2013-02-24 @ 14:11:03

Konditionsträning!

Igår så fick båda hästarna komma ut och springa av sig lite. Det blev samma runda och konditionsträning för båda två.
 
Stelpa fungerade mycket bättre i traven. Hon skötte sig riktigt fint i alla gångarter. Fick kämpa lite med högergaloppen annars fungerade det bra. Hon var ganska pigg och det brukar vara bra för tölten. Då får hon med sig baken mer av sig själv känns det som och det är lättare att hitta rätt takt. Töltade lite i lätt nerförsbacke också, och det fungerade! Förut så har det varit mycket jobbigare i nerförsbacke, då har vi tappat både formen och takten. Men nu när vi kom i nerförsbacken så kändes det som om rumpan åkte in mer under henne och framdelen kom upp. Super kul!
 
Atli gick det rätt bra på. Jag hade lite problem med traven. Jag hade bestämt mig för att vi skulle gå i form och det gjorde han men när han gjorde det så gick traven bara snabbare och snabbare. Så vi fick kämpa ett tag för att kunna köra tempoväxlingar i trav med form men det gick tillslut.
Tölten var ajg väldigt nöjd med. Han töltar väldigt bra nu tycker jag, han verkar inte alls tycka det är så jobbigt längre och tölten är mycket stabilare. Sen så har han nästan slutat helt med att kasta sig fram i tölten. Nu är det mjuka och fina övergångar.
Galoppen gick också bra, han var pigg men skötte sig.
 
Det var två svettiga men nöjda hästar som fick gå ut i hagen. Ni får lite bilder nu men det kommer komma film på mig och Stelpa från idag förhoppningsvis ikväll annars imorron ;)
 
Stelpa
 
Atli
 
Blesa
 
Yöta
 
Solblesa
 
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0