2013-01-07 @ 22:35:00

Stelpa frá Bakkakoti


 
Ras: Islandshäst
Färg: Brunblaksäck
Född: 2005
Kön: Sto
Höjd: 133 cm
 
Stelpa är en häst av den envisa typen, även kallat sto. Hon ifrågasätter allt och tycker hon det man ber henne om är för jobbigt så gör hon allt i sin makt för att slippa. Hon har X antal sätt att göra så att hon slipper jobba men när man lär sig henne så blir hon riktigt rolig att rida.
För mig och Stelpa så tog det ungefär ett halv år att lära känna och förstå varann, först då kunde jag börja jobba henne på riktigt kändes det som. Hon är en utmaning och en tuff häst för den erfarne ryttaren, däremot så kan hon vara väldigt snäll när det är nybörjare på ryggen. Vet inte om det är för att de inte ställer så höga krav eller om hon helt enkelt är snällare och bjuder lite mer då. I alla fall, om man gillar utmaningar och har tålamod så är hon riktigt underhållande att rida.
 
 
Stelpa är en häst som ofta överaskar mig, både på bra och dåliga sätt. När hon kom till Semtegen så bytte hon personlighet helt från hur hon hade varit hos sin förra ägare. Där var hon ett ranglågt litet sto men när vi släppte in henne hos sina nya kompisar så attackerade hon på en gång. Jag tror det var för att hon inte var så van vid hur man ska hantera en sån situation men jag tror också hon har lärt sig det idag.
Idag skulle jag nog kalla henne för en ganska så stabil häst. Hon går med på nästan vad som helst och jag litar nästan alltid fullt ut på henne. Nu förtiden så rör hon inte en min om man ställer sig upp på henne, hon följer en som en hund när man går och är väldigt nyfiken.
 
 
Med Stelpa så går det upp och ner hela tiden. Hon har sina dagar och det kan gå från botten till toppen, och tvärtom, på en natt. Stelpa tränar jag just nu för att vi ska kunna komma ut på tävlingsbanonrna under det här året. Stelpa är femgångare med mycket pass, tanken är att den ska tränas någon gång i framtiden när alla andra gångarter sitter. Men eftersom hon är så lättlärd och orädd så har hon också fått lära sig diverse trix.
 
Vår första tävlingssäsong var under 2012 och så har vi tävlat lite under 2013 också, här är lite poäng:
Tölt: 5,5
Trav: 5,0
Galopp: 5,5
Skritt: 6,0
 
 

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0