2012-08-16 @ 09:45:00

Atli - en otroligt självsäker häst!

En sak som har slagit mig på sista tiden är att Atli är så otroligt självsäker!
Han är beroende av sin flock det är han men han han tycker liksom att det är självklart att han ska vara högst i rang. Det är liksom inge snack om saken!
Jag vet inte hur det skulle blivit om vi inte hade haft Atli och Kraflar (båda hingstiga) i var sin box berdvid varandra innan vi släppte ihop dom men när vi väl gjorde det så bara sprang dom om kring i hagen! jag tror inte att dom sparkade varandra en ända gång faktiskt! Visst vände dom rumporna mot varandra men det var ingen som sparkade. Men som sagt så hade vi ju haft dom i box under natten också.
Haha! Ja, här hemma var det då inga problem när vi släppte ihop dom för alla trodde ju han var hingst ;)
 
Men senaste gången jag släppte ihop honom med en ny häst så var det precis samma sak! det var en 5-6 årig valack som jag släppte ihop honom med och Atli kollade knappt åt hans håll ibörjan! Han bara sprang förbi honom och drog några vändor i hagen medans den andra valacken försökte fånga hans uppmärksamhet! Haha! Atli var verkligen helt ointresserad! Sen till slut så nosade han lite på honom och då vände Birre (smeknamn på andra valacken) rumpan mot honom men Atli flyttade sig inte ens! Det var precis som om han tänkte: Du vågar inte sparka mig iallafall! Och det gjorde inte Birre heller han bara hytte lite mot honom.
Sen märks det ju otroligt mycket i hanteringen och ridningen att han är självsäker. Man får inte tillåta något som kan utväcklas tille en ovana för nästa gång så är det en ovana. Tex. Första gågen jag skulle gå ut och gå med honom, han höll nästan på att springa över mig för han hade verkligen ingen respekt alls för mig! Men sen räckte det ju med att man sa till några gånger så slutade han.
Sen älskar han ju uppmärksamhet både när jag är på honom och på marken. Han taggar upp sig extra mycket på tävlingarna och går och gnäggar till och från. Och det märks även på frambens rörelserna för dom blir lite extra höga på tävling vilket jag inte har något emot ;) Haha!
(orättvis bild eftersom han gick super duper snyggt just dom stegen, haha!)
Sen blir ju inte hans över-självsäkerhet bättre av att alla tycker att han är så snygg ;)
(här är han iofs bara söt men jag orkar inte leta efter fler bilder!)
 
Kram! Jossan

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0