2013-02-21 @ 12:03:17

Min sadel

Som jag har tjatat om den här sadeln förut! Men det var en tjej som undrade om jag och Julia inte kunde skriva om våra sadlar så nu tänker jag skriva om min, igen! ;)
 
Jag har en Eques Sella sadel, 17" (tror jag att den är). Det är en sadel som har halvdjupt säte, korta knästöd och bara en kåpa om det är så den kallas....
Snygg! Om jag får säga det själv ;) Det kostar 14,900-någonting och jag tycker att man får en riktigt toppen sadel för de pengarna!
Det är utbytbara koppjärn i den vilket jag uppskattar sjukt mycket! Den ligger dessutom riktigt bra på de flesta hästar, det sa min sadelutprovare som jag litar på till 100%. Inget lurendrejeri där inte! Förövrigt var jag och provade ut den på agersta och jag hade riktigt roligt undertiden!
 
Suuper skön sadel att sitta i och man får automatiskt en bra sits i den och det går inte att sitta på så många andra sätt är rätt! OM man inte sitter och kollar ner som jag gör...
 
Det här med korta knästöd förvånade mig otroligt mycket! Jag tycker att det är helt underbart med korta knästöd, man får en härlig rörelsefrihet i underskänkeln. Nu när jag ridit i Julias sadel så kan jag väl tycka att det är skönt att få stödet hela vägen ner till knät men samtidigt kan jag inte röra skänkeln så som jag har vant mig vid att göra vilket jag märkte var irriterade. Dock så saknar jag det inte alls när jag sitter i min sadel. Man får ett utmärkt stöd ändå, bara det att det sitter högre upp på benet.
Jag fick också höra av sadelutprovaren att det här med korta knästöd kan vara svårt om man inte är van vid att rida, vilket jag också märkt när tex mamma sätter sig upp för att rida. Hon får en jätte fin sits men hon får problem med att hålla balansen i tec lättsidning och måste då koncentrera sig mycket på bara det och då blir det lite jobbigt. Jag hade också lite problem med att rida lätt när jag precis fick den eftersom man tydligen gärna kniper åt med knäna då men efter 3-4 gånger så fick jag koll på det.
 
Okej mycket possitivt kritik, nu till det negativa.
- Jag vet inte vilket koppjärn som passar honom längre... Det är ju inte sadelns fel i och för sig men det är inte så lätt som det verkar att veta när den är för trång och när den är för bred. Jag måste få det där förklarat för mig någon gång... Annars är det så lätt som det verkar att byta ut själva koppjärnet och det går verkligen på en kvart även för någon som aldrig gjort det förut.
- Om man ska ha stigbyglarna på undersidan av sadeln så får man se till att ha långa ben för det är inte helt lätt att byta hål på dom om hålet kommer under kåpan. Dessutom så har jag skapat en ful "buckla" på min sadel. Den kom upp på så vis att mina chaps klibbade fast i sadeln när de båda var nysmorda och när jag då inte satt tillräckligt djupt i sadeln så "röck" jag med mig kåpan upp och lixom lyfte den, då blev det en buckla. Jag tror även att sti´glädrena hjälpte till eftersom jag har dem under kåpan.
Inte så snyggt men det syns inte när jag sitter i den som tur väl är.
- Jag kan också störa mig på att det är kanska korta sadelgjords-stroppar. Det är lite irriterande ibland.
 
Avslutningsvis kan också tillägga att det är sjukt lätt att ta av och på sitglädrerna på denna sadel! Uppskattas!

Kommentarer:
Postat av: Frida

Jag måste ha stigläderna under kåpan annars nyper dom mig i fläsket på benen :)

Svar: Ja, haha jag förstår ;) Jag gillar att ha dom under föratt dom sitter mer "fast" då ;)
Jossan

2013-02-21 @ 14:06:12
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Desirée

jag tror att man kan beställa den med två kåpor också:)

Svar: Jaja men det gör den :) Och med soft seat eller hur det stavas ;)
Jossan

2013-02-21 @ 14:46:53
Postat av: rebecca

Funderar skarpt på en sån till min polle!! :D

Svar: Det tycker jag att du gör rätt i! ;) haha ne men den är riktigt skön! Ska du inte åka på "VM" alls? :) annars kan du få testa både sadeln och hästen om du vill ;)
Jossan

2013-02-21 @ 20:30:45
URL: http://rebmj.blogg.se
Postat av: rebecca

Jo jag kommer dit! Jag har testat en sella, jag tycker om den men sen är det ju hästen som ska tycka om den och sen ska den ju sitta bra också ;) Tack ändå!! :D

Svar: Okej, ja det är klart den ska! :) Så lite så ;)
Jossan

2013-02-23 @ 00:03:25
URL: http://rebmj.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0