2013-03-27 @ 15:25:47

Det här med hästar...

Är något som man inte kan förstå helt innan man har upplevt det.
 
Jag har ibland svårt att förklara vad som är det roliga med hästar. Det är svårt att säga exakt vad som är roligt, det finns så mycket med hästar som jag blir glad.
Innan man själv har gjort det så är det svårt att förstå det häftiga med att kunna styra en häst. Den känslan är svårt att beskriva.
Första gången man sitter på en häst och styr själv så kanske man inte får känslan av att man är ett med hästen och bara flyter fram. Men jag tycker att det verkar som om många får en aha- eller wow-upplevelse när de styr en häst själva första gången.
 
Bandet mellan häst och ryttare går inte att se eller höra. Det är svårt att förstå det här bandet om man inte själv har känt det. Det kan man ju förstå för hur ska man kunna lita på att något finns om man inte kan upptäcka det med något sinne. Men till och med mellan hästen och någon som rider för kanske första gången i sitt liv så är bandet tillräckligt starkt för att ge en wowupplevelse.
 
Självklart får man tycka att hästar är tråkigt, äckligt, jobbigt eller vad man nu tycker. Men jag tycker inte man ska vara så säker på att det är som man själv tycker/tror innan man har testat. "Man ska inte säga att maten är äcklig förän man har smakat". Och man måste inte älska hästar men väldigt många verkar vara så säkra på att hästar inte är roligt alls fast de har bara suttit på en häst en gång i hela sitt liv. Man kan väl ge det en chans i alla fall, eller vara tyst.
 
Såhär är det med det mesta. Det är svårt att veta hur något är innan man har testat. Men vi människor är väldigt duktiga på att skapa oss fördomar och sen tro på dom fullt ut.
Någon som aldrig har testat att få kontakt med en häst kanske inte ser bandet på bilderna alls. Medan jag som vet hur det är ser ett tydligt band.
 
Bara något att tänka på nästa gång man ska döma något innan man testat...
 
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0