2012-12-05 @ 08:46:22

Gårdagens ridpass

Igår var det riktigt roligt i stallet. Vet inte varför riktigt, kanske för att det var längesen jag red på riktigt och idag tränade vi på banan också.
Jag hade tänkt att börja med mycket mjukgörande för Stelpa är ju lite stel nu efter den lång vilan. I början så ville hon inte riktigt och stretade emot men efter ett tag så släppte hon lite. Sen töltade vi lite, i början kändes det som grisepass rakt igenom men det släppte det också. Efter att vi töltat så var hon ännu mjukar i skritten och då fortsatte vi med lite flyttövningar, sen töltade vi lite till och då gick det mycket bättre.
Sen red vi ner i en av hagarna so vi brukar rida i på sommaren. Nu var det 20 - 30 cm snö dör, perfekt för att träna trav! Stelpa travade super bra, jag kunde svänga och bromsa utan att det blev tölt och hon höll traven fint. Där galopperade vi även lite och Stelpa kunde galoppera på volt! 
Den där snön var verkligen bra så där hoppas jag att vi kan rida fler gånger, fast Stelpa tyckte nog det var ganska jobbigt...
 
Något som är lite roligt är att Stelpa har fått lättare för formen i höger varv nu, innan så har det alltid varit vänster som har varit hennes "bra" varv. Det har varit samma sak med galoppen, höger galopp har varit svår och hon har alltid försökt fatta vänster. Men nu när hon har bytt varv med formen så ska det bli roligt och se vad som händer med galoppen. Igår galopperade jag på volt så då blir det ju oftast rätt galopp men idag ska jag kolla när vi rider rakt fram om hon kanske kan fatta höger.
 
Testade min nya pannlampa idag också och den var super, mössan också ;D
Gammal bild från Oktober
Vi måste ta nya bilder känner jag, det var längesen vi fotade när vi red och det kanske dröjer ett tag till. Jossans lektion blev inställd så det kommer inga bilder från det och i helgen så kommer Stelpa vara borta, men ni får hålla ut så länge så kommer de så fort som möjligt ;)
 
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0