2013-02-23 @ 10:01:05

Gårdagens ridpass

Ska alldeles strax åka ut till stallet. Igår märkte jag vilket rid-behov jag hade. Har varit så slut i kroppen efter skidåkning så hann inte tänka på ridabstinensen, men när jag väl kom till stallet så var det som på julafton. Haha, helt galet hur beroende man kan bli...
 
Stelpa var väldigt pigg igår. Tror alla hästarna hade lite vårkänslor, utom Blesa då då... I alla fall så var Stelpa väldigt pigg och tänkte väldigt mycket galopp vilket ledde till:
• Galopptakt i tölten ibland
• Allmänt dålig trav
Men det kom ju inte bara dåliga saker från det. Det blev också:
• Bra galoppfattningar
 
Tölten gick engentligen helt okej. Den var inte kort eller markbunden och för det mesta var det bra takt. Ibland när hon tycker att matte driver för mycket så tar hon ett litet galoppsprång med framdelen. Men tölten var faktiskt bra för det mesta så det var jag nöjd med.
Galoppfattningarna gick på 0.5 sekunder. Jag behövde bara tänka galopp och så galopperade hon. Men det var inga ryckiga/kasta sig fram i galoppfattningar. Även om det gick fort så var det mjuka och fina fattningar utan att hon tappade allt för mycket samling. Lyckades med både höger och vänster galopp, dock så blev hon lite stum i munnen ibland och ville bara springa snabbt rakt fram. Men lite form i galoppen lyckades vi också med. Det är bara några steg men man känner att hon verkligen släpper då och vi har ju inte tränat galoppen något speciellt. Det har bara varit galopp liksom. Inga övningar eller mål som vi ska uppnå, än. 
 
Sen kommer vi till traven då. Den drabbades ju av att hon så gärna ville galoppera. Hon travade gärna snabbare och snabbare tills det blev galopp och när man tog i tyglarna slog hon upp i tölt. Så jag satt där och hoade som om jag var jultomten själv för att det inte skulle gå för fort och använde spöt lite lätt på bogen. Tillslut gick det att trava rent i rätt tempo, dock så var det inte den fina traven med riktiga rörelser som hon kan ha. Det kändes väldigt kort och struttigt i steget och hon ville inte riktigt släppa i nacken.
Men dagar som igår så får man sänka kraven lite, gå tillbaka och bara fokusera på takt och tempo.
 
Allt som allt är jag ändå nöjd. Stelpa också tror jag för hon fick galoppera av sig ordentligt på hemvägen. Haha, det var ett tag sen jag red henne svettig faktiskt, i alla fall såhär svettig, men jag insåg att fröken behöver lite mer konditionsträning.
Ni får lite galoppbilder, dock så var hon inte alls på galopphumör när vi tog de här bilderna. Det var en väldigt lam galopp då...
 
Kram

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0