2012-07-31 @ 13:27:37

Nu ska jag ut och plocka bär!

Eller ja.. Jag ska skörda sockerärtor men jag kommer nog få hjälpa till med bären också om jag hinner bli klar...
Sen ska jag hålla ögonen öppna för att se när Julia kommer! Om man brukar träffa en person typ 5 ggr i veckan i vanliga fall så blir det riktigt tomt när man inte träffat personen på två veckor!
Så då ska jag minsann smita från arbetet och träffa Julia! :D

Kram! Jossan

2012-07-31 @ 13:07:17

Shoppat! :P

Haha, ja äntligen har jag fått handla lite :D Tog hela förmiddan det och sen var jag på 4H så hann inte blogga heller. Men i alla fall, köpte bara två saker men gick minst tio varv i varje butik.
Vi åkte först till Hööks där jag kollade på en stövelväska och boots. Det blev ett par G-boots som följde med hem efter att mamma sagt "ja men då tar vi dom här" och på så vis satt stopp för min beslusångest.
Sen gick jag och kollade och kände på var enda pryl i affären, älskar att titta på häst grejer, även om jag inte ska köpa nått :P Kan gå runt hur länge som helst och titta...
 
Men vi hade en affär till vi skulle hinna med så efter några varv i butiken fick vi betala och åka. Vidare mot Sporren, den affären är inte lika stor så man skulle ju kunna tänka att den gick snabbare, men nej nej.
Vi köpte en flaska Horsol och sen skulle vi gå men mamma insåg att hon hade tappat bilnycklarna. Så medan hon letade runt i hela affären så tittade jag på alla grejer ett antal gånger, letade lite gjorde jag ju också.
Men efter ett tag så började jag bli trött i benen. Nu måste vi hitta nyckeln tänkte jag. Så tänkte på vad mamma kollat på och såg ryktväskan hon hade visat mig, lyfte på den och där låg nyckeln ;P
 
Så vi kom hem i alla fall och sen blev det en mysig barbacka tur på 4H :)
Nu ska jag klä på mig och åka ut till stallet, tror inte jag kommer kunna hålla min planering för tömkörning blir det nog inte idag. Taggad på att åka ut till Stelpa och kanske träffa Jossan men det haglar visst nu... hoppas det inte blir hela dan bara...
Svensksommar...
 
Kram Julia

2012-07-31 @ 12:52:52

Planering vecka 31:

Måndag: 4H, Stelpa - vila
Tisdag: Stelpa - tömkörning ut på vägen.
Onsdag: Stelpa - rida ut en sväng.
Torsdag: Stelpa vilar.
Fredag: Stelpa och jag ut och jogga.
Lördag: Rida på Stelpa på banan.
Söndag: Longera eller tömköra Stelpa.
 
Japp tänkte ta tag i joggandet igen, efter att inte varit i stallet på 3 veckor så måste man komma igång igen. Har faktiskt inte fått träningsvärk efter att jag ridit men har ju inte gjort något jätte krävande heller... :P
 
Nu ska vi bara försöka hålla planeringen ;)
Kram Julia

2012-07-31 @ 00:06:38

Om det finns något som man kan sakna mer än lukten av häst så ska det väl vara hästen!

Nu är jag hemma igen!! :D .... på en kort visit för att sedan fara igen....
Ja lite jobbigt känns det faktiskt att åka till NM på torsdag. Nu känner jag faktiskt för att ta det lite lugnt och bara vara hemma. Men men!
Det kommer nog bli riktigt roligt iaf!
 
När vi äntligen kom hem efter 7 timmars bilfärd så mådde jag inte riktigt bra... Det kändes kontigt i magen och jag kände mig liksom lite knäsvag... Detvar en jätte konstig känsla.
Men jag fick reda på var det var efter vi hade packat ur bilen och kramat om pappa och gått över till Atli! När jag såg honom så var allt bara borta! Jag hade saknat honom så mycket men inte riktigt märkt det förrän vi kom hem.
Och det verkade som om han hade saknat mig med för när jag ropade hans namn spetsade han öronen och kom fram till grinden och vi stod där och myste i säkert en halv timma om inte mer! Han fick en morot och sen stod han där med mulen mot min mage och halv sov medans jag klappade på honom. Mitt hjärta! Jag var tvungen att flera gånger blinka bort tårarna ur ögonen! Usch vad jag hade saknat honom!
Sen la han sitt huvud över axeln på mig och sen blev det bara tyngre och tyngre. Vi bara myste han och jag!
Han är då go mitt hjärta!
 
Det är inte bara honom jag har saknat utan att rida också! Det bara kryper i kroppen på mig! Därför vill jag inte heller åka iväg igen. Jag vill sätta igång Atli igen och rida honom igen!
Ucsh! Jag kommer aldrig att klara mig utan ridningen...
 
Men! Jag har inte suttit helt still i norrland heller! Jag har faktiskt sprungit två gånger! Och jag lyckades springa ca 2 km utan att stanna också! Det är jag riktigt stolt över faktiskt! Men ändå han man väl gått upp i vikt... Men men det är sommar! Och då är det inte bara hästarna som lägger på sig lite! ;) Atli är föresten väldigt tjock nu.... Men men, så ska de väl vara också när dom får vila :) Vi får ta och jobba bort det sen!
 
Här hade jag tänkt att ladda upp lite bilder från norrland men jag lyckades inte så bra med det så vi får se om det kommer lite bilder sen eller inte ;)
Ni får en bild på mig och Alti iaf :)
 
Kram! Jossan

2012-07-30 @ 09:52:53

Igångsättning

Ja nu har jag hållt på att sätta igång Stelpa i ungefär en vecka efter att hon vilat 3 veckor. Och jag har hört väldigt mycket olika saker om det här med igångsättning.
Jag har hört både "man ska sätta igång hästen lika länge som den har vilat" och så har jag hört "de är först efter 6 veckors vila eller mer som de behöver någon form av igångsättning".

Tänkte ta och fråga er läsare vad ni vet om detta, hur brukar ni göra? Att sätta igång hästen lika länge som den vilar kanske är en överdrift men är det verkligen onödigt att ta det lugnt med dom när de bara vilat 2 veckor? De tappar ju inte speciellt mycket kondition eller muskler på två veckor och efter en vila så kan de ju ha endel överskotts energi, men hästarna blir ju stelare när de bara står. 
 
Med igångsättning menar jag då inte att jag tar Stelpa som brukar ridas ordentligt 5 dagar i veckan och skrittar en kvart om dan med henne i 3 veckor för att sätta igång henne. Jag rider ju henne, i alla gångarter, men kanske inte första dagen. Jag jobbar lite mer från marken än vanligt och jag bokar inte en lektion det första jag gör även om det skulle behövas. Jag ger henne lite mjukstart helt enkelt, sen kanske jag inte mjukstartar henne i 3 veckor heller men den första veckan får hon ordentlig mjukstart i alla fall.
 
Så hur gör ni, kör ni fullt ös på en gång efter vilan eller får de en mjukstart?
Jag säger inte att det är fel att köra på på en gång för jag vet inte om mjukstarten är nödvändig, men jag sätter igång Stelpa en tag för säkerthetskull. Om det är någon som vet vad som är bäst så får ni gärna dela med er, eller säg hur ni brukar göra med era hästar ;)
 
Fullt ös eller mjukstart? :P
 
 
Kram Julia

2012-07-29 @ 19:55:38

De blir bättre och bättre...

Såren såg bra ut och sadelgjorden låg knappt på där så det blev sadel på och så ut och rida. Red fram och tillbaka till fjällnora som vi kallar det. 
På dit vägen så var Stelpa väldigt seg och ville vända hem hela tiden. Hon var ganska stel i sidorna och tog ganska mycket stöd i tyglarna. Inte för att det är mycket, Stelpa brukar knappt ta stöd alls men nu så gjorde hon de. Första tölten var katastrof, ren grisepass rakt igenom.
 
Men det blev som vanligt bättre och bättre ju längre vi red. Vid fjällnora stannade jag och jobbade lite tölt på volt, sen på hemvägen så var det en väldig fart på damen. Fort, fort skulle de gå i alla gångarter. Men gångarterna var mycket bättre nu, tölten var nästan klockren. 
Hon fick skritta av en ganska lång bit så att hon skulle varva ner ordentligt. När vi kom tillbaka så stretchade jag henne och då var hon minnsan inte så stel i sidorna. Slog knut på sig själv utan problem ;P
Har inga bilder på när hon stretchar halsen men hon är ganska vig i benen också, har blivit mycket vigare sen det här kortet togs ;)
 
Kram Julia

2012-07-29 @ 10:56:00

Stallet!

Snart så ska jag ut till stallet och rida :D Japp, det var länge sen jag red Stelpa på riktigt så ska bli kul att göra det. Om det verkar gå bra med att ha sadel, hon har ju lite sår där sadelgjorden sitter, så rider jag nog ut med sadel. Annars får det bli barbacka på banan och träna lite tölt ;)
 
Och så fort hon är ordentligt igångsatt så är det dags för en lektion ;D
Kram Julia

2012-07-28 @ 11:07:00

Sorry men...

Kommer inte bli någon uppdatering på bloggen idag men jag har andra grejer som måste gå före. Uppdateringen på bloggen är inte den bästa nånstans men det är jätte roligt att ni som läser är kvar och fortsätter läsa.
Men det blir inte lika mycket inlägg när man bloggar själv och sen är det inte lika kul när man inte kan ladda upp bilder... :/
Men men, nu måste jag dra.
 
Kram Julia

2012-07-27 @ 08:44:21

Snabbt inlägg

Ja igår så fungerade inte blogg.se alls för mig men tydligen så kom inlägget jag skrev upp i alla fall ;) Ja idag blir det ju inget stall och inte så mycket bloggande heller, tyvärr. 
Men hoppas alla ni läsare får en bra dag! :)
Samma bilder hela tiden, jag vet det är jätte tråkigt, men kan inte fixa nya... och då är det svårt att fixa bilder som passar inlägget också...
 
Meeen jag har fått en kamera i födelsedagspresent. Dock så fanns den inte i lager just nu så den kommer om 2 veckor typ men jag kan ju ändå inte ladda upp bilder. Men om jag nån gång kommer kunna det igen så kommer jag ha en kamera att ta bilderna med ;)
 
Kram Julia

2012-07-26 @ 22:36:30

Tiden går fort...

Tjena!
 
Ja, idag vart det en liten snabbis till stallet bara. Stelpa fick komma in lite snabbt och bli borstad och visa sina trix. Sen åkte vi förbi badet som ligger på vägen till stallet. Fast jag åt bara där, sen åkte jag och mamma hem. Bytte från mjukis byxor till shorts för det var mycket varmare än jag trott och sen åkte jag till 4H och så har vi kört lite volleyboll.
 
Så nu är jag hemma. Imorgon blir det inte så mycket att göra, kommer nog mest va hemma och fira födelsedag ;) Japp, 14 år imorron :P
 
Och sen kommer massa 1 års jubileum :P Ett år sen Stelpa kom, ett år sen Atli kom, ett år sen det här kortet togs osv... Usch vad tiden gått fort, mycket kul har man hunnit med ändå så är det så mycket kvar.
 
Kram Julia

2012-07-26 @ 01:01:12

Och vinnaren är...

Desirée och Clara!!!
 
Desirée prickade rätt på Atli precis, han är 148 cm faktiskt.
 
Clara var närmast på Stelpa, hon gissade på 137 men Stelpa är faktiskt bara 132.
 
Haha, ja som ni ser så är det ganska stor höjd skillnad på hästarna :P Och man kan ju lugnt säga att Atli är en stor islandshäst och Stelpa en liten :P
Jag och Jossan då... hur långa är vi?? Jag är 157 cm och Jossan vet jag inte men runt 165 måste hon nog va, kanske lite längre ;) 
 
Clara bloggar ju på: http://tvistirni.webblogg.se/ och är jätte välkommen med en gästbloggning om du vill ;)
Desirée har ingen blogg, ingen länkad i kommentaren i alla fall men du är jätte välkommen att gästblogga om du vill ;) (säg till om du har en blogg så kan jag länka den)
 
Gästbloggningarna är det bara att skicka till: julle98_horses@hotmail.com ;) Vet dock inte hur det kommer bli om ni vill ha bilder med men ni kan skicka dom så kan jag se om jag kan få upp dom annars kan Jossan säkert fixa de när hon kommer hem ;)
 
Så stort grattis till er, nu hoppas vi på lite gästbloggningar ;) Och bra gissat alla ni andra som gissade!
 
Kram Julia och Jossan

2012-07-26 @ 00:48:40

Mycket flugor och sånt...

Idag har Stelpa fått visa upp sig. Hade ett gäng kusiner med till stallet som ville se Stelpa. Stelpa verkade tycka om publiken och fick glatt visa alla sina trix ;) Hon fick även agera lite ponnyridningshäst men inget mer än så.
Imorron blir det också uppvisning, fast för mormor ;)
 
Har mätt hästarna idag också så de kommer ett inlägg där vinnaren avslöjas ;) Men måste bara berätta om stackars Atli när jag skulle mäta dom. Hade tumstocken med mig ner till hagen och tänkte mäta honom i hagen. Som vanligt var det sjukt mycket flugor och bromsar stora som en tumme. Så Atli var ju lagom irriterad och så tyckte han att tumstocken var jätte läskig så jag fick inte gå nära honom med den. 
Tillslut så bestämde jag mig för att ta upp båda hästarna till stallet och mäta dom där. Och Atli kunde knappt gå för han var så upptagen med att jaga bromsar. Så fort in i stallet och på med flugspray. och det var som om någon gett hästen lugnande, från att hoppa runt på stället till att stå helt still och halv sova.
Då gick det i alla fall bra att mäta honom ;)
 
Får kanske ha på lite spray på honom ibland så att han slipper bli helt galen. Upptäckte att min lilla häst hade fått sår under magen pga av flugor och sånt. Har inte kollat men hoppas att det inte ska vara där sadelgjorden ligger...
 
Sen så har jag varit på 4H och spelat lite volleyboll också ;) Så det har varit fullt upp hela dan. Och nu är det nästa dag så egentligen kan jag säga att jag fyller år imorron... Usch och fy, nej jag vill inte börja 8:an och få massa betyg och grejer :/ Men, men vi behöver i alla fall inte satsa järnet förän i 9:an ;P
Sommaren har verkligen flugit förbi... men mycket kul har man hunnit ändå ;)
 
Kram Julia

2012-07-25 @ 11:16:03

Tack Clara!

Man blir så glad när man läser sånna här saker :) Var för ett tag sen men då var både jag och Jossan borta så såg det för någon dag sen.
 
Skärmavbilden jag tog vill inte fungera men såhär hade hon i alla fall skrivit om vår blogg:  
"Julia och Jossan skriver roliga inlägg om sina fina hästar Stelpa och Atli, absolut läsvärd, och ett plus i kante för att Stelpa verkar vara så lik min Svea på alla möjliga sätt och vis ;)"
 

Jätte kul att få läsa sånt här :) Och Stelpa och Svea verkar faktiskt va väldigt lika varann ;P Läs mer om Svea, Clara, Sara och hennes hästar på: http://tvistirni.webblogg.se/  ;)
 
Kram Julia och Jossan
 

2012-07-25 @ 11:13:41

Magic eller G?

Hej, hej!
 
Nu har jag en liten fråga till er läsare. Jag behöver köpa ett par nya boots till Stelpa men vill inte köpa klockor den här gången eftersom de går sönder i spännet väldigt fort. Och så vill jag ha boot som sitter lite mer fast på hoven, och har nu två olika sorter som jag håller på att välja mellan.

Så min fråga är då, Magic Boots eller G-boots? 
 
Använder ni några av dessa och vad skulle ni rekomendera? 
Jag har haft Magic Boots på Stelpa en gång och jag tror hon tycker bättre om när bootsen sitter fast än om de snurrar runt på hovarna och har sig.
G-bootsen är ju bra eftesom man kan byta ut remmarna om de behövs men jag har hört att det inte alltid har så bra passform. Någon som vet om de stämmer??
 
Tacksam för svar då jag har lite beslutsångest... :P
 
Kram Julia

2012-07-24 @ 22:35:42

R.I.P. Rekkur

Våran fina vän Rekkur har nu lämnat oss. Den stora hästen med ett minst lika stort hjärta. 9 år gammal fick han galoppera ut på Trapalandas evigt gröna ängar där ingen smärta finns.
Vila i frid fina vän, vi saknar dig!

2012-07-24 @ 22:13:21

Mycket hästar!

Hej, hej!
 
Sorry hörrni, jag glömde tumstocken idag igen men ska verkligen försöka komma ihåg den imorron ;)
 
Idag var jag i alla fall först till 4H och testade rida Allis (nya hästen där), jätte kul att testa nya hästar tycker jag. Ibland har jag lust att bara åka och provrida hästar för att provrida, se hur den hästen fungerar och vad man kan göra med den. Fast jag förstår ju om man som säljare inte tycker det är så om det kommer massa oseriösa människor och ska provrida. Men i alla fall, det gick bra. Allis har precis som Stelpa svårt för höger galoppen men det gick hur bra som helst, hon tog två höger galopper utan problem :P
 
Sen var det bara hoppa in i bilden och direkt iväg till Stelpa. Idag hade jag en lillasyster med mig som hjälp. Ganska praktikst, jag longerade Stelpa med henne på ryggen. Då får Stelpa träna balansen i traven med ryttare och jag ser fortfarande från marken hur det ser ut.
Stelpa skötte sig mycket bättre idag, bråkade inte alls nån gång. 
Travade över lite kavalettibommar och på volt och det gick bättre och bättre hela tiden. Sen tränade vi lite taxering i galopp också. Det har lilla Stelpa blivit mycket bättre på än förut. Förr så blev det kaffeved av allt varannan gång men nu rev hon bara några få gånger. 
Det var inget högt hinder, bara några bommar på marken, men det räckte och snart kanske vi kan köra med lite galoppbommar för att se om hon kan korta upp galoppen :P
 
Sen kom vi på ett nytt trick idag :D Gissa vad det kan va! Det är ett nytt sätt att komma upp på hästen. Avslöjar imorron när jag kommit på nått bra namn, tills dess så kan ni gissa och de som gissar rätt får en länkning ;)
Min lilla cirkushäst :P
Allt för idag!
Kram Julia

2012-07-23 @ 22:30:09

Full rulle igen!

Ja idag har jag varit på 4H. Kul att se hästarna där och äntligen få rida. Även om det inte var Stelpa så, bara att få sitta på en häst. 
Undrar om jag får träningsvärk imorron... men då ska jag också till 4H en sväng och rida och sen ut till Stelpa. Vet inte riktigt vad jag ska göra med henne. Men det blir kanske lite mer markarbete eller kanske barbacka på banan, eller lite blandat... :P
 
Som sagt så kan jag få upp bilder på bloggen igen men det är ju inte precis det enklaste sättet...
Här är en bild från idag i alla fall ;)
Sötaste shettisen som finns :D
 
Kram Julia

2012-07-23 @ 14:02:08

Tror det fungerar!!!

Woho, jag har kommit på ett sätt att få upp bilderna på bloggen. Fast jag var tvungen att skapa en annan blogg och ladda upp bilden där och sen kopiera den hit men det fungerar. Tror jag, så länge jag inte tar bort bilderna på den andra bloggen...
Vi får se hur det blir i längden ;)
Här är en bild från igår ;)
 
Kram Julia

2012-07-23 @ 13:56:46

Mer regn...

Hej, hej!
 
Ja Stelpa får vila idag, måndag brukar ju vara hennes vilodag och sen har jag endel annat att göra insåg jag. Är en hel del att fixa här hemma eftersom vi bygger om och det är massa födelsedagar i slutet av veckan. Sen så ska jag iväg till 4H och hästarna där och fixa. Sen är jag fortfarande jätte trött... orkar typ ingenting känns det som.
 
Tror inte det gör något för Stelpa, men jag kan ju tyvärr inte mäta hästarna då så får avsluta tävlingen imorron eller nåt, snart så ;)
Här är en jätte dålig bild på Solblesa från igår. Jag har alltså bara kopierat den och klistrat in den så vi får se om det ens fungerar... Men ja, jag kan ju inte precis säga att det blir bra bilder med den här "metoden"...
 
Kram Julia

2012-07-22 @ 16:46:09

Stelpa 22 juli

Hej!
 
Ja nu har jag äntligen fått komma ut till stallet och hälsa på Stelpa igen. Så skönt att få vara i stallet igen :D
Hästarna verkade också glada över lite besök de kom allihopa och skulle hälsa. Det var en pigg Stelpa som kom in i stallet men väl inne så blev hon lugn, kanske eftersom alla flugor försvann.
 
Som sagt så hade jag tänkt att tömköra henne så jag satte på alla grejer och så gick vi ut. Hade tänkt börja skritta lite rakt fram på vägen med halsförlängare först och sen jobba lite på volt i skritt. Men det tyckte inte Stelpa, det första hon gjorde när vi kom ut ur stalldörren var att slänga sig över halva banan bort mot hagarna.
Vi börjar väll lite på banan med staket runt i fall hon ska vara såhär knäpp tänkte jag då. Och det var nog bra för Stelpa dansade runt som en yr höna där.
Studsade fram och tillbaka och verkade nästan panikslagen ibland, ett tag började jag fundera på om hon hade ont någonstans för det såg nästan ut så. 
 
Så jag tog av halsförlängaren och försökte få henne att bara skritta lugnt. I början fick jag vara jätte försiktig med att lägga tömmarna på rumpan på henne och jag kunde inte hålla i spöt. Svängde jag för mycket så vände hon sig mot mig och hon försökte hela tiden dansa iväg mot hagen.
Så en ganska stor del av passet gick åt bara till att få henne att lyssna på mig och lugna ner sig. Efter ett tag så kunde hon skritta normalt men gick och krullade ihop halsen hemskt mycket. Men det släppte faktiskt efter ett tag det också. Och tillslut jobbade hon riktigt ordentligt med ryggen, jag vart faktiskt förvånad över hur mycket hon trampade på.
 
Sen så löslongerade jag henne lite på banan med inspänningstyglarna på och då gick hon hur fint som helst, nosen i marken och trampade på jätte fint och lyssnade på mig super bra.
Jag vet inte varför hon har blivit så jobbig i hanteringen, idag gick det ju att lösa men man blir verkligen fundersam när det ser ut som om hästen har ont. Men hon verkade inte öm och hade inga sår så det kanske bara är att jag behöver ta ner henne på jorden igen efter 3 veckors vila.
 
Tyvärr så kan jag fortfarande inte ladda upp bilder så kan visa er dom jag knäppte idag, inte för att de är så bra men det är ju roligare med bilder och inte samma bilder hela tiden då då... jaja, idag får det bli bildlöst men ska kolla på möjligheterna idag eller imorron. Såklart glömde jag tumstocken också men ska ta den imorron ;)
 
Kram Julia

2012-07-21 @ 22:07:44

Trött Julia...

Imorron ska jag äntligen åka ut till Stelpa, idag har jag gått halv sovande hela dagen och inte gjort nånting typ. Har inte orkat så mycket mer än kollat på tv så skriver ett ordentligare inlägg imorron om hur veckan har varit och så om Stelpa såklart när jag träffat henne. Ska ta och tömköra henne och jobba lite från marken nu i början hade jag tänkt, men kommer nog inte kunna hålla mig från att rida i längre än en vecka.
 
Ska ta med mig tumstock ut till stallet imorron också och mäta hästarna ordentligt så att vi kan avsluta tävlingen vi hade för ett tag sen, både jag och Jossan kom på att vi inte riktigt visste hur höga hästarna är så för att göra det mer rättvist så mäter vi exakt nu ;)
 
Kram Julia

2012-07-21 @ 15:12:19

Im back!!!

Hej!
 
Ja nu är jag hemma igen och astrött... men har dygnat och varit vaken runt 32 timmar i sträck, sen sovit 18 timmar i sträck och nu har jag varit vaken sen 8 men är fortfarande trött. De andra dagarna under veckan har jag sovit mellan 7 och 4 timmar, så för lite sömn helt enkelt.
 
Men har haft helt otroligt roligt, så kul att de inte är sant men ska skriva mer om det och vad vi gjort sen ;)
 
Nu har jag försökt läsa alla bloggar som jag missat och imorron tror jag det blir ska jag äntligen få träffa min Stelpa igen :D
 
Nu ska jag äta så hej så länge ;)
Kram Julia

2012-07-19 @ 10:36:45

vill ni veta vad bag gör i sommar?

Följ mig på instagram!
@kessiee heter jag ;-)

Kram! Jossan

2012-07-18 @ 20:47:00

Bio!

Kommer inte riktigt ihåg filmen men tror jag tyckte att den var bra ;)
 
The Illusionist
In turn-of-the-century Vienna, a magician uses his abilities to secure the love of a woman far above his social standing.
 
Full film nedan!
 
Kram! Jossan

2012-07-14 @ 20:30:00

Bio!

Yttligare en favorit! Går på bio/gick aldeles nyligen på bio!
 
The Vow
A car accident puts Paige in a coma, and when she wakes up with severe memory loss, her husband Leo works to win her heart again.
 
Looove it!
(och han som spelar den manliga huvudrollen ;)  Channing Tatum = Muuums!)
 
Full Film nedan!
 
 
Enjoy!
 
Kram! Jossan

2012-07-14 @ 19:01:47

Var ett tag sen!

Ja, det kan man säga ;) Ni har inte fått höra mycket av mig den senaste tiden ;)
 
Men som ni kanske vet så har jag varit på "privat-ridläger" och det var upp kl 6 och komma hem kl 7 som gällde nästan varje dag så tiden som man var hemma gick till att sova.. Det har varit så otroligt roligt men jobbigt, det här lägret! Men mest roligt. Jag ville verkligen inte åka hem igår...
 
Atli har verkligen utvecklats sjukt mycket dom här två veckorna! Han kan tölta hur fint som hälst nu! I kort tempo men han har också upptäckt att det går att tölta mellan/ökat tempo tölt fast utan bärighet som han kan i den korta tölten. Så jag har töltat gärnet den här veckan! Det har verkligen varit super kul!
Men nu ska han få vila i en månad faktiskt. För nu åker vi till norrland i två veckor sen ska jag jobba på NM och det är ingen ide att börja rida igång honom på dom tre dagarna jag är hemma för sen när jag kommit hem så åker vi nästan direkt till Gotland (!) och då ska vi hälsa på Kraflar (!!!) i 3 dar (tror jag att det var). Sen ska vi åka till Liseberg och vara där i två dagar!
Super, super kul kommer det att bli! Sen är det bara två eller tre dagar kvar på sommarlovet.... Känns ju lite jobbigt ärligt talat.. Jag har typ inte sovit någonting det här sommarlovet. Jag har bara flängt runt och gjort massor av saker! Men det har verkligen varit en rolig sommar det har det!
 
Är jätte glad över att få träffa Kraflar igen! Men det känns jobbigt också eftersom jag kommer att behöva lämna honom igen :( Min älskade plutt... Jag VET att han har det JÄTTE bra där borta man jag vill ändå ha honom hos mig.. :(
Men jag har verkligen inte tid med två hästar. Så är det bara.
 
Problemet kommer nu vara att när jag är borta så kommer jag inte kunna blogga (tror jag) Har bara ett visst antal MB att surfa för på mobilen och jag kan inte heller ladda upp bilder från mobilen så det kommer att bli lite tomt här den första veckan då Julia också är borta... Vi har inte heller haft tiden att skriva några tids inställda så det blir det inget av heller...
 
MEN OM NÅGON AV VÅRA LÄSARE SKULLE VILJA GÄSTBLOGGA HÄR SÅ ÄR DET INGA PROBLEM!  Det är bara att kommentera här under så kan ni jätte gärna få gästblogga!
 
Bilder från senaste tävlingen:
 
 
Kram!

2012-07-13 @ 20:24:00

Bio!

En utav mina favorit filmer! Jag gillade den inte alls först men nu är jag helt fast! Jätte söt film! Och ge den en chans!
 
Dear John
A romantic drama about a soldier who falls for a conservative college student while he's home on leave.
 
Suuper sööt film!
 
Full film nedan!
 
 
Kram! Jossan

2012-07-13 @ 09:11:14

Time to go!

Yes, nu är det snart dags att åka. Allt packat i en väska nästan lika stor som mig och jag är vaken.
Så sjukt taggad nu, det kommer bli askul det här tror jag ;D Hade bara lite svårt att somna igår kan jag ju säga :P
Som sagt kommer sakna Stelpa men när jag kommer hem så är det ingångsättning och träning på en gång, tror inte jag klara så mycket mer ridpaus än 3 veckor :P Kommer nog sakna bloggen lite också, tycker det är kul att blogga och läsa andras bloggar, men förhoppingsvis så kommer jag hem till ett fungerande blogg.se så att jag kan ladda upp bilder ;)
 
Hoppas alla ni läsare får det bra på resten av sommaren ni också ;) Jag kommer i alla fall få det.
Kram Julia

2012-07-12 @ 17:30:51

Upp och iväg!!!

Ja nu har jag sagt hejdå till lilla Stelpisen :P Hon verkade inte så värst bekymrad, och det är ju ingen stor grej, bara en vecka.
Men hon verkade gilla att bli ompysslad, sen fick hon visa sina trix för den lilla publiken som var i stallet :P Sen ut i hagen ;)
 
Jag har faktiskt badat utomhus för första gången i år. Ganska sen med första gången nu men jag har inte hunnit tidigare. Hade nog blivit av tidigare om vi hade någonstans där man kunde bada med hästarna men det har vi inte.
Sen åkte transporten med från stallet för den ska vi köra tält och grejer i imorgon. Imorgon åker vi!!! Mitt första Rix-läger!!! Sjukt taggad, vet inte om jag kommer kunna somna ikväll, vanligtvis tar det minst en timme så vi får väll se hur det går när jag är speedad också. Men det är nu jag borde sova för det kommer det inte bli för mycket av på lägret :P
 
Men nu ska jag fortsätta med mitt packande så det bara är upp och iväg imorron ;)
 
Kram Julia

2012-07-12 @ 11:10:08

Om en vecka ;)

Idag ska jag åka ut och säga hejdå till Stelpa som jag inte kommer se på en vecka sen. Usch, jag saknar att rida och vara i stallet. Var flera veckor sen jag red sist.
Men jag är sjuk taggad på att åka på Rix och direkt efter det så ska Stelpa sättas igång och sen är det träning för fullt :D
Idag kommer jag nog bara borsta och mysa med Stelpa, inte göra nått krävande. Sen så kommer jag dränka henne i salvor också så att hon slipper en del av alla flugor, mygg, knott, bromsar osv. Hon har faktiskt varit duktig och inte tagit av sig flughuvan en ända gång. Frågan är om det är för att hon är duktig eller för att hon känner att hon behöver den...
 
I alla fall, ska bli kul att hälsa på henne idag men kommer sakna henne.
Haha, älskar den här bilden :P
Kram Julia

2012-07-11 @ 20:19:00

Bio!

Helt plötsligt hittar jag massor av filmer! :D
 
A Cinderella Story
Routinely exploited by her wicked stepmother, the downtrodden Sam Montgomery is excited about the prospect of meeting her Internet beau at the school's Halloween dance.
 
Jag fattade ingenting av den texten men filmen är jätte söt och "han" är jätte snygg!
 
Full film nedan!
 
Enjoy!
 
Kram! Jossan

2012-07-11 @ 18:30:24

Snaaaart...

kommer gissa-tävlingen om hur höga våra hästar är avgöras ;) Och det ser ut som om vi har lite vinnare men det är inte försent att gissa än, så har man lust är det bara att köra ;)
 
Kram Julia och Jossan

2012-07-11 @ 18:26:36

Julias fobier...

Hej!
 
Ja två saker som jag tycker är riktigt äckligt är grodor och leverpastej.
Grodor för att de är så slemmiga, blöta och kalla. Och hoppar runt så att man inte vet vart dom är. Och tänk om man skulle råka trampa på en! Även fast jag skulle tycka det var sjukt äckligt så kan jag inte låta bli att tänka "stackars groda"(inte för att jag har trampat på en groda men om..). Det är så äckligt och synd när de ligger överkörda på vägen. Usch, fy och blä! Nej jag gillar inte grodor.
Sen så är det leverpastej. Tycker det är jätte äckligt att äta, och jag har smakat så jag vet hur det smakar. Men en gång på dagis, ja jag kommer fortfarande ihåg, så tvingade de mig att äta det. De hade redan brett alla mackor och om jag inte åt en macka så fick jag ingen frukt sa de. Och jag ville ju inte va utan mellis, då blir man jätte hungrig, men det tog ett bra tag innan jag fick in den där mackan i munnen och det var sjukt äckligt. Usch och fy, gillar inte leverpastej. Det är nog det värsta minnet jag har av leverpastej också, blä!

Och detta är något som Jossan ofta skrattar åt fast än hon inte vågar röra en grej för att det sitter en spindel där... 

Är det någon som håller med mig? Eller, är leverpastej gott och grodor söta?


Kram Julia och Jossan

2012-07-10 @ 22:38:05

Städa!

Hej!
 
Hela dagen idag har gått åt till att städa, skulle behövas i stallet också men idag blev det hemma. Fast det blir alltid stökigare när man börjar rota runt i alla lådor och riva ut grejer, sen blir det ju fint när man stoppat tillbaka allt... Men i alla fall, inget stall idag, Stelpa får vila nu tills jag kommer hem efter Rix. Ska försöka hälsa på henne på torsdag men bara pyssla med henne i så fall.
Som sagt, eftersom jag inte har tid att lösa problem nu så tar vi dom sen.
 
Kom på att det kanske inte blir alltför mycket uppdatering nästa vecka för jag är på Rix och Jossan i Norrland... men vi får se. Jag kommer inte kunna blogga alls men Jossan kanske kan, annars blir det en lite paus här på bloggen ;)
 
Imorron blir det nog Rix-träff större delen av dan, kanske hinner handla lite grejer jag behöver också, lite kris nu men ingen panik ;)
 
Bild jag tog på tävlingen, antagligen så var det inga hästar i sikte just då :P
 
Rörigt inlägg känner jag men jaja.
Kram Julia

2012-07-10 @ 10:48:06

Fler failbilder!

Jag måste bara visa de här två också :P
 
Kram Julia

2012-07-10 @ 05:43:02

vad sjutton gör jag uppe nu?!

Jo, vi ska ha ridlektion på banan kl 7... Lagom död man kommer vara...
sen bär det av till ulltuna. Då ska dom kolla på Saras häst som gjort illa sig. Så vi kommer nog få vänta läänge ;-)

kram! Jossan


2012-07-09 @ 23:01:37

jag lever!

Tänkte bara meddela att jag lever men är helt slut!!! Sara är inte snäll vill jag lova!
vi har ridit tre gånger idag, två 30-45 mins pass på bana och sen red vi ut på några andra hästar som Sara har. Jätte roligt har det varit men nu är men rätt färdig för sängen...

Kram! Jossan

2012-07-09 @ 21:40:23

Stooor mage!

Hej!
 
Ja idag har jag ju varit ute hos Stelpa. Riktigt skönt att se henne igen, jättekul. Stor mage har hon fått nu, tjockis hästen men det är väll så det ska va när de går på bete. Men hennes trotsighet verkar växa i takt med magen...
 
Kunde inte motstå att rida så red en liten barbacka tur och hon skötte sig jätte fint. Men sen när vi kom tillbaka så tänkte jag träna lite trix och longera nått varv i varje varv innan jag släppte ut henne, bara för att se traven.
Trixen gick bra, hon börjar fatta det här med spanskskritt nu, men hon fattar mycket snabbare när det finns godis också ;P
 
Sen kom vi till longeringen och då var respekten och kocentrationen som bort blåst. Vänster varv gick bra, men i höger gjorde hon precis som när man lastar. Hon bara vänder och springer åt andra hållet, och det är samma sak som behöver göras, hon måste ha uppmärksamheten på mig och får inte gå och titta utåt. 
För när man står rakt bakom en häst som springer framåt så har man inte så mycket att säga till om. Grejen är att det är svårt att reglera hur mycket ställd hon ska gå med bara grimma och grimskaft för drar man för mycket så vänder hon sig in mot en och stannar.
 
Jag funderar på om jag ska försöka tömköra henne på på volt istället för då har man lite lättare att ha koll på ställningen. Sen så ska jag sätta upp staketet runt banan så att hon inte kan dra så långt.
Men det blir efter Rix, känns onödigt att försöka lösa problemet nu eftersom jag inte har tiden, sen så ska hon ju vila en vecka till också ;)
 
Men jag kommer ha att göra när jag kommer tillbaka ;)
 
Mopshästen som aldrig ger sig...
Kram Julia

2012-07-09 @ 20:14:00

Mer bio!

50 First Dates
(Jag orkar inte översätta..)
Henry Roth is a man afraid of commitment up until he meets the beautiful Lucy. They hit it off and Henry think he's finally found the girl of his dreams, until he discovers she has short-term memory loss and forgets him the very next day.
 
Också en riktigt söt film!
 
Full film nedan!
 
 
Kram! Jossan

2012-07-09 @ 11:18:47

Äntligen!!!

Hej!
 
Nej blogg.se har inte börjat fungera men jag ska åka till stallet idag!!!
 
Ja idag ska jag först iväg till Norrtälje en sväng sen ska jag åka och hälsa på Stelpa, ÄNTLIGEN!!! Är sjukt taggad nu, ska träff Stelpa och så är det mindre än en vecka tills rix börjar och så köpte jag lite kläder igår, sånt blir man ju alltid glad av :D
 
Ska inte rida Stelpa, bara pyssla lite kanske ta en promenad eller träna lite trix kanske ;) Vi får se om jag åker ut till Stelpa imorron också kanske ;)
 
Men nu ska jag åka, full fart! :P
Kram Julia

2012-07-09 @ 11:11:22

Gissa!

Kan ni gissa hur höga våra hästar är i mankhöjd? Ni får lite bilder här som hjälp för att avgöra och jämföra ;)
 
 
Den som gissar rätt först eller är närmast när vi avslutar tävlingen får en länkning och möjlighet till gästbloggning! ;) 

2012-07-08 @ 23:05:30

Nu blir det bio time! ;)

If Only
Det krävs entradegi för att lära den unge affärsmanen Ian att sätta kärleken före arbetet och öppna upp sig för sin flickvän Samantha.
(Sorry.. Kunde inte hitta bättre ord på svenska för att översätta engelskan..)
 
Riktigt söt film!
 
Full film nedan
 
 
Enjoy!
 
Kram! Jossan

2012-07-08 @ 21:26:12

Fail-bilder!

Haha, ja jag måste bara visa dom :P
Alla ni som sagt att vi har fina hästar... Tack :) Men ja, haha, de är ju inte alltid lika fina :P
 
Kram! Jossan och Julia

2012-07-08 @ 21:22:45

Veckans Saluhäst!

OBS! Om ägaren/ nya ägaren inte vill att hästen ska synas på denna sida, skicka ett mail eller kommentera så tar jag bort den på en gång!
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=628456
 
Yggdrasil från Jarde
5-gångshingst som är 7 år och bedömd till 8.44, blev förra året Sveriges högst bedömda 6-åring. Riktigt häftig färg och hingst-utstrålning.
 
Citat från annonsen: En häst för de stora tävlingsbanorna. Är dessutom väldigt välstammad på båda sidorna så är även intressant för aveln.
 Riktigt häftig! Jag såg hans annons när han var yngre och han var like snygg då.. Jag var jäkligt sugen på att slå till alltså! ;) Jag vet inte om dom tog tillbaka annonsen då eller om han vart såld och är till salau igen.
Men två ord:
Viklen häst!
 
OBS! Om ägaren/ nya ägaren inte vill att hästen ska synas på denna sida, skicka ett mail eller kommentera så tar jag bort den på en gång!
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=628456
 
Kram! Jossan och Julia

2012-07-08 @ 19:10:52

Snow White and the Huntsman

Nu har jag varit med min kära kompis på stan! Va såå kul att träffa henne igen och prata om allt som hänt!
 
Vi var och kollade på Snow White and the Huntsman och jag tycker den var jätte bra! En tuff version på snövit filmerna men den var jätte bra gjord!
Dock kommer jag aldrig kunna se på en kråka på samma sätt igen...
 
Haha! Nej, men den rekomenderas!
 
Sen var jag och köpte 4 armband till min lilla syster och 2 armband till mig själv + en ring! :D Då blev man glad!
 
Förresten ska jag få träffa min prins imorgon*!! Kl 8...... Hur ska jag orka det?!
 
Nu ska jag hjälpa till med maten!
 
Kram! Jossan

2012-07-08 @ 12:05:05

Okej...

Nu har jag kollat ALLA de stora "blogg-hotellen" och ingen är lika bra som blogg.se.... Inte på någon utav de andra kan man ha en personlig sida utan att behöva betala.
Man kan bara använda sig av standard temat och ändra lite grann. Typ som header eller typ snitt på texten. Men till och med jdet är begrensat till ca 10 olika typsnitt..
Nej tråkigt tycker jag...
Så där för känner jag iaf att jag vill hålla meig kvar vid blogg.se för där kan man iaf fixa siida precis hur man vill.

Sen är det ju tråkigt att vissa grejer inte fungerar som det ska...

Kram! Jossan

2012-07-08 @ 10:16:58

Mer tävlingsmusik!

Tänkte bara kolla i fall det är någon som har förslag på låtar ;) I så fall så är det bara att kommentera här eller på tävlingsmusik-sidan, den är uppdaterad nu ;)
 
Kram Julia

2012-07-07 @ 22:56:37

AHHH!!!

Jag är så trött på blogg.se just nu. Vill kunna ladda upp bilder!!! Har kollat runt på andra ställen att blogga på men blogg.se verkar vara det ända stället där man kan designa helt själv och tror det är de som jag och Jossan kommer tycka är jobbigt om vi byter. Men vi pratade faktiskt om detta idag... men det verkar inte finnas något ställe som är bättre än blogg.se. Inte för att de andra ställena är sämre men vill kunna bestämma designen själv...
 
Förresten, någon som vet hur kan tar bort en blogg på blogger/blogspot??
Kram Julia

2012-07-07 @ 21:12:58

En sak som jag aldrig skulle kunna köpa...

Jag skule aldrig köpa ett "vanligt"-träns men käkrem.
Jag gillar inte det på islandshästar. Jag tycker att det blir för mycket ponny över dom och nja... Det gillar jag inte riktigt.
Sen tycket jag det är onödigt också, varför ska man ha en till rem när det funkar aldeles utmärkt utan?
 
Sen är jag osäker på om jag gillar pannband på islandshästar eller inte.. Jag har köpt 3 pannband och har ett pannband som sitter "fast" också men jag vet inte om jag tycker att det är suuper snyggt men jag tycker absolut inte att det är fult heller!
 
(syns inte så mycket men...)
 
Jag vet inte.. Jag gillar simpelt!
Men simpelt är ju samtidigt så tråkigt!
 
Men en sak är då säker. Jag skulle aldrig köpa ett träns med käkrem till en islandshäst.
 
Kram! Jossan

2012-07-07 @ 18:19:49

Ice Age

Hej!
 
Ja idag har jag och Jossan varit på bio och sett Ice Age 4 - Jorden skakar loss. Både jag och Jossan älskar Ice Age filmerna så det var självklart att vi skulle se den här ;) Och det kanske verkar som en barnfilm men man kan se den hur gammal man än är typ ;)
 
I alla fall, den var bra men inte lika bra som 3:an, det är den absolut bästa av de filmerna ;) Vi gick på stan lite också, Jossan som älskar armband köpte 4 st men annars handlade vi inget, kollade på en del snygga grejer däremot ;P
 
Angående Stelpa och hur jag ska göra med hennes vila så tror jag att hon får vila hela tiden tills efter Rix. Jag kommer nog ändå inte hinna rida henne så mycket den här veckan och Rix börjar ju på fredag!!! :D Taggad!
Men i alla fall, ska försöka komma ut och hälsa på henne i alla fall men annars så har jag nog en del grejer att göra. Men saknar Stelpa nu så ska försöka åka ut till henne på måndag eller tisdag och kanske torsdag ;) Var ett tag sen jag red sist också och det lär inte bli igen förän efter Rix så vi får ju se hur det går... :P
Kram Julia

2012-07-06 @ 18:25:57

Bikini!

Ja idag åkte jag ner till stan en sväng för att äntligen köpa en bikini. Har inte badat ute alls det här året, delvis pga bikinin. Men nu har jag i alla fall en, kan ju inte visa hur den ser ut eftersom jag inte kan ladda upp bilder men den är från New Yorker. En vit och neonpersiko-randig med nå guldknappar ;) Riktigt nöjd faktiskt.
Men nu är jag så trött i benen så ska nog lägga mig på soffan och kolla på TV faktiskt...
Kram Julia

2012-07-06 @ 13:40:15

Baka kaka!

Ja hela dagen igår gick åt till att baka. Jag bakade en kaka men det tog hela dagen för jag hade inte riktigt ingredienser och skulle behövt gå och handla x antal gånger men det orkade jag inte så jag inproviserade lite ;)
 
Idag får vi se om jag åker ner på stan en sväng ;) Kommer säkert åka ut till Stelpa något de närmaste dagarna också för har inte så mycket att göra. Men jag har lite svårt att bestämma mig för om jag ska rida henne eller låta henne stå, det blir ju en lång vila men det känns som om det blir lite konstigt att vila henne en vecka, sen rida en vecka och sen vila igen. Men vi får se, jag kommer ju bli sjuk ridsugen...
 
Här kommer lite bilder på Stelpa från tävlingen ;)
Kram Julia

2012-07-06 @ 00:12:04

Nu funderar jag över att byta "blogg-hotell"

Har ni gågot tips på vad som är bättre än Blogg.se?
Vad använder ni?

Tänker kolla runt lite eftersom Blogg.se funkar så extremt dåligt!

Kram! Jossan

2012-07-06 @ 00:09:30

Åh! Jag skiter snart i det här!

Guuud vad jaghar börjat ogilla Blogg.se! Inget- Och då Menar jag INGET!- funkar ju?!?!
Jag satt här och skrev ett inlägg om tävlingen så dampa min dator ur som den gör ibland så jag blev tvungen att stänga ner sidan och öppa en ny och logga in på nytt. När jag då ska leta efter mitt inlägg som BORDE varit auto-sparat så finns det inte..! :@ :@
Då blir man j*vligt arg!
 
Så nu går det ut över er och jag tänker bar askriva poängen och lägga ut bilder.
 
Uttagning:
 
Tölt: 4,0
 
Trav: 5,5
 
Skritt: 5,5
 
Galopp: 6,0
 
Totalt: 5,3
 
Final:
Tölt: 4,0
Trav: 6,0
Skritt: 5,0
Galopp: 6,5
 
Totalt: 5.38
 
 Har inte redigerat klar bilderna från finalen än. Ni får dom sen.
 
Kram! Jossan

2012-07-05 @ 21:12:00

Skogsmulle??

 Tycker den här hästen är riktigt häftig. Vart så förvånad när jag kollade på filmen även om jag vet att fjordingar också kan dressyr osv. Men jag kunde inte låta bli att bli förvånad. Och av någon anledning, kanske för att man inte ser det lika mycket, så tycker jag detta var mycket häftigare än om jag ser en "storhäst" göra det. 
Vad tycker ni?
Älskar färgen på hästen också :D
Kram Julia

2012-07-05 @ 21:00:03

Vad har hänt?

Det som jag skrev försvan och jag orkar inte skriva allt igen så ni får den korta versionen:
 
Igår var min sista dag på jobbet! Och efter jobbet åkte jag till Grönalund med min familj! Jätte roligt! Men spökhuset är inte värt pengarna!
 
Jag saknar Atli och det är inte alls skönt att inte behöva rida honom!
Jag läängtar suuper mycket tills nästa vecka då jag ska på "ridläger"!! :D
 
Idag blev hunden av med lite av sin päls! Jag fick klippa henne lite grann för att jag skulle borsta henne och imorgon efter jag duschat henne åker resten av pälsen av!
Tror hon tyckte at det var jätte skönt att bli av med den!
Så nu blir det inga mer utställningar för mitt yrväder!
 
 
Kram! Jossan

2012-07-05 @ 18:03:47

5 saker...

Hej!

Ja för skojs skull gör vi en sån här :P

Om Julia:
1. Jag har väldigt svårt för att åka bil utan att ha radion på.
2. Jag köper oftast inte helskodda ridbyxor för de är alltid så stela första gången.
3. Jag har hållt på med 4H sen jag var typ 5 år.
4. Jag ÄLSKAR Coca Cola.
5. Om jag inte har min mobli med mig när jag går någonstans så känner jag mig oftast väldigt handikappad.

Om Jossan:
1. Jag kan inte sova om det är ljust i rummet, måste vara helt mörkt.
2. Jag måste säga godnatt innan jag somnar.
3. Jag skulle vilja ha en egen tuta i bilen så att jag kan tuta på alla som gör fel.
4. Jag måste dricka minst ett glas vatten när jag kommer in från stallet på sommaren.
5. Jag måste bortsa tänderna innan jag somnar.

Om oss:
1. Vi måste hänga tränsen rakt.
2. Betten måste vara rena.
3. Pannluggen måste ligga fint under huvudlaget/grimman.
4. Sadlarna måste ha sadelöverdrag på sig när man går från stallet.
5. Vi får alltid vattnet att koka över.

Visste ni om detta? :P
Kram Julia och Jossan

2012-07-05 @ 14:18:32

Oj, oj...

Ingen uppdatering på bloggen alls... men det är sommarlov och då har man annat att göra än att sitta framför en data.
Igår var jag i alla fall på stan på fm och sen åkte jag till 4H. Gick en promenad med Madonna men mer än så har jag inte hållt på med hästar. Sen spelade vi vollyboll och satt och pratade så vid 1 nån gång kom jag hem... då kände jag inte för att blogga...
 
Men i alla fall, vaknade för nån timma sen så har inte hunnit så mycket idag heller. Har typ inget att göra idag så vi får se vad det blir. Kanske åker till 4H och kanske bakar något också... vi får se som sagt ;)
 
Har en massa inlägg skrivna som jag bara ska ha bilder till men kan fortfarande inte ladda upp bilder så det är lite svårt :/ Åhh blir så irriterad på det här för det är jätte jobbigt att inte kunna ladda upp bilder.
Jaja, nu ska jag sluta klaga och göra något av den här dagen istället ;)

Kram Julia
 

2012-07-03 @ 23:43:11

Putsat ;)

Idag har jag faktiskt varit riktigt duktig och putsat Stelpas grejer så det är rent och fint. Sen har jag och Jossan redigerat lite bilder från tävlingen men det tar kanske ett litet tag innan dom kommer för vi har bara en dator som man kan ladda upp bilder ifrån... Men det kommer ;)

Kram Julia

2012-07-03 @ 23:19:17

Brainstorm!!!! Jag märker det!

Japp, jag brainstormar bloggen ;)
Haha! Hoppas det inte gjorde något att jag la ut den om Lara :)

2012-07-03 @ 23:17:44

Saknar...

En häst som jag fortfarande saknar och undrar var hon är nu är Lara. Jag älskar Stelpa och ångrar inte att jag köpte henne. Men jag skulle så hemskt gärna se vad det blev av Lara, träffa henne igen. Och jag kan inte låta bli att sakna henne även om jag har Stelpa. Den hästen var verkligen speciell för mig.
 
Ibland blir jag irriterad på mig själv för att jag inte kan släppa det. Jag visste ju att jag bara skulle ha Lara en sommar och jag har ju Stelpa men jag kan verkligen inte sluta undra vad det blev av Lara och önska att jag skulle få träffa henne igen. Fina hästen, någon som vet var hon är nånstans? 
Saknar dig <33
Kram Julia

2012-07-02 @ 22:51:47

Testing snabbinlägg ;P

Idag har jag varit på 4H hela dagen, gjort lite allt möjligt men de har vart kul. Wixie är lite halt så det var inte så mycket att göra för utom att pyssla om henne.
Nu sitter jag och fixar lite inlägg men det är jätte tråkigt eftersom jag fortfarande inte kan ladda upp bilder. Det blir ju mycket tråkigare inlägg om man inte har några bilder eller samma bilder hela tiden...
Jaja, nu är jag alldeles övertrött så ska nog stänga datan ;)
Kram Julia

2012-07-02 @ 22:46:54

Shoppat! :D

Japp! Så gär det när man blir utan häst. Då shoppar man gärnet istället!
 
Jag handlade för 819kr och detta fick jag:
 
På brickan står det: Nothing is better than summer time
 Allt detta skulle egentligen kostat 1769kr så jag är rätt nöjd med mina köp! ;)
 
De svarta shortsen och den svarta tröjan är från Vila.
Resten av kläderna är ifrån Veromoda
Skorna är från DinSko
Armbandet är från Ur&Penn
 
Kram! Jossan

2012-07-02 @ 07:26:02

Vecka 27

 Det blev lite ändrade planer den här veckan, jag hade trott att jag skulle få tråkigt och alldeles för lite att göra men sen så fick jag jobba på 4H. Jag stod som reserv men trodde inte jag skulle behövas. I alla fall, såhär ser veckan ut:
Måndag: Jobba, rida på 4H.
Tisdag: Jobba, till Stelpa och fixa lite.
Onsdag: Jobba, kanske vollyboll.
Torsdag: Jobba, bio eller shoppa.
Fredag: Jobba, bio eller shoppa.
 
Japp jag och Jossan ska gå och se Ice Age 4 på bio. Lite barnsligt kanske men vi är inte de ända kan jag ju säga och de tre första filmerna går ju från bra, bättre till bäst så vi får se om den här kan toppa det hela :D
Men nu måste jag åka, kram Julia!

2012-07-01 @ 19:31:46

Dålig planering...

Min planering fungerar verkligen inte, det blev inget stall idag. Visserligen behöver nog Stelpa inte gå och hon ska ju få en vila nu så det är ingen fara, men jag blir så irriterad på mig själv när min planering inte fungerar.
I alla fall så har jag bara varit hemma idag, knappt gått utanför dörren. Lite tråkigt men jag är sjuk så känner inte för att göra något ansträngande.
 
Men lite duktig har jag allt varit, jag har gjort rent och putsat min ridstövlar. Dom var ordentligt leriga efter framridningen kan jag ju säga. Det var jätte stora vattenpölar man inte kunde undvika så alla var nog ganska blöta. Skulle behöva putsa min sadel och tränset men det kan jag ju inte göra idag. Funderar på att åka till stallet på tisdag och städa och plocka i ordning lite och kanske ta ut Stelpa nån kortis eller bara borsta. Vi får se, beror på om jag bli friskare eller sjukare också...
 
Tänkte fixa massa bra inlägg idag eftersom jag brainstormade bloggen lite igår men jag kan inte ladda upp bilder så får se hur många inlägg det blir. Resten av bloggen fungerar men inte bilderna, jätte tråkigt. Har i alla fall skrivit till blogg.se så vi får se om det börjar fungera.
Har kollat på lite saker jag vill ha till Stelpa, och jag tror jag kommer köpa den här nosgrimman trots att jag egentligen bara vill ha en enkel men det finns inte i lila. Vad tror ni, skulle hon passa i den?
Kram Julia

2012-07-01 @ 13:40:00

Film från tävlingen!

Japp här kommer en liten film från tävlingen. Ingen kvalite men bättre än inget, tyvärr var det ingen som filmade Atli och Jossan men det kommer massa fina bilder ;)
 
 
Nu måste jag skynda mig så att jag hinner ut till stallet. Får se vad det blir, Jossan ska ju rida över Atli till Sara så jag kanske följer med en bit på Stelpa.
Kram Julia

2012-07-01 @ 13:21:50

Strax...

Jag vaknade halv ett idag. Tror aldrig att jag sovit så länge i hela mitt liv?! Men skönt var det, vill jag lova!
Jag borde nog gå ut och rida över min häst snart till Sara. Jag tror det tar ca en timma att rida dit men jag vill inte behöva stressa men honom så det är bäst att jag börjar i tid! Vanligt vis hade jag gett honom en vila idag men men ;)

Ska gå upp och göra köttfärs sås nu! Ni får ett inlägg om tävlingen sen :)
 
 

Kram! Jossan


RSS 2.0