Tränade lite trav på volt också och nu har Stelpa verkligen fattat att det är skönt att gå i form, hon går riktigt fint med halsen i både skritt och trav. Vi provade att sätta viktbootsen i bak också, det var jätte konstigt tyckte Stelpa, vart några fina trav steg då och då men det var lite för konstigt tyckte Stelpa för att det skulle bli riktigt bra. Galoppen såg också bättre ut med bootsen bak men bara de två - tre första stegen :P Så inte viktboots bak än ;)
 
Torsdag: Ja nu har ju Jossan åkt igen men jag tänkte ta en sväng ut till stallet och rida ut lite på Stelpa, se om hon kan öka tölten med ryttare på ryggen också ;)
 
En dag kommer vi väll upp i ökat tempo tölt också... ;)
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0