2012-05-20 @ 22:09:07

Långritt!

Hej!
Idag vart det en långritt, riktigt bra väder för det. Lite varmt tyckte kanske hästarna men det skötte sig bra.
Både Jossan och jag bytte bett idag. Jossan bytte tillbaka till sitt raka bett och den höga röda nosgrimman(såå fin på Atli) :P
Jag lånade Jossans hackamore för att se om det fungerar. Stelpa är inte precis villig att öppna munnen vid tränsning så tänkte att detta kanske fungerar. Efter att ha borrat några nya hål och letat fram ett tillräckligt litet huvudlag så fick vi på det och red iväg.
Red iväg på en gång eftersom vi bara fastnar på banan annars... Men hackamore är inte Stelpas grej, det var ingen form och hon vart lätt tung i handen. Ändå så gick ridturen någorlunda om man bortser från hennes huvud som var lite överallt...
Hon töltade fint emellan åt och galoppfattningarna gick riktigt bra. Både från skritt och trav, till och med höger galopp (fast bara från skritt...). Traven var lite "galoppig" ibland, hon tar små galoppsteg hit och dit. Men när hon väl travade så gick det bra, med sänkt huvud och allt. Kunde till och med trava på volt på en liten gräsmatta med högt gräs på, det tror jag var med hjälp av hacket faktiskt ;)
När vi kom in så var det två genom svettiga hästar som vi stretchade och tvättade av. Det uppskattades inte så mycket av hästarna men vi var väldigt nöjda med våra rena hästar. Visserligen så rullade Stelpa sig 6 gånger ute i dammet så att hon blev helt grå, men hon var ren en kvart i alla fall ;)
På vägen hem så svängde vi förbi och frågade om vi kunde få hyra ridbanan som ligger ganska nära oss. Vi ska rida för Sara på tisdag och det vore guld att få ha en bana igen. Och att det finns så snälla människor, vi fick låna den helt gratis igen! :D Helt underbart!
Nu hoppas vi att det går bra på lektionen också och att vi får lite bilder ;)
Min snygga häst på förr förra Sara lektionen :D
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0