2013-01-03 @ 18:57:00

Atli från Finnsta


Ras: Islandshäst
Född: 2007
Kön: Valack
Färg: Skimmel (född fux blev sen svart)
Tecken: Han har vad jag kallar en "svart-stjärn"
 
Min och Atlis resa började i oktober 2011. Efter mycket om och men så köpte vi honom till slut. Jag var säker på att det var han som skulle bli min nya häst. Mina föräldrar var däremot inte lika säkra över pengarna bara. Men till slut blev han min och mellan oss var det kärlek vid första ögon kastet. Han hade valt mig och jag valde honom.
 
Atli är en helt otrolig häst! (skulle jag säga något annat? Han är ju min ;) ) Han är väldigt arbetsvillig och vill gärna vara tillags. Dock har han en egen vilja också, allt kommer inte gratis. Han ifråga sätter alltid lite men om man ber honom igen så gör han sitt bästa för att genomföra det.
På senaste tiden har vi dock haft lite olika åsikter om vissa saker, så som tempo. Atli var faktiskt en ganska slö häst när jag fick honom. Han var inte jätte framåt, han gick när du bad honom men inte mer äv vad han behövde. Det är något som ändrats drastiskt på senaste tiden! Nu är han riktigt pigg och framåt och vill gärna lite fortare än vad jag vill.
 
2012 var våran första tävlingssesong tillsammans. Han hade aldrig tävlat innan så inga höga krav! Han skötte sig exemplariskt tycker jag! Vi blev diskade på våran första tävling eftersom vi visade fel gångart men han tyckte att det var så super kul så det gjorde mig faktiskt ingenting! Jag ville att han skulle få en possitiv bild av tävlingsbanan och det var inget annat än det som han fick!
Det märks att Atli gillar tävlingsbanan. Han ger alltid lite extra när vi kommer dit! Vilket kanske låter underbart men eftersom jag hade problem med att på med bakbenen ordentligt hemma när han inte tar i och lyfter lite extra fram så blev det inte bättre på tävlingbanan. Men vi jobbar på det hela tiden och nu ser vi fram emot nästa tävlingssäsong som ligger framför oss!
 
Max poäng för respektive gångart 2012:
Tölt: 4,5
Trav: 6,0
Galopp: 6,5
Skritt: 6,0
 
 
 

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0