2013-07-19 @ 22:13:00

Och iväg igen!

Japp nu ska vi alldeles strax åka upp till stugan. Meeen! Pappa kommer ha med sig internet! Får se hur många gånger jag lyckas tjata mig till att få använda det bara... 
 
Håller på att ladda ner bilder på en sticka nu som ska packas ner i väskan med alla andra sjuttioelva grejer som jag ska ha med mig! Jag är så sjukt dålig på att packa! 
 
Aja litet kort hej från mig! Nu ska jag hoppa in i bilen och sitta där de närmaste 6 timmarna! Jippie....
 

Kommer sakna tokhästen men han behöver vila han också <3

2013-07-11 @ 18:03:09

Back to Basic - gör om, gör rätt

Jag är ju hundvakt nu denna veckan hos grannarna och jag halvt bor i deras hus hela veckan ut. Dom har internet och så men det är bara det att jag vill inte använda deras dator hur som helst med bilder och så där och min laptop är ju som sagt ganska död.. Så det är lite omständigt att blogga just nu eftersom jag så gärna vill ha bilder med i inläggen för att jag tycker det är så mycket mer givande. Men nu tror jag att jag har kommit på en lösning så ikväll ska jag sitta och redigera lite bilder och sen ska ni få se dom!
 
Det är ganska så chill att vara hundvakt.. Jag ligger mest och solar om dagarna medans hundarna är ute på gården. Jag kan knappt tro att jag får betalt för att göra det här! Det är dessutom de tre mest gosigaste, gladaste och lydigaste hundarna som jag känner så det är bara mysigt att få ta hand om dom!
 
Under mitt solande så har jag hunnit med att kolla igenom några böcker som jag haft liggandes hemma om islandshästen och lite så där. Bland annat så har jag lät några kapitel ur boken "Atlis verktyg för islandsryttare" av Atli Gudmundsson.
Oj, vad den är inspirerande alltså! Han verkar ha en otroligt sund rid stil och verktygen som han skrivit om i boken är väldigt grundläggande men än så nyttiga! Första halvan av den, faktiskt väldigt korta boken, består av hur man ska använda sin tyngd för att få hästen att gå framåt, stanna, i sidled och böja sig. Inget av det jag läst är egentligen främmande för mig. Jag har hört och använt allting förut det är bara det att jag insåg när jag läste boken att jag varit otroligt slarvig med hur och när jag har använt dem så jag har förlorat lite av syftet med dem. Tyvärr!
Ett bra exempel är att jag lägger tyngden bakåt när jag vill att min Atli ska stanna vilket Atli Gudmundsson även skriver i boken att han tycker att man ska göra. Dock lägger jag automatiskt tyngden bakåt även när jag vill att min -Atli ska öka i tölten. Hur förvirrande blir inte det då för min stackars häst?! När jag tänker på det så är det inte så jätte konstigt att min häst inte vill stanna när jag vill det eftersom jag ber honom att stanna även när jag vill att han ska gå fortare!
Åh, jag kan bli tokig på mig själv för att jag gör sånt här och inte märker det förrän det är försent och det redan har uppstått ett problem! Men, men det är väl för väl att jag faktiskt märker det någon gång också, det hade jag inte gjort för 2 år sedan.
 
Nu är i alla fall planen att "go back to basics". Börja lite om från början med grunder som att stanna och gå framåt och göra det rätt och noggrant denna gång!
Lite tjock och lite ovillig att vara med på bild men han är fin ändå! ;) (och väldigt vit!!)

2013-07-07 @ 15:35:33

Kan inte bli bättre!

Vilken helg! Helt underbar! Hästar, kompisar, lite shopping och massor av roligt! F*n vad man mår bra just nu alltså!

Är fortfarande på SM och planerar att stanna här tills det är slut :) kommer komma lite bilder sen kan jag säga!


2013-07-07 @ 08:41:01

Mot SM!

Hej hörrni!
Åh, de va så länge sen jag skrev här. Har saknat det en del faktisk så vi får se ifall uppdateringen kommer igång igen snart ;)

Nu är vi i alla fall på väg till SM, ska bli superkul! Se alla fina hästar, kolla på häst grejer och träffa alla människor. Är det några av er som ska dit? :)
Ha det så bra så länge! Kram Julia!

2013-07-06 @ 15:13:55

Nu händer det grejer!

Jobbade sista dagen igår, sköönt!
Mamma hämtade mig och vi åkte till hööks och kikade lite och man kan ju inte komma tomhänt därifrån dö där blev det två par ridstrumpor som var väl behövliga! Sen åkte vi till ö&b och köpte godis, jordgubbar och lite annat. Efter det blev det Sporren som stod på listan och där ifrån kom jag med ett par röda John Withiker ridbyxor som satt som en smäck och var as sköna och snygga såklart... Hehe! Men också behövliga då jag bara har ett par ridbyxor som inte är jodhpur-ridbyxor och jag använder bara vanliga ridbyxor på sommaren så dom börjar bli ganska så skitiga...
Sen åkte vi och handlade mat och dö får jag ett sms med frågan om jag ville gå ut med min kompis som sen ska åka bort resten av juli så det kände jag att jag ville vara med på! Så hem och rida lite fort och han gick riktigt fint! Avslappnad, samlad och lugn! Red utan stigbyglar också och jag tror jag ska göra det lite oftare, satan vad jag satt djupt i sadeln efter det!
Sen slängde jag mig i duschen slängt i mig lite mat och åkte in till stan och hade en trevlig kväll!

Nu sitter jag på bio med Julia och har ätit en softy! Livet leker just nu! :D


2013-07-04 @ 21:14:34

Helt slut!

Jag har jobbat idag precis som alla andra dagar denna vecka och förra veckan också. Väldigt skönt att tjäna lite pengar men man blir lite trött minsann. Dock är det så jäkla skönt att komma hem så här och inte behöva göra någonting mer! Inga läxor, inget extra, ingenting! Så underbart skönt!

Blir ingen ridning idag så jag ska bara redigera lite bilder och eventuellt kolla på en film men nu är det Ernst som står på listan. Jag kollar på hans program och är otroligt avundsjuk på att han har sån otrolig inspiration till allting!

Från det ena till andra så är det mycket som ska hinnas med denna vecka! Det ska följas med till Annas (lilla syster) eventuella sköthäst och titta på den, ska på bio med Julia och kolla på lone ranger också! Som vi har längtat efter den filmen!
Och sen SM på söndag och kika på fina hästar och sen samma kväll så ska jag ta hand om grannens hundar som jag sedan ska ta hand om i ca 10 dagar och få bo i deras hus! Inte helt fel kan jag ju säga!
Blir ingen dålig vecka denna vecka i alla fall!

Bilder från tävlingen i slutet på maj:


2013-07-04 @ 12:44:00

Pitch Perfekt

Och fortsättningen av samma klipp
 
Jag tycker att det är så jäkla häftigt att dom bara använder sina röster för att få fram ljudet! Dom sjunger alltså accapella eller hur det nu stavas. här kommer två till favoriter:
Film som jag kan rekomendera! Rolig, romantisk och bra musik!
 
Jossan

2013-07-04 @ 10:43:00

Redo!

Nu har jag gått igenom alla bilder och tagit bort mer än typ 6 Gb med bilder eller någonting! Nu har jag bara 10 Gb med bilder kvar... Haha, visst är det bra? Datorn funkar i alla fall mycket bättre och det tar inte tre år att göra någonting på den. Tummen upp för det!
När vi ändå är inne på datorer så måste det klagas lite på dom också. Jag hatar verkligen skrivbordet till den här datorn! Det är ett riktigt klumpigt och gammalt bord som det låter hur mycket som helst om när man skriver på. Jag är så van vid laptopens och skolans skrivbord nu så det här känns ju som att vara tillbaka i stenåldern! Måste be pappa fixa laptopen och/eller be om ett nytt skrivbor, så är det bara.
 
Känns lite som om jag glömt hur man gör det här. Förut bara kom övergångarna mellan det ena till det andra helt automatiskt men nu är det lite jobbigare minsan, det hade jag inte trott! Jaja, jag bara hoppar till vad som har hänt på sistonne.
 
Det har egentligen inte hänt mycket alls, eller jo på ett vis men vi har varken tävlat eller varit iväg och tränat särskillt mycket alls sen vi la av med bloggandet. Faktiskt så var kursen som vi pratade om då sista gången vi tränade för Peter fram tills förra veckan! Dock har allt bara rullat på och det mesta har bestått av träning, träning och träning för att bygga muskler och så vidare. Jag var dock och tävlade i slutet på maj vilket slutade med en andra och första placering! Jag vann T8an (till och med?!) och antagligen sumpade första platsen i V5an på grund av att jag blev för bekväm och tog fel galopp två gånger. Fick också våra första 6.0 för tölt på den tävlingen i båda grenarna! Och en slutpoäng på 5.53 i finalen i T8 och slutpoängen 5.54 i finalen i V5! Och slog därmed personligt rekord med råge i båda grenarna! Som jag sedan slog igen i V5 nu ihelgen med poängen 5.56 i finalen.
Så för att sammanfatta: Träning ger färdighet! 
 
Och så avslutar vi men bilder från tävlingen i helgen (första gången med boots på tävling):
 
 

2013-07-02 @ 13:33:00

Tror jag ska börja igen!

Kul att se att det fortfarande finns hopp om att vi ska komma tillbaka och mina vänner nu känner jag att blogg lusten börjar smyga sig tillbaka! Jag tror jag ska dra igång igen för nu har jag ju tid, lust och framför allt ork att hålla på.
Dock är min laptop trasig (måste be pappa fixa den) och min stationära dator är segare än kola på grund av att jag har tusentals bilder på den... Satt igår och raderade ca 500 stycken och kom inte ens igenom hälften av alla bilder! Varje bild "väger" desutom i snitt ca 4 Mb så bara igår tog jag bort ca 2000 Mb ifrån den. Inte konstigt att den är seg!
Stackars dator, den har de inte lätt inte!

Men när jag har fått bort lite skit ifrån den så den orkar leva så kan ni ge er på att jag kommer att vara tillbaka! :)RSS 2.0