2011-11-30 @ 09:56:25

När det finns väldigt många...

Hej!
Igår så red jag och Jossan som vanligt... Vi red fram och tillbaka till Fjällnora vilket är typ våran tränings runda för man rider bara på vägen.
I alla fall så gick det ganska för mig Stelpa blev takt ren efter ett tag, Jossan verkade inte lika nöjd men jag vet inte riktigt vad som inte fungerade.
Idag (onsdag) ska Jossan i alla fall på bio och se Breaking Dawn, så jag tar med pappa och Kajsa (lillasyster) till stallet så får dom rida.
Här kommer en liten bild på Solblesa från igår när hon lånade min mössa... ja hästen är inte så hästig :P
Sen till rubriken, det var en grej jag kom på igår som tog ganska lång tid för Jossan att klura ut men iaf så sa jag såhär:
- När det finns väldigt många pojkar så behövs det en man så tänker en riktig kvinna, som om hon var en man då bara skulle va en pojke vilket gör henne till en flicka...
Hängde du med?
Det var allt, Kram Julia!

2011-11-28 @ 16:31:43

I datasalen med två riktiga tokskallar..

Sitter nu i dataalen med Kajsa och Moa som håller på att ta roliga kort på sig själva. Dom e så gulliga så!
Kram Jossan!

2011-11-26 @ 17:59:46

Globen Horse Show!

Hej!

Igår var det som planerat Globen Horse Show så både jag och Jossan sluta skolan vid 1 och sen hämtade Jossans mamma oss. Bil till Stokholm sen var det bara att hitta en parkeringsplats och sedan ta sig till våra platser. Vi satt ganska högt upp och hade inte de bästa platserna för att fota men det blev endel bra kort i alla fall ;)

Det var ganska mycket hoppning på programet men det var också kul, och så var det såklart annat också. Vi gick i anexet också men köpte faktiskt inget. Sen blev det såklart massa hästprat (haha rimmar) och skratt, och kvällens komentar kom från Jossans lillasyster som också var där med sin kompis. Den var såhär:
Anna: - Vad är det för kort människa som går där på banan?
Julia: - Det är Malin Bayard.

Och här kommer en av de 5000 bilder Jossan tog;)

Två riktigt trötta men glada tjejer i Globen!

Kram!

2011-11-25 @ 08:39:53

Hallå!

Som sagt är vi jätte taggade inför eftermiddan! det ska bli så rolig att kolla på alla grejer i anexet! Och själv klart ska det bli kul med showen oxå... :) Jag kommer leka papparazi och knäppa på allt jag ser, men Julia kanske får låna kameran någon gång så jag får vara med oxå. Men vi skulle helt klart behöva någon slags bildspel så vi kan visa alla bilder på ett smartare sätt..
Sen vill jag att ni kollar in på alla länkar som jag lagt ut. Det är dom föreningar som jag brukar tävla hos och lite annat.
Idag blev det en bild på en lycklig fjording, Jöta!
Kram Jossan!

2011-11-24 @ 08:10:09

Tagga, tagga, tagga (igen)!!!

Hej!
Ja nu är det sådär så att man är sjuk taggad och bara vill typ spola fram tiden så man slipper vänta!!!
Det som är så kul är i alla fall att jag ska gå och se Breaking Dawn med Ingrid idag(torsdag), det ska bli jätte kul. Alla säger ju att filmen är så bra... men mer om de i andra bloggen(http://blondosen.blogg.se/)  ;)
I alla fall så taggar vi också inför fedag!!! GLOBEN HORSE SHOW!!! och jag kommer bara va i skolan typ max 3 timmar! Awsome!:D Inte för att jag inte gillar skolan (går ju i en lite speciell klass) men Globen är lite roligare... eller mycket...
Igår då... jag och Jossan gick ut och red i mörkret och det gick vell sådär för båda men jaja... det kan ju inte gå bra jämt. Nu har vi... eller Jossan fixat i lösdriften så det är spån där och jätte fint och frächt, och hästarna älskar att bajsa där...-.-
Men i alla fall så är det mycket ljusare nu än när det var torv. Fast varken Stelpa eller Atli är så vana vid lösdrift verkar det som för de tyckte de va lite konstigt...
Dom har fått gå upp i en ny hage också och där är det massa gräs så de tycker inte hö är lika gott nu men men... det gör inte mig så mycket.
Bilder från gummikursen:
Det var nog allt men det kommer mer efter Globen!
Kram Julia!

2011-11-22 @ 21:14:53

Veckans planering!

Okej vi börjar med idag!
Idag har vi ridit, Suprice! Men det gick rätt bra för mej (Jossan) iaf. Atli töltade faktist 5 HELA steg i form idag! :D För Julia gick det bra, Stelpa travade jätte fint och jätte mycket! Så det var en lyckad dag!

Imorgon ska Stelpa vaccineras så då kan inte Julia rida, så jag får rida själv...

På trosdag ska Julia på nya Twilight filmen Braking Dawn! Jag vill också se...

Och på fredag ska vi på Globen Horse Show! Roligt, Roligt!

Sen så blir det kanske sova hos grannarnas hundar, så då blir det Myys!

En härlig vecka har vi iaf framför oss :)


Puss!

Kramar!

2011-11-21 @ 21:10:32

Måste ju skriva något...

... så jag tänkte att jag skriver lite och lägger ut lite bilder från gummikursen. Eftersom Jossan varit så duktig och laddat upp bilder nu :)
Ja, jag såg inte Jossan rida men hon skulle i alla fall försöka få Atli att reagera lite bättre och snabbare på hjälperna och tölta lite mer i form.
För mig var det första gången jag red för "Gummi" så första lektionen (båda red två 25 minuters lektioner) kollade han bara medans jag red och jag fick testa lite olika grejer för att få henne att trava bättre. Andra lektionen blev av någon anledning väldigt mkt längre än tänkt (den blev typ 50 min) så Stelpa var helt slut efteråt. På den lektionen jobbade vi med ungefär samma sak. Stelpa verkade i alla fall tycka det var kul och jag tyckte det var bra :)
Sen blev det lite bråttom hem men allt gick bra. Lägger bara upp några bilder för det är så många så Jossan tänkte fixa ett bildspel men det kommer senare. Här kommer i alla fall några bilder ;)
Jag rider Stelpa:
Jossan och Atli:
Boxen var lite stor för Stelpa och bara för att jag älskar bilden på Atli och Jossan :P
Det var nog allt!
Kram Julia!

2011-11-20 @ 21:46:00

Kraflar frisk igen

Idag fick vi mail om att Kraflar blivit frisk igen! Han var nu helt bra och fick släppas ihop med deras valack flock som dom har på gården för första gången och han var tydligen jätte snäl. Och som jag förstod det, har han tagit över ledar rollen i flocken och fölet i flocken har han tagit till sig och är som en pappa åt honom. Det förvånar mig faktist inte, han är inte elak men han uppfostrar dom som inte är uppfostrade sedan är han en god ledare och förebild åt dom. Han är klok, Kraflar, det kan ingen säga emot!

Men det var roligt att höra att han kommit in i flocken så fort och att allt gick smärt fritt! :)


En snäll Kraflar låter sig bitas av den busiga 8åringen Rekkur.

Kram Jossan!


2011-11-15 @ 21:11:21

Nu är det November!!!

Hej!
Ja nu är det November på riktigt... det är kallt, mörk, fuktigt och man är sjuk trött efter 5. Hoppas det kommer snö snart så det finns en anledning till att det ska va så kallt och så att det ser lite ljusare ut...
Jag och Jossan gick iaf ut i mörkret och hämtade hästarna. Jag älskar att de alltid står vid grinden nu för tiden :)
Vi red våran fd "långrunda" nu mera kallad "skritt runda på 1 h där man kan jobba på vägen", har annars namnet "Eda rundan"...
För mig gick det inte så bra i början Stelpa var ganska hård i munnen men efter ett tag och lite övertalning böev hon mjukare. Jossan tror jag att det också gick bra för men Atli var tydligen springig när hon skulle tölta i form, hon verkade iaf nöjd på slutet.
Sen vill jag bara tal om för alla att 2 islandshästar väger mer än 10 kg hö... så det så! :P
Jag tror Jossan sitter och laddar upp bilder från kursen nu så vi kan fixa ett ordentligt inlägg om det snart ;)
Det var nog allt... om inte Jossan skriver något...
Kram Julia!

2011-11-14 @ 21:31:07

Gummikurs!

Hej!
Ja vi har inte skrivit något om gummikursen än men vi kommer göra det så fort vi kan sätt oss ner och ladda upp bilder och bestämma vad vi ska skriva.
Här kommer i alla fall en lite snabb sammanfattning på hur det gick:
Vi kom dit och tillbaka utan större besvär. Lastningen gick bra och vi blev bara närstan försenade dit trots att vi gick upp en halv timme försent...
Jag tror båda fick bra tips och båda har nog saker att jobba på ett litet tag nu i alla fall.
Annars så var det ganska mycket dö tid som gick åt till att titta på andra kursare och fika...;)
Det var i alla fall jätte kul trots att det blev bråttom både dit och hem, eftersom båda två skulle iväg efter, och det kalla vädret.
Mer info och bilder kommer! ;)
Kram Julia!

2011-11-11 @ 22:09:43

Tagga, tagga, tagga!

Hallå!
Gummikurs imorron och Jossan är sjuuuuuuuuuuuuuuuuuukt taggad och jag e nog lite nervös men oxå taggad.
Vi laddar upp med choklad, saft och idol efter att ha fixat allt i stallet som är:
1. Packat
2. Klippt Atli (färdigt)
3. Fixat transporten
4. Ringa mamma så hon tar med godis imorron (ska utföras snarast)
5. Fixa kameran till imorron
...sen var vi så lata så att vi inte orkar rida men jag skyller på att jag inte orkar när jag kommer ut till stallet 6 och måste sätta på mig kläder som är JÄTTE kalla... Jossan skyller på: att det var för jävla kallt!
Och det var det, de tyckte hästarna också så det var nog inget problem...

Måste upp 6 imorron (de e jue fan tidigare än när man ska till skolan!) så det är vell dax att sova snart...
Självklart kommer det MASSA bilder imorron... eller ja iaf några om Jossan kommer ihåg kameran;)
Det var allt, KRAM!

PS. TAGGAR SOM FAN!!!

Denhär galna Kessin gör oxå de...


2011-11-11 @ 21:31:00

Kraflar sjuk!

Vi fick mail från dom nya ägarna till Kraflar igen , alltid lika kul att höra hur det går! :) Dom verkar komma väldigt bra överens och jag är så glad åt att han fick komma till en familj som verkligen har tiden! Det känns så skönt.

Men det gör fortfarande ont att kolla på bilder på honom och jag saknar honom såå.. Min lilla polle..

Men saken var att han tydligen blivit sjuk under veckan, han har blivit dålig i magen och får äta medicin och stå i box större delen av dagen, skönt att dom har boxar. Han har ju fått kolik en vår när det blev väldigt lerigt men det gick över och kom inte tillbaka men han kanske inte har den starkaste magen? Ja, ja vi får se hur det går. Jag är säker på att dom tar hand om honom väl :)Kram Jossan!


2011-11-10 @ 10:09:10

Två nybörjare och halvtrasig klippmaskin...

Ja efter mycket om och men och mycket springande fram och tillbaka mellan stallet och Jossans hus så kom vi i alla fall ut till stallet halv 8 kanske, med en klippmaskin;) Och tidsplanen: Det här gör vi på en pisskvart...
Vi började med Stelpa, vilket antagligen var tur eftersom hon stod så still så hann vi i alla fall lära oss  lite tekniken innan vi tog Atli som tyckte det var lite konstigare när maskinen lät...
Lite komiskt att vi skojade om att maskinen kanske inte skulle orka två hästar och att vi skulle få en halvklippt häst... Efter en och en halv häst fick maskinen spel och kunde knappt klippa. Det slutade i alla fall bra, men nu måste vi få tag på en klippmaskin som fungerar så vi kan finklippa Atli... :P
Vi kom i alla fall in från stallet före 11...
Såhär fina blev dom (bättre bilder kommer) ;)
Det var allt, kram Julia!

2011-11-08 @ 22:51:55

Tisdag V.45

Hallå! Idag har jag och Julia varit i stallet och ridit. Det finns inte så mycket mer att säga än det, allt gick bra och så där, Atli orkade hålla tölten längre än vad han brukar så det va bra :) Vi tog en runda på ca en timme och vi skrittade väldigt mycket, ortoligt nog!?

Ja sen har jag köpt nya benskydd till Atli! Långa sorten, lila och det ser ut som om dom är stickade! Så gullit så på min lilla kille. Vi har kommit fram till att det kanske gör honom lite mindre "själv upptagen" om jag sätter på honom rosa och lila saker. Och han e ju så SÖT i det!! :D

Har fått mail från Kraflars nya ägare oxå och han verkar uppskattas ordentigt där borta. Så det är bra!
Så det fick bli en bild på honom den här gången.

Ja det var allt det.. Ska sova nu och är "så SJUKT taggad" inför kursen i helgen. :) Men vet inte riktigt varför...

Kram! Jossan

2011-11-04 @ 20:03:24

Vad har hänt idag?

Jo, jag fick tillbaka min mobil efter att den fått tillbringa en iskall natt i sadelkammaren. Kärt återseende<33
Dagens ridtur:
Vi red en sk. "långrunda", vet inte hur lång den är men längre än de flesta.
Jag tror båda hästarna gick bra. Min gjorde i alla fall det, och Jossan var väldigt koncentrerad på sin. Så koncentrerad att hon nästan inte så jägaren vi red förbi... Såhär gick det till:
Vi kom och travade, förts Jossan och jag en bit bakom. Lite längre fram på sidan av vägen står ett jacktorn med en jägare i. Jag ser honom och Jossan rider ju före mig så jag tänker att hon måste vell ha sett honom. Och det gjorde hon... Men inte för än hon var precis brevid honom, då vände hon på huvudet, log som en 5-åring och sa högt och tydligt:
- Oj! Hej hej!
HAHAHA de va ganska kul att se...
Sen när vi fordrat hästarna och städade i stallet kollade Jossan på klockan och kom på att hon hade bråttom hem och packa eftersom de skulle åka på hundutställning om en kvart. Jag blev kvar i stallet efter som det blev lite problem med min skjuts. Men då han jag i alla fall putsa alla Stelpas grejer, så nu kan jag vell också känna mig duktig :)
Hoppas hundutställningen går bra och det var nog allt, kram Julia!

2011-11-02 @ 16:12:37

2/11 Dagens aktiviteter

Idag släppte vi ihop alla hästarna som är kvar på gården så att Atli slipper gå själv nu när Kraflar åkt. Eftersom Jossan hade kameran med sig så blev det ju inte så mycket uppvisnig och spring, typiskt när man faktiskt är förberdd.
Ja, det var i alla fall ett välidigt lungt ihopsläpp trots
Klapphingsten - Atli
Bitchen - Blesa
Den som är alldeles för kaxig för sitt eget bästa - Stelpa
Plus de två ljusa puckona som fortfarande är för små för att förstå - Yöta och Solblesa
Det blev lite spring och några få sparkar som man kan räkna på fingrarna, Ingen blev skadad trots den blöta marken (tur).

Tjejerna tyckte det var jätte kul och lite konstigt.Atli är fortfarande lite hingstig...
Blesa blev snabbt Atlis sto, unghästarna vara lite tråkiga och Stelpa vet jag inte riktigt men de är i alla fall kopmpisar allihopa nu.

Kraflars resa har också gått bra, han har kommit fram, in i en box och träffat en kompis. Vi hoppas allt går bra i fortsättningen också! 

Dagen i stallet avslutades med en lugn ridtur och ännu en hingstuppvisning från Atli, när Jossan såklart inte hade kameran med sig...

Det var allt från oss! KRAM!


RSS 2.0