2012-10-31 @ 23:59:46

Förkyld Stelpa??

Idag var det minnsann strålande sol för idag skulle vi bara ta det lugnt och inte rida långritt som igår när det regnade konstant...
 
I alla fall så hade jag tänkt köra lite mjukgörande på banan med Stelpa idag för hon har varit rätt stel nu när jag ridit henne. Inte så konstigt eftersom hon har haft vila men jag vill ha tillbaka den mjuka, fina Stelpa igen så tänkte jobba igenom henne ordentligt. Och såhär stel som hon är nu har hon inte varit på länge men jag skulle bara ta det lite lugnt i skritt för igår när vi kom tillbaka så var hon väldigt snorig.
Men Stelpa hade inte tänkt ta det lugnt. Hon skrittade runt som en toke på banan och tillslut gick jag ut en bit på vägen för att hon skulle lugna ner sig. Efter ett tag så blev hon lugnt och vi gick tillbaka till banan men då hade hon hostat lite så krävde inget av henne. Böjde lite och sen gick vi in i stallet och tränade lite trick. Stelpa skötte sig bra men var aningen trögtänkt idag för att vara Stelpa.
Aja man kan inte vara på topp hela tiden och är hon lite sjuk så kan man ju förstå det. Nu får hon ta det lugnt i en vecka, alltså blir det ingen lektion, och så får vi se hur hon mår då. Torsdag blir vila och så får vi se på fredag.
Här kommer lite bilder från dagen:
Kommer fler bilder imorron också ;)
 
Kram Julia

2012-10-31 @ 09:59:00

Är det bara jag?

Som när jag ser sånna här filmer sitter med tankarna:
"ajaj, stackars häst", "dra inte hästen i munnen!", "usch, hästen måste fått jätte ont". 
 
 
Visst ser man och tänker lite på ryttaren som flyger som en vante eller hamnar under hästen men jag tror att jag tänker mycker mer på hästens ben, om den blir dragen i munnen eller varför den beter sig som den gör. Jag kollar på vad som gick fel och varför det blev som det blev, inte hur ont ryttaren verkar få.
Detta kanske låter helt sjukt för vissa och andra kanske känner igen sig men det här är mina tankar i alla fall.
Hur tänker ni när ni ser sånna här filmer? 
 
Kram Julia

2012-10-30 @ 21:46:42

Långritt

Hejsan på er!
 
Idag har jag och Jossan ridit långritt tillsammans med 4 andra tjejer. Jätte kul var det trots det lagom fina vädret...
Jag och Jossan var ute i stallet vid halv 11 kanske och kom tillbaka någon gång vid halv 5 så det var en heldag på hästryggen. Stelpa var taggad hela tiden och verkade tycka det var väldigt kul med så mycket sällskap. Även Atli uppskattade det och visade upp sin bästa sida.
Vi red mestadels på mindre grusvägar men red även i både skog och på lite större vägar. Som sagt så var det riktigt roligt och verkligen något man vill göra igen.
Vi får se om det kommer någon bild från dagen men det lär inte bli överdrivet många pga vädret....
 
Sen fick vi skynda oss när vi kom tillbaka till stallet för Jossan hade lite bråttom hem. Hon åker nämligen ner till sin mormor och morfar nu tills helgen. Så jag blir ensam i stallet, för till stallet ska jag. Nu ska Stelpa börja gå på riktigt igen och bli sådär fin som hon va. Visst är hon ganska fin nu men hon har haft mer muskler och definitivt varit mjukare och smidigare så det ska vi jobba på.
Ska försöka boka en lektion någon gång i veckan också. Haha, varför är det alltid minst lika mycket att göra på loven som på vanliga dagar och varför är loven alltid för korta??
Overallen invigdes idag också, rätt tidigt men den är så skönt! :P Och ja jag tycker ju att det är för tidigt med jul än så länge men faktiskt så hellre snödrivor än konstant regn... kan det inte bara vara en fin orange höst och sen bli en vit vinter utan allt grått och leran...?
 
Kram Julia
 

2012-10-30 @ 10:46:20

Vad har vi gett oss in på?!

Ja.. Nu ska jag och Julia ut till stallet för att göra i ordning hästarna och sedan rida långtur med några kompisar.
Jag kan ju säga att det inte är strålande sol och klarblå himmel som vi hoppats på.. Snarare tvärtom.

Aja nu måste vi skynda oss!

Kram! Jossan och Julia

Myyysigt!


2012-10-29 @ 08:47:34

Första dagen på lovet!

Hej, hej!
 
Första dagen på jul höstlovet idag och ska äntligen ut till stallet igen. Det har ju varit lagom stressigt den senaste tiden och Stelpa har ju fått en väldigt lugn vecka men nu börjar planeringen ta form så det här ska väll gå.
Ligger i sängen just nu, vaknade vid 7 och kunde inte somna om så kollade på Revenge avsnittet som jag missat och nu ska jag snart gå upp.Ska fixa lite små grejer på förmiddagen och sen ska jag ut till stallet och rida! Hihi *taggad tjej*...
Overallen och Stelpas vintertäcke ska med ut till stallet för nu börjar det bli kallt på riktigt. Första snön kom någon gång förra veckan, jag missade den och den låg inte kvar men alla bombade facebook med det så det har nog snöat. Var på IKEA en sväng igår och där är julgrejerna redan framme. Usch jag tycker det är förtidigt, det är egentligen inte ens November och när det blir November så är det fortfarande nästan två månader kvar. Inte konstigt att man tröttnar. Tränandet inför Lucia i skolan har redan börjat osv.
Vart tog tiden vägen, var det inte sommarlov nyss?? 
 
Jaja, slut på julsnacket. Nu ska jag gå upp och äta frukost så att jag kan börja dagen innan halva har gått.
Anti-julstämmning här så slänger in en sommarbild på knas-hästen ;P
 
Kram Julia

2012-10-28 @ 14:09:27

Bra början!

Men dagen är inte slut än! Och tja.. Vi får se hur den slutar. Men att den ska sluta dåligt krävs det nog mycket för.

Red Atli på banan och vägen idag.
På banan tränade vi på våran hemläxa, öppnor och samling i skritt. Öppnorna gick bra stor förändring sen lektionen till och med. Mycket mer avslappnat nu!
Samlingen i skritten var däremot inte lika kul tyckte Atli.. Haha! Vi stod och hoppade på stället måånga gånger!!
Men fick till några steg framåt men ändå samlat iaf. På vägen gick det lite bättre!

Tölten var bra idag. Inte jätte wow men den vad bättre bra.
Körde en ökning och det gick jätte fint! Det är aldrig så att jag känner att han lyfter fram som han borde göra men det går iaf inte neråt heller. Och han tycker att det är så kul så då får det hå som det går.

Jag hade premiär i overallen idag... Kl 10 var det bara +2 i solen!! Hua! Nu är det banne mig vinter snart!
Men jag rider inte ens hälften så bra som jag annars gör i den så traven och galoppen var svårt att få till ordentligt från min sida.. Men jag fick till en del fina bitar iaf!

Och till går dagen då.
Igår red jag Stelpa och mamma Atli. Atli var pigg som satan och mamma var inte riktigt van vid det så det gick inte jätte bra för henne denna gång men men..
För mig och Stelpa gick det bra! Stor förändring sen förra gången!
Nu kunde jag få henne i form i både skritt och tölt och vi lyckades få en högergalopp också! :)

Kram jossan2012-10-28 @ 10:56:05

Sorry...

Har inte uppdaterat här på länge och inte varit i stallet på ett tag heller men det har varit extremt kaosat runt mig just nu. Jag är rätt förvånad över att jag tagit mig igenom det så "bra" som jag ändå gjort.
Nu är det i alla fall höstlov och jag ska väll försöka styra upp allt. Imorron ska Stelpa börja ridas som vanligt och förhoppningsvis så kan allt annat bli "som vanligt" också. Bloggandet också...
Nu hinner jag inte skriva mer men jag ska försöka uppdatera lite ordentligt från och med nu ;)

Kram Julia

2012-10-25 @ 22:26:39

Det gick bra!

Tillbaka från lektionen nu. Fick mycket beröm och Atli kändes inte lika tung i handen som han gjorde igår.

Lektionen gick till så här:

Uppvärmning i skritt med skänkelvikningar, framdels- och bakdelsvändningar, öppnor och samling i skritt.
Dom två sist nämnda brukar jag inte göra när jag rider vanligt vis. Jag brukar göra öppnor och slutor men inte i kort tempo. Och det var inte kul tyckte Atli så det fick vi i hemläxa att träna på.
Sen samlade vi skritten och trampade utan att flytta för skäneln innan tölten denna gång. Vilket också gick bra.
Han tyckte tölten hade gjort framsteg sen sist. Bra Bra!!

Så travade vi lite och galopperade på volt vilket gick bra efter ett tag.

Avslutade med att trava med nosen i backen. Peter tyckte att det var jätte bra att jag gjorde det för då släpper ju alla spänningar i hästen. Och det märks! Han blir verkligen avslappnad när han går så och han får ett härligt häng i steget även om det inte är så mycket schvung.
Så det ska jag fortsätta med i framtiden. Liksom värma av på det viset. Och sen skritta så klart!

Samman fattat så gick det bra idag men jag vet att han kan bättre ändå!

Kram! Jossan


2012-10-23 @ 21:25:35

Yees!

Äntligen klar med den hemska samhällskunskaps uppgiften som blev 7 sidor lång.....?!
Usch.. Men det var ju faktiskt lite intressant på vägen också.

Nu ska jag sätta mig och läsa new moon på engelska! Har både sett filmen ett antal gånger och läst boken men att läsa det på engelska var ju som att öppna en helt annan värld!! Fy satan var bra den är på engelska!
Jag har dessutom till min förvåning kommit underfund med att jag läser snabbare på engelska än vad jag gör på svenska..?
Det är lite konstigt tycker jag.

Sen vill jag bara säga att lära skön litteratur är verkligen underskattat! Det är banne mig nästan bättre än att kolla på film! Här kan du skapa din helt egna värld och du kan göra om den och fantisera dig bort om framtiden eller om vad som skulle kunna hänt om boken tagit en annan vändning.
Jag tycker allt sådant blir mycket mer fast i en film. Det går inte att låta fantasin skena iväg på samma sätt eftersom det blir mer riktigt på något vis.

Sen har jag inte hunnit rida på tre dagar nu... Till råga på allt så lämnade jag en suuper het och nyklippt häst i hagen så jag kommer nog få sätta mig på en bomb imorgon...
Jag gillar faktiskt inte att rida på honom när han bör så het... Det finns lixom inga övningar som han orkar göra i tölt utan att han tappar bakbenen och det är det sista vi vill göra just nu..

Aja hade tänkt lektion för Peter på torsdag. Ska kolla om Julia vill med då.

Nu ska jag läsa min bästiga bok!!

Kram!


2012-10-22 @ 08:08:00

Klippt igen!

Japp! I lördags klippte jag Atli igen vilket resulterade i att han var väldigt pigg i hagen på söndagen!
Men det är bra det! Pigga hästar vill vi ha!
 
Tänkte ta en genom gång i hur våra klippningar förändrats från gång till gång:
 
1:a gången vi klippte (inom gröna linjen)
+ 2:a gången vi klippte (innom röda linjen)
 
3:e gånen vi klippte:
 
Och sist men inte minst 4:e gånen vi klippte (bara jag än så länge men julia ska nog klippa något liknande)
Jajamen! Det blev hela halsen denna gången! Efter mycket läsande och tipps och råd från er läsare och bloggar som jag läser!
Jag hoppas innerligt att han inte kommer behöva något täcke på sig dygnet runt pga denna klippning! Verkar inte som om han mår dåligt av den än iaf. Dessutom går dom i en frodig hage och det finns massor att äta på så jag tror inte att det går någon nöd på honom. (ni ser ju den lilla kulan! Som inte var så liten för ca 2 veckor sedan)
 
Förresten så ser ni ju hur han sett ut under året här. Dock ser jag inte så stor skillnad... Kanske att han har fått en rundare rumpa. Det går inte in lika mycket vid höftbenet på sista bilden tycker jag... Aja.. ingen jätte förändring precis!
 
Kram! Jossan

2012-10-21 @ 15:11:00

Så fort allt kan ändras!

Helt otroligt vilken inverkan hästen har på ens humör!
 
Idag insåg jag på riktigt vad som kommer hända med min skola och min framtid. Vilka extrema förändringar det kommer att bli och hur dåligt jag mår över det.
 
Jag är en sådan person som alltid försöker skjuta på allt dåligt som jag vill gråta för. Helst enda tills jag glömmer bort det. Men sånna saker går inte att glömma om man inte tar i tu med dom känslor som kommer fram i en på grund av dessa tex (och orftast) förändringar.
Så allt som man inte vill ta i tu med och allt som man skjuter framför sig, sammlas som i en dam och till slut blir det sådant tryck bakom dammens sement-väggar så att dom spricker och allt forsar fram på en enda gång.
Då går det inte att sluta gråta. Man gråter inte bara för det som gjorde så att dammen sprack utan också för allt annat som forsade ur den.
 
Idag var en sådan dag när dammen sprack.
 
Det som fick den att spricka var att jag har en uppsats (som jag nämnt tidigare) på ca 4 sidor tills på tisdag och det är väldigt kort tid. Jag är även en sådan som ställer väldigt höga krav på mig själv så om jag får ett E eller ett D (motsvarande godkänt och godkänt +) så tycker jag att jag har misslyckats totalt. Det skulle lika gärna kunna stå F- över hela pappret om jag fick ett E.
Så jag är en sådan som helt enkelt inte är helt nöjd förrän jag har fått ett A på uppgiften.
Så jag sätter otroligt hård press på mig själv.
 
Sen så är det ju det faktum att min skola ska flyttas till en av Uppsalas sämsta skolor som också gjorde så att dammen sprack.
 
Men till saken.
Jag kommer inte hinna rida idag men jag var ute och tog av Atli täcket och det var här hela min dag ändrades. Från att vara totalt misslycked så blev dagen riktigt bra.
Jag var på väg ut i hagen och jag var väldigt koncentrerad på vart jag satte fötterna så jag såg inte vad det var som utlöste reaktionen men hästarna kom iaf springandes mot mig med Atli i täten.
 
Han såg bara så jäkla nöjd ut. Så underbart nöjd över sin livssituation så jag blev glad! Han kom fram till mig och skulle kelas och bli kliad och kanske även trösta sin spruckna matte. 
Och det hjälpte med råge.
Han är min räddare i nöden!
Precis när jag behövde det som mest så var han där och piggade upp! Det är honom jag lever för!
 
Du är det finaste som finns!
Du är mitt hjärta!
 
Kram! Jossan

2012-10-20 @ 00:27:29

Uppdatering!

Det vart ett spring-pass idag med Stelpa. Hon var helt övertaggad och kunde typ inte skritta normalt i början. Alla gångarterna gick bra men hon var som sagt lite överpigg. Fast det högre tempot i tölten gick bättre än vanligt. Det brukar vara ganska mycket takt missar och missar var det idag också men inte lika många som de brukar vara.
 
Kommer inte på något att skriva om så kan ju säga vad vi gjorde i onsdags också. Vi va lite osäkra på om Atli var helt frisk så det blev jag som red ensam på banan. Jag tränade i alla fall tölt. Ett riktigt tölt-pass blev det. Tränade på att byta varv och hand i tölten, gå på volt, formen och tempoväxlingar och måste säga att allt gick faktiskt riktigt bra efter ett tag. Hon var väldigt mjuk och fin och bytte hand fint och tempoväxlingarna blev riktigt fina och rena. Så det var en nöjd Julia. 
Angående Atli så var det en eventuell förkylning och man kan väll säga att vi inte riktigt bestämt oss än för om han är sjuk men jag tror att jag lämnar det där till Jossan också.
 
Sen så är det dags att ta med sig klippmaskinen ut till stallet igen. Pälsen där vi rakat hästarna har typ vuxit ut lika långt som resten av pälsen och de börjar tycka det är för varmt igen så det blir mer klippning nu.
 
Annars så har jag kommit på att det är väldigt skönt att sitta i höet och prata. I stallet så pratar, i alla fall jag, ut alla mina tankar och jag tror det är väldigt bra. Satt och pratade med Jossan idag jag vet inte hur länge men va alldeles torr i munnen när vi släppte ut hästarna. Haha, sen har ju jag och Jossan förmågan att kunna prata rätt länge... ;)
            Kram Julia

2012-10-18 @ 20:48:47

Kanske dags för en förklaring.

Ja det häst ju varit riktigt dålig uppdatering från min sida men just nu är det Inge roligt.
 
Anledning 1: Jag har en bok som ska läsas ut (ca 550 s, jag är på sidan 100..,), 2 uppsatser (en ska vara mer än 4 sidor....)och en labbrapport att skriva... och allt ska vara inne på tisdag.....
Kan jag inte bara få börja jobba?!?
 
Anledning 2: jag går spå världens underbaraste skola, med världens underbaraste lokaler och nu är det bestämt att vi ska få flytta till Uppsalas sunkigaste skola..... Den ska visserligen renoveras men endå. Våran skola är unik! Det känns inte ens som att vara i en skola och stämningen är där efter!
Nej det känns riktigt pissigt att vi ska behöva flytta till Upplands sämsta skola från att ha gått på Upplands bästa Media skola....
Men det har varit mycket protester och möten osv som jag, som klassrepresentant, har behövt gå på. Och kanske blir det fler endå.
Dessutom tycker jag (och många fler) att det beslut som har tagits har varit väldigt förhastat och väldigt dolt. Det har inte varit någon öppen utredning precis... Inte ens vissa av partierna i ledningen tycker att dom har fått delta. 
Jag måste säga att jag känner mig otroligt krängt av folkpartiet som sitter som högsta huvud i våran kommun. Dom kan bara glöma sina röster från mer än 500 väljare i framtiden!!
 
Men ja. om min vill veta mer så finns allt på nätet typ.
 
Men min uppdatering kommer nog inte bli så mycket bättre heller för jag ska rå plugga hela helgen. Men på lovet då kommer jag vara mer aktiv och komma tillbaka med nya tag :) 
Bryt ihop och kom igen.
 
 
Kram! Jossan

2012-10-18 @ 10:45:00

Tygelkontakt...?

Typ såhär mycket tygelkontakt har jag när jag travar, ibland mer men det är inte ovanligt att jag sitter såhär med tyglarna. Tur att Stelpa söker sig någorlunda neråt i alla fall.
Haha ja... för er som undrar så är anledningen att det går inte att har mer tygelkontakt ibland, då blir det bara tölt...
Kram Julia

2012-10-16 @ 20:15:06

Berg-och-dal-bane-dag!

Hej!
 
Ja min dag humörmässigt har varit en berg-och-dal-bana... Skolan började helt okej, med svenska och gympa. Jag skrev en jätte sorlig dikt på svenskan och gympan va inte den roligaste men helt okej. Sen träslöjd, jobbigt och lätt på samma gång så det gick ju också rätt bra. Sen skulle jag stå i vårat elevcafe på rasten och då va de ju bara allmänt kaos till en början för det fanns inga lärare som kunde låsa upp. Förlåt alla lärare, men ni har en otrolig förmåga att komma bort när man behöver er...
Sen hade vi engelska och där håller vi på och spelar teater och fy f*n vad kul jag tycker det. Haha, vart lite ledsen när lektionen tog slut. Sist var det hemkunskap och där hade vi praktiskt prov, det gick nog okej men inget att skryta med.
 
Till slut så var skolan slut i alla fall och jag skulle till stallet. Jossan kunde inte komma för hon var tvungen att göra en grej med skolan. Ni kanske får ett inlägg om vad som händer på hennes skola just nu, men hon har mer koll än jag så hon får berätta.
I alla fall, jag hade ingen lust att åka till stallet för jag var trött, vi hade bråttom och vädret ville jag inte ens tänka på. Kommer till stallet och ser att jag har inte mycket tid så jag tänkte longera. Men så blev det inte för våran ridbana var upptagen av dom som håller på och bygger på stallet.
Jahapp tänkte jag, tar väll en lite barbacka tur då så att Stelpa får röra lite på sig i alla fall.
 
Hoppade upp och hästen bara lyfte upp humöret igen. Haha helt otroligt hur man bara kan glömma allt dåligt under dagen när hästen går bra. I början kändes hon lite spänd och övertaggad men jobbade henne en stund på vändplan och sen bara gick det.
Alla gångarter bara flöt på, tölt i alla tempon och fin form, trav på VOLT I FORM, och båda galopperna höger också :D Ahhh hon var så underbar, och att jag inte hade någon sadel gjorde inget. Hon är så mjuk i gångarterna den där hästen samtidigt som man verkligen känner hur hon jobbar, speciellt när man rider barbacka. Och traven var ju det mest underbara, trodde inte det skulle gå eftersom jag var tvungen att sitta ner men jodå. Idag imponerade hon verkligen på mig! Vet inte om det var för att jag red barbacka eller om hon hade en bra dag men bra gick det.
Haha ja och då var alla problem lösta och jag skulle typ kunna flyga. Hela dan räddad och det blir en rätt bra kväll ändå ;)
 
Bild från i helgen.
 
Japp de va min dag, hur har er varit?
 
Kram Julia

2012-10-16 @ 11:33:00

Veckans Saluhäst!!!

OBS! Om ägaren/ nya ägaren inte vill att hästen ska synas på denna sida, skicka ett mail eller kommentera så tar jag bort den på en gång!
 
8-årig valack som verkar ha fina gångarter i ridningen och vara en snäll häst i hanteringen. Kan gå på både lösdrift och box.
Citat från annonsen: "Gandalf är en snygg och trevlig, musblack femgångsvalack, med lätt för alla gångarter!"
Fotografens hemsida:  http://www.jennymukka.com/
 
Gillar färgen på honom och han verkar vara en riktigt bra tävlingshäst.
 
Jossan: Jag känner ägaren och kan säga att hon är jätte duktig så det är en välriden häst!! Jätte trevlig i psyket också! Och så mycket pannlugg så han knappt kan ha öronen framåt! ;) Nej, en suuper trevlig häst som säkert har framtiden för sig också!
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=653034
 
OBS! Om ägaren/ nya ägaren inte vill att hästen ska synas på denna sida, skicka ett mail eller kommentera så tar jag bort den på en gång!
 
Kram Julia

2012-10-15 @ 16:41:00

Vecka... vilken vecka är det?

Måndag: Vila.
Tisdag: Rida på vägen.
Onsadag: Rida på banan.
Torsdag: Vila.
Fredag: Konditonsträna på vägen.
Lördag: Rida en runda om det är torrt.
Söndag: Rida på banan.
 
Såhär kanske veckan blir, kanske inte. Sanningen är att sånahär planeringar vet jag oftast inte om jag följer men det känns skönt att lägga upp dem ändå så att man vet att man har en plan även om man sen inte följer den helt. Den här veckan kommer vi nog försöka klämma in en lekton också men jag vet inte när det blir. Sen så är det älgjakt nu så ridningen utanför banan är ju verkligen begränsad. 
Vi får se, men bilder kommer det i alla fall komma under veckan. Här är ännu en.
 
Kram Julia

2012-10-15 @ 12:28:00

Min sits

På senaste tiden så har jag börjat störa mig lite på hur jag själv sitter, eller det är små-grejer som jag har börjat göra.
En grej är att jag hamnar i stol-sits, jag lutar mig för mycket bakåt och skänklarna åker fram. Nu lutar jag mig inte bakåt så mycket längre. Det var lätt att ändra på när Peter sa det men att skänklarna åker fram är betydligt svårare. Det är underskänklarna och knäna som åker fram och nästan upp på knästöden. Jag tycker det känns som om de åker fram jätte mycket och när jag drar bak dom så långt som jag tycker är bra så har jag ingen kontakt med knästödet. Sen är det svårt att sitta och rätt till sitsen jättemycket när man ska rida hästen och samtidigt inte röra sig för mycket för då tappar hon takten.
Andra problemet är att jag tittar ner på Stelpas mule och lutar mig innåt. Jag tror det är för att jag vill se hur hon går med huvudet. Det här har jag också börjat tänka på och när jag kommer på mig själv med det så kan jag ju räta upp mig, men speciellt när jag rider på volt så ramlar jag lätt tillbaka dit. Men kolla ner gör jag nästan bara i skritt och tölt. I traven så lutar jag mig lite frammåt när vi tar den för att hon lättare ska hitta den men sen tror jag att jag kollar upp ganska bra. I galoppen så är nog det första problemet det största, där kollar jag inte ner så mycket utan hamnar för långt fram istället.
 
När man har problem såhär så är det ju att hitta lösningen som är det viktiga och jag hittade en rätt bra igår. Ett sätt så att jag inte kan dra fram underskänklarna för mycket. Jag spännde fast stiglädrena under sadelgjordsstropparna bakåt. Det fungerade väldigt bra faktiskt. Man fick mycket mer stöd och det var lättare att sitta still med benen. Faktiskt så tänkte jag inte en enda gång på att benen åkte fram, och jag brukar märka det rätt fort så jag tror det hjälpte. Jag har haft stiglädrena såhär förut och då var det bara jobbigt att inte kunna röra benen så mycket men idag var det jätteskönt. Jag behövde inte sitta och tänka på benen utan kunde lägga mer koncentration på Stelpa.
Sen så kommer den här taktiken testas igen nästa gång vi ska rida. När vi ska rida ett riktigt pass i en sadel som inte är blöt så att man sitter helt fast klistrad. Sen är väll målet att kunna ha stiglädrena som vanligt men det är mer långsiktigt. Men ett tips till er som har samma problem, spänn fast stiglädrena under saldelgjordsstropparna.
 
Det andra problemet tror jag är något som jag måste vänja mig av med bara. Kanske ha någon som säger åt mig när jag kollar ner och bara sluta med det helt enkelt. 
Här är en bild där jag sitter och kollar ner och lutar mig innåt alldeles för mycket.
 
Kram Julia

2012-10-14 @ 17:49:10

Bildbomb del 1!

Ja här kommer början på alla bilder, när vi tog dom så va det fint väder men idag så regna det igenom alla kläder! Haha fint rimm :P Dock så är det bara tölt bilder på Atli och bara trav och tölt på Stelpa, inte för att det är så bara men de andra gångarterna kommer så snart jag får de bilderna eller Jossan laddar upp dom ;)
 
 
Kram Julia

2012-10-14 @ 10:32:18

Fotat, fotat, fotat...

Ja, som sagt så har vi massa bilder att visa men tänkte berätta lite i text-form också vad vi gjort och hur det gick.
Jo, i fredags så började Jossan att rida och jag fotade henne. Sen var det jag och Stelpa som skulle fotas och ja, det blev ju rätt mörka bilder... Men Stelpa gick fint, hon var mjuk och det fungerade bra att rida själv. Hon ville inte vända hemmåt eller stannade som hon kan göra ibland när man rider själv. Så jag var nöjd med henne.
Sen sov jag hos Jossan för vi skulle va i stallet 10 och lasta hö. Rätt stort hö-lass som kom, nästan lika stort och högt som stallet...
Och när vi var klara med höet så var det dags att rida. Den här gången var det ljust och vi hade rätt inställning på kameran så bilderna blev mycket bättre. Sen ser det ut på bilderna som om Stelpa går bättre också, kanske för att det blev fler bilder men, men. I början av passet var hon väldigt stel, hon tog stöd i fel tygel, ville inte ställa sig åt vänster och hade svårt med formen i tölten. Vi red mycket volter och serpentiner i tölt då ganska länge och det släppte sakta. Tillslut bestämde jag mig för att nu måste vi gå ut på vägen om vi vill ha några bilder för annars kommer inte Stelpa orka.
Och konstigt nog så gick hon bättre ute på vägen. Där kunde jag ju inte jobba bort stelheten lika lätt men hon gick bättre där än på banan. Hon var lite piggare igår också och som sagt så blev det en del fina bilder.
Sen fotade jag Jossan och där blev det en hel drös fina bilder, och inte för att jag är någon stjärnfotograf för det kan jag ju inte säga men det gick himlans bra för dom och det är ett riktigt häftigt ekipage det där ;)
 
Här är två bilder från när Jossans brorsa fotade.
 
Kram Julia

2012-10-13 @ 21:49:28

Bilderna på Julia

från igår
Tyvärr blev det inte fler eftersom jag var tvungen att ta med blixt...
 
Vill bara tillägga att det ser ut som om vi försökt fotta mitt i natten men det hade bara precis börjat skymma. Iaf så blev slutar tiden för lång utan blixt och därför helt suddiga. Så jag blev tvungen att ta med blixt och eftersom jag hade det stora objektivet så var jag tvungen att stå en bit bort och då nådde inte blixten fram helt och hållet. Så därför ser det ur som om vi fottat i mörkret ;)
 
Kram! Jossan

2012-10-13 @ 21:43:00

Haha! Ja, nu blir det bilder vill jag lova...

Har nu över 200 ovisade bilder som jag ska ladda upp på bloggen ;) Så nu blir det bilder!
 
Vi börjar med bilder från igår:'
 
(Vi förstod sen att det var fel instält på kameran så det var inte min brors fel att det blivit suddiga bilder.. Men det måste varit han som ändrade inställningen också så det blir ändå hans fel att det även denna gång blev suddiga bilder)
 
Kolla så tjock han har blivit...... :(
 
Så här blev  upplägget av ridpasset:
Börja värma upp i skritt
Sen i trav
Sen tölt.
Protest i samlingen
Sen lite mer krävande trav på volt
Och galopp på volt. Som han klarade suuper bra! Klockren galoppfattning! Precis som om jag satt på en ponny och sen bärig och taktren galopp på en 15 m volt utan problem!
Byt varv
Och galopp igen. Det var mycket jobbigare i det här varvet.
Sen ut på vägen

Och avsluta med lite fart i tölten!
 
Kram! Jossan

2012-10-12 @ 14:26:00

Ett mindre smakprov

Atlis fina virvel som han har i svansen... Det ville inte ge med sig när han stod på box efter att han varit på Ultuna.. Men nu har den lagt sig lite tror ja
Hos oss flyger flygplanen väldigt lågt.
Jag skulle gå och trampa ner gräset så att vi skulle kunna se fötterna på hästarna men det gick inte så bra iaf.
Men Julia passade på att testa om det gick att ha Atli som hand häst efter Stelpa. Det gick ganska bra näblodomlopp väl kommit igång ;)
 
Kram! Jossan

2012-10-12 @ 08:20:00

Här:

Kommer resten av bilderna som jag tog på Julia när  jag inte fick rida Atli.
 
 
Kram! Jossan

2012-10-11 @ 13:52:00

Måste ta bilder igen!

Ja,ska vi börja ifrån i tisdags?
 
Tisdag: Tölten var som vanligt (nu mera) taktren och fin. Har tappat formen lite i den nu men skit samma han går som en gud (när det gäller formen) i alla de andra gångarterna nu mera. Så det blir nog inget större problem att plocka ner nosen när han är tillräckligt stark för det.
Dock märks det att traven har tagit lite stryk av tölt framgångarna. Om man samlar honom för mycket i traven så slår han över till tölt. Om man gör en ordentlig förhållning så blir det tölt och om det går för fort blir det galopp... Ja.. Det är lite krångligt med den just nu. Men jag tränade trav på banan ganska länge i början av det här passet och det gick bra. Lite hopp då och då men, bra.
Sen töltade vi och det gick bra och sen testade jag galopp på ca 6 m volt och det gick riktigt bra! Han har inte riktigt klarat det förut men då gick det super! Lungt sansat och han orkade bära runt sig själv på volten!
Så gick vi ut på vägen och där gick det väl bra. Har inge att tillägga.
 
Igår: Red jag själv, fram och tillbaka till fjällnora. Det gick bra. Traven var bättre idag. Tölten var bra men galoppen var WOW! Stort pluss för den alltså! Lite mer go hade jag nog velat haft men han vart helt slut för att han tog i så mycket så jag var nöjd ändå. :)
 
Jag vet inte vad som har hänt med min häst!? Helt plöttsligt så tar han i av alla krafter han bara har i alla gångrter och vill verkligen arbeta, hela tiden! Han är bara för underbar just nu! Tölten är lite från dag till dag. Ibland funkar kort tempo bättre och ibland funkar fortare tempo bättre. Men det struntar vi i! Vi kör det tempot som funkar och tränar bara kortare streckor på det tempot som är svårt.
Dock orkar han inte tölta lika långt som han gjorde förut eftersom han tar i så mycket mer uppåt med frambena och inåt med bakbena. Hela han arbetar alltså annorlunda!
 
Och sen måste jag byta järn på sadeln igen till den bredare igen... ;) Det går fort här!
 
Bilder från våran första tävling då vi visade alla gångarter som vi bara kunde på 50 m! ;) Men roligt hade vi!
Och en bild på Tessan och kvistur också för jag tycker den är så jäkla häftig!
 
Kram! Jossan
 

2012-10-11 @ 08:07:24

BRA!

Sorry för lite dålig uppdatering... men nu ska jag inte komma med massa ursäkter utan tänkte berätta hur det nu gick i tisdags då ;)
 
Vi red lite på banan och på vägen och "jobbade" hästarna. Jossan sa att när hon ridit Stelpa så hade det vart svårt att få henne att gå i form o skritten. Och ja, det är verkligen en häst där man måste hitta knapparna och det tar en himla tid. Jag tycker inte det är svårt att skritta Stelpa i form nu men jag vet att det inte alltid varit så. Men som sagt det tar en himla tid men när det väl släpper så släpper det ordentligt och då bara fungerar det... Svårt att förklara men så är det i alla fall.
 
Jobbade mest tölt och trav och Stelpa kändes lagom pigg och skötte sig bra. Jag har verkligen börjat tänka på vart på vägen det finns höger kurvor nu och när jag fattar galopp i dom så blir det högergalopp nästan varje gång ;) Jätte roligt, jag hoppas att det här ska stärka högergaloppen så att hon kan ta den på rakt spår sen.
 
Så det gick ju bra, inget som gick super mycket över förväntningarna men inte så att man kan klaga för allt gick ju bra. Svårt att skriva något roligt om sånahär dagar för det gick ju bara bra, inte så bara men det är liksom inte så mycket mer att säga. 
Haha nu vart det lite rörigt så avslutar här ;)
Bilderna från denhär fotograferingen kommer nog någon gång de också, men ingen av oss har jätte mycket tid över så ni får ha lite tålamod ;)
 
Kram Julia

2012-10-09 @ 10:34:00

Veckans Saluhäst!!

OBS! Om ägaren/ nya ägaren inte vill att hästen ska synas på denna sida, skicka ett mail eller kommentera så tar jag bort den på en gång!
 
Ja nu kommer det en häst här som inte är en hingst för omväxlingens skull.
 
Svenskfött ungsto med glimten i ögat. Bra temprament och lämplig inom både avel och ridning. Citat från annonsen: "Fux med välrest hals och flotta gångarter! Visar stor och spänstig trav med otroligt vacker hållning."
Fotografens hemsida: http://www.johannaberg.nu/ - Duktig tjej med super fina bilder!!
 
Tycker detta vekar som en väldigt härlig häst med mycket utstrålning. En häftig fuxfärg som syns och verkligen en perfekt blandning av att vara vacker och söt.
 
OBS! Om ägaren/ nya ägaren inte vill att hästen ska synas på denna sida, skicka ett mail eller kommentera så tar jag bort den på en gång!
 
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=655978
 
Kram Julia

2012-10-08 @ 16:31:10

4H för hela slanten ;D

Hej, hej!
 
Jag har inte så mycket att berätta och det är väll det jag tänkte säga nu. Va på 4H hela dagen igår och ska dit idag också så har inte träffat Stelpa och Jossan på två dar därmed inget nytt att skriva här heller...
Här är en av våra fail-bilder som jag aldrig kommer sluta skratta åt, ni kanske inte tycker det är lika kul som jag men... asså Jossans min, Atlis lugg och så Stelpa... hahaha nej jag kommer aldrig sluta skratta åt den här bilden. Så söta! :P
 
Kram Julia

2012-10-08 @ 12:23:00

Nu är det jaktsäsong!

Jajamen! Tänk på det nu allihopa!
Det tråkiga är ju att vi knappt kan rida ut när det är jakt säsong. Det lär bli många vändor fram och tillbaka till Fjällnora nu den närmaste tiden...
Så kommer vi börja se ut såhär också:
Det ända som fattas är väl tygelreflexer och reflex boots! Haha! Sen har jag nog allt! (Jag har ju reflex boots, jag kan bara inte använda dom)
men jag tycker att det är lite små roligt att utsmycka hästen med reflexer , jag. ;) Julia däremot har redan tröttnat! ;)
 
Kram! Jossan

2012-10-08 @ 09:13:00

Igår red jag och mamma

Julia hade kalas hela dagen igår så mamma och jag tog istället en tur :)
 
Vi började på banan och körde mycket mjukgörande i skritt och jag körde lite lydnadsövningar på Atli för jag tycker han har blivit lite för olydig för min smak på senaste tiden... 
Det gick väl inte jätte bra för mamma på Stelpa måste jag nog säga. Mamma var lite för räfdda för att göra fel hela tiden och då blev det varken hackat eller malet. Men hon fick henne att tölta rent och trava men enligt mig kändes mamma lite för spänd för att rida Stelpa. (hon har inte ridit på flera månader så det är väl inte så konstigt!) Så jag i princip tvingade mamma och byta häst med mig. Och efter lite övertalning så hoppade hon upp på Atli. (Hon tycker Atli är på tok för stor!) men jag tror inte att hon ångrade en sekund efter det bytet!
 
Förut har hon tyckt att min sadel är jobbig (det tyckte hon väl nu med men inte på samma sätt) och att Atli är för mycket "överallt" för att hon ska klara av honom. Men nu var det ett bra tag sen hon red honom och han har förändrats otroligt mycket på den tiden så nu tyckte hon att det var super roligt! Och det glädjer mig att de att det gick så bra som det gjorde också!
Hon var så glad över att hon verkligen kunde känna de olika takterna och att hon verkligen kände att det blev lite galopp eller trav takt i tölten och kunde ändra på det.
Nej! Det var bara jätte roligt att se hur glad hon var under hela ridturen! Jag är så stolt över dom båda!
 
Med Stelpa gick det bra. Det var iaf helt rena gångarter (hon kunde bli lite stel ibland i tölten och då kom passtakten). Fick även till lite form då och då i tölten. Hennes galopp har verkligen blivit renare! Tja, allt har blivit renare sen jag red henne sist faktiskt!
Men jäklar alltså! Det där är ingen lätt häst! Det märks att det är en häst som man måste lära känna på riktigt innan man kan rida henne bra. Jag skulle nog inte vilja säga att hon är en en mans häst men man måste lära känna henne för att rida henne bra.
 
Men det är verkligen nyttigt att rida andra hästar ibland alltså! Jösses vad man skulle lära sig på att ha tre olika hästar att varva emellan!
 
Förut hade jag ju dom har två bus pojkarna att välja emellan! Kraflar och Rekkur, tyvärr finns ju ingen utav dom i mitt liv längre :( 
 
kram! Jossan

2012-10-06 @ 15:23:24

Pigga hästar!

Idag så fick det bli en uterunda i lite högre tempo. Det var två väldigt taggade hästar som fick komma ut. Det gick frammåt för båda men det var lite för mycket fram. Stelpa hade väldigt svårt för traven som gärna blev galopp när det gick för fort och när jag tog i henne så blev det tölt. Men det är ju bra att dom vill fram i alla fall, nu måste man bara få koll på energin och rikta den åt rätt håll.
 
Det som gick bra idag på Stelpa var väll galoppen. Bitvis så lyckades vi med formen, takten var bra även om vi höll ett lägre tempo och högergalopp fick vi också! Visserligen så bytte hon galopp någonstans men det var höger i början i alla fall.
 
Sen så har vi släppt tillbaka Atli till stona igen. Han har ju inte stått med dom eftersom han varit sjuk så han har inte hälsat på Yöta sen hon kom tillbaka från inridningen. Men det gick bra. Som alltid när man står med kameran beredd så gör de knappt något. De nosade lite på varann, betade en stund och sen började de leka. Så det var inget drama alls, rätt skönt ändå och lite bilder blev det trots allt men de kommer senare.
Gammal bild på Atli som showar ;P
 
Kram Julia

2012-10-06 @ 10:31:44

Hästarna har haft roligt...

Haha ja, igår när vi gick igenom hagen så hittade vi ett gäng ganska så långa sladdspår. Jag trodde först det var från typ en fyrhjuling men de var alldeles för smala och runt om var det fullt med hovavtryck. 
Det är nog våra små hästar som har haft roligt :P
 
Kram Julia

2012-10-06 @ 00:49:40

Snart blir det vinter!

För mig och Stelpa så gick det i alla fall bra idag. Alla gångarter, men speceillt traven, var väldigt taktrena. Och "testade" två nya grejer idag. Gjorde lite tempoväxlingar i tölt på riktigt och hon galopperade i form. Inte så att jag inte gjort det förut men idag så fungerade verkligen båda de här sakerna som annars bara gått någon gång ibland något litet steg.
Haha jag skrattade lite i galoppen. Stelpa släppte jätte fint och galopperade i rätt låg from och verkade inse att de va rätt skönt att gå så, och så helt plötsligt var det som om hon fick ett femte ben och tappade takten helt. Haha, snuttan är inte så van att galoppera i form :P
Som sagt så var traven rätt taktsäker idag, lite form blev det i den också. Och tölten var ja som den varit de senaste två ridpassen, bra och hon släppte fint. Och tempoväxlingar kunde jag som sagt göra, fast på slutet så blev de sämre och hon orkade inte öka så mycket. Men ändå nöjd med henne för det gick ju bra idag.
 
Och så dagens nyheter för alla er som vill höra: 
Har kanske glömt att säga det men Stelpa råkade trampa på sig själv förra gången jag red så hon har ett sår precis ovanför hoven på ena frambenet. Nu har det torkat men jag hoppas att det inte blir infekterat.
Vi får se hur det blir med tävlingen, kanske kommer med kanske inte...
Juste, sista nyheten, nu blir det vinter! Det var askallt idag och när vi gick ut och tog av täckena så var det forst överallt i gräset...
Vänta kom på en nyhet till, min mobil som jag väntat på jätte länge (känns det som) har äntligen kommit nu, X antal veckor försenad men nu har jag den ;P
 
Men nu ska jag nog gå och lägga mig då jag är så trött att jag ser dubbelt, fast det är väldigt lokande att kolla klart på Revenge (missade de i torsdags för då var jag nån annanstan :P) så kanske gör det först. 
Jag har aldrig sett Stelpa tölta i den där låga formen som hon har fått tillbaka nu men jag hoppas att jag får göra det någon gång för jag kan verkligen inte föreställa mig hur det ser ut...
 
Aja, godnatt och kram från mig också!
Julia

2012-10-05 @ 23:32:00

Inte riktigt lika bra idag

Ne, idag gick det både bra och mindre bra. eller ja.. Det enda som inte riktigt funkade var ju bara den ökande tölten. Den blev lite galoppig.
Sen tötlade han kort tölt som en kung igen! Han är proffs på det nu! (helt plötsligt?)
Traven tyckte jag var fin och galoppen hade ett stooort plus idag! :D Den var suuper maffig idag och det märks blixt snabbt om jag får med baken i tölten för då kommer den automatiskt med i alla de andra gångarterna! :)
 
Har anmält mig till en tävling nu också! :D Det blev blidfaris oktobertävling som kommer hållas på Tofftinge! En utav mina favorit banor! :D Hoppas den inte var full... Men det såg inte ut som det men man vet ju aldrig...
 
Nu ska jag betala anmälningsavgiften sen ska jag soova!
 
Film som Julia gjort från senaste lektionen med Peter :)
 
Kram och gonatt! Jossan

2012-10-05 @ 08:22:56

Mycket att berätta!

Hej, hej!
 
Ja det var några dagar sen jag uppdaterade nu men har haft lite fullt upp med livet men nu ska jag berätta vad som har hänt ;)
 
I tisdags så åkte jag iväg till Peter utan Jossan och Atli för att rida lektion. Visste inte hur Stelpa skulle vara nu när hon var själv eftersom hon förut inte viljat gå utan att Atli gick före. Men Stelpa skötte sig riktigt bra både i hanteringen och ridningen. Hon bara klev in i transporten och stod hur lungt som helst när jag sadlade. 
Och ridningen gick också jätte bra, tror aldrig jag har fått så mycket beröm från en tränare med Stelpa. Hon släppte helt i nacken och töltade bara runt, runt i "låg" form och nästan klockren takt. Sen travade vi lite också och Peter fick mig att ta lite i tyglarna och då travade hon i form!!!! :O Blev tölt några gånger först men sen travade hon, i FORM!!!!
 
Och det var nästan bara beröm jag fick höra, lite tips och så såklart men mycket beröm. Han tyckte att hon blivit mycket bättre sen ett halv år tillbaka och en vecka tillbaka. Jätte kul!
 
Jag trodde att hon skulle ha världens träningsverk på onsdagen men inte de inte, hon gick jätte bra då också. Hon var inte lika mjuk som på lektionen men jag hade inte jobbat på volt och ställde inte så mycket krav men hon släppte ändå riktigt fint bitvis. Och TVÅ höger galopper fick vi! Visserligen var det ur kurvor men ändå, stolt matte där. Det enda som inte gick som planerat var att hon hoppade av vägen en gång. Hon var rädd för något och slängde sig ut på en gräsmatta i galoppen men sen saktade hon av, gick ut på vägen och töltade ikapp Atli som om inget hade hänt. Haha knashästen jag bara skrattade...
 
Igår vilade Stelpa men idag ska jag ut till stallet igen. Riktigt taggad på att rida nu, vet inte riktigt vad jag ska göra  så de får vi se ;)
Älsklings-hästen! :D <3
 
Kram Julia

2012-10-03 @ 22:58:00

Och idag gick han bitvis som en kung!!

Jag fattar inte var som har hänt?! Helt plöttsligt så går han som en Gud!! Och det gick över en natt!?!?
 
Tölten idag var bara A m a z i n g!? Kort tempo tölt, tempo växlingar i tölt, mellan tempo tölt, ned tagningar från tölt, you name it! Han gjorde allt bara jag bad om det!!
Traven var tjoho!! Galoppen var wow! Allt var bara helt underbart!!
Och han väntade på mina singnaler hela tiden! Alert för skänkeln och bara såååå arbetsvillig!
 
H e l t   u n d e r b a a a a r t ! ! ! !
 
Gissa men som blev fett sugen på att tävla nu då???
Jo! Jag!! Ska faktiskt kolla på det med det samma... Bara för att se om det finns några kvar att amnäla sig till ;)
 
Det gick braaaa mycket bättre än så här idag!! :D :D :D
 
Tack Kikki, Sara och ödet för att denna hästen blev min! 
 
Kram!! Jossaaaan
 
 

2012-10-03 @ 09:59:57

Han gick som en prins igår!

Inte som även kung för bättre tror jag nog att han kan, men en prins gick han allt som!
Jag red ju själv igår för att Julia var på lektion hos Peter (och kom hem jätte nöjd! Super!!) så jag tog en sväng till Fjällnora fram och tillbaka och ibörjan var jag bered att vända och gå hem igen...
Han Var seg som jag vet inte vad?! Jag fick driva som en tog ändå kom vi inte till et snabbare tempo en kort trav med galopp inslag... Blääää....
Sen helt plötsligt så bara släppte det och han fick en suuper trav som var hur stabil som helst utan någon takt miss eller galopp fattningar! Och den skumpa så mycket att jag inte ens kunde sitta i den och jag lovar att det var banne mig ingen släng trav heller! Dessutom hade jag absolut ingenting i handen! Skit häftig var han!
 
Sen tog vi lite tölt och då fick jag bekräftelse på att det var bara framåt han ville nu! Men vi körde ett kort tempo som gick jätte bra!
Jag vet inte om jag sagt det förut men han kan bli typ skänkeldöv i tölten men det var han inte idag! Han lyssna as bra och det var inga som helst problem att flytta rumpan och få med baken och verkligen Arbeta! Även här rörde han sig super mycket i ryggen! Men det fanns en tendens till travtaktigt ibland.
 
sen körde vi lite mer wow trav och sen lite galopp som inte gick så bra idag. Han tänkte aldeles för mycket bakåt i galoppen. Han lyfter sig mycket uppåt men nja... Det Inter inte riktigt bra...
 
så vände vi och tog tölt på hem vägen! Och fyy satan! Rent ut sagt! Han var helt underbar!! Nu var alla andra takter som han brukar blanda in som bort blåsta och det ända som fans kvar var tölt!! Han var smidig som en katt men hade explosiviteten som hos en kanon! As häftigt!
 
en när vi skulle skritta av så såg jag hur musklerna bara skakade på den stackarn! Såå jag hoppa av och gick hem med han. 
 
Han var sååå super duktig igår min älskling!!
 
 
Kram! Jossan

2012-10-01 @ 23:45:25

Bytt järn

Japp, då har jag bytt koppjärn på Atlis sadel igen. Han har alltså tappat så mycket muskler under de här två veckorna så sadeln blev för stor... Det var ju Inge roligt...

Men skönt är att det är otroligt smidigt att byta järn i sadeln!! Det går på allvarligt en kvart även för den som aldrig gjort det förut så simpelt är det :)
Dock tror jag att det var en 25A dom vi satte dit nu och innan hade vi en 27A så det skulle inte förvåna mig om han egentligen skulle behöva en 26A just nu...
Det blir ju lite krångligt när man inte har alla de olika storlekarna.. Då är det lite jobbigt.
Men om man har dom hemma är det bara för busenkelt alltså!

Kanske hade varit lika bra att köpa 26,27,28 på en gång när man köpte sadeln ;)
25 fick vi med sadeln och tunnare än så får vi hoppas att han aldrig blir!

Så nu får vi hoppas att sadeln ligger lite bättre igen ;)

Kram! Jossan


2012-10-01 @ 21:43:31

The easy day!

Haha ja, jag vet måndagar är oftast den jobbigaste dagen i veckan men för mig är det verkligen en chill-dag...
 
Idag har jag, som vanligt på måndagar, varit på 4H. Ridit och suttit på möte osv... ;)
Har jobbat lite med en redovisning som ska redovisas imorgon och så ska jag försöka plugga lite till matteprovet på onsdag också. Men vet inte hur mycket sånt det blir imorgon för ska rida lektion då. Känns faktiskt som om vi kommit en bit framåt sen förra lektionen, inga stormsteg men en bit framåt i alla fall. Stelpa känns lite piggare nu ;)
 
Ganska värdelöst inlägg men nu vet ni vad jag har gjort idag. Slänger in en planering också, så här kommer kanske Stelpas vecka se ut:
Måndag: Vila.
Tisdag: Lektion för Peter.
Onsdag: Rida ut.
Torsdag: Vila.
Fredag: Rida på banan och vägen.
Lördag: Rida på banan eller kanske jobba från marken.
Söndag: Rida ut.
 
Nu har ni sett de här bilderna 100 gånger men ja, såhär såg det ut på förra lektionen hos Peter.
 
Kram Julia

2012-10-01 @ 08:03:56

Snart kommer det bilder! ;)

Igår så agerade Jossans brorsa fotograf så nu har vi lite bilder att visa ;) Men Jossan har inte hunnit redigera och ladda upp än så visar lite bilder som jag tog på hästarna i hagen så länge.
Haha ja min lilla häst ser ju dräktig ut på första bilden på henne... :P
 
Det gick i alla fall bra igår och båda hästar gick riktigt fint. Stelpa var inte så seg och "stannade" bara en gång :D
 
Kram Julia


RSS 2.0