2013-11-30 @ 22:04:00

Stelpa ♥ hoppning

 Nått som jag märkt på senaste tiden när vi har löshoppat hästarna och börjat jobba lite mer med cavaletti är att Stelpa tycker det är himla kul att hoppa.
 
Ibland kan hon tröttna ganska snabb på att gå på banan så man måste rida korta och intensiva och inte nöta så mycket. Nöter man för mycket så tröttnar hon och slutar lyssna. Men så fort man har hinder på banan så tycker hon det är superkul känns det som. Hon taggar till och försöker styra mot hindrena av sig själv ibland. Man märker på hela hästen att hon tycker det är roligt.
 
Hon har inte hoppat så högt med ryttare men 30-40 cm räcker för att hon ska tycka det är jättekul. Än så länge har hon inte världens bästa teknik och man får hjälpa henne endel med avstampet men det blir bättre och bättre. Tycker att det hjälper galoppen också för den är alltid väldigt mjuk och fin efter hindret.
 
Så detta tror jag är något vi ska försöka fortsätta jobba med. Dock så blir det ju lite svårt att hoppa nu på vintern när det blir snö och hårt i backen och man inte har något ridhus, men cavaletti kan man ju köra lite så länge man har plan mark.
 
Brukar ni hoppa något med era hästar? Tycker dom det är kul?
Haha här är en gammal video på när jag tränade cavaletti med Stelpa, fast här ser hon inte ut att tycka det är så kul å hoppa :P Ska försöka filma någon gång snart när vi löshoppar hästarna så ni kan få se ;)
 
Kram Julia

2013-11-28 @ 16:49:45

Vi är inte helt vana..

Vi är inte van varken vi eller hästarna vid att stå i Box.. Det är bajs överallt i boxarna! Runt trampat övertäckt och jag suger på att mocka.. Haha var sex år sedan jag mockade en box! Hua! Tiden går fort!

Bajs... Bajs överallt!

2013-11-27 @ 10:00:00

Namnskylar

Har gjort lite namnskyltar att sätta på boxen. Vad tycker ni? Ser man vad det är i bakgrunden?
 
Här är orginalbilderna som jag sedan har redigerat gaaanska mycket ;)
 
Ser man att det är en häst och människa i bakgrunden eller ser det bara konstigt ut?
 

2013-11-26 @ 21:40:13

Det som inte fick hända hände

OBS! Inget allvarligt!
 
Haha ja jag måste berätta. Idag så skulle vi märka upp grejer så jag skulle skriva Stelpa på en hink...och ja jag är väl lite trött idag och det var ganska mörkt där jag stod. Men ja ni ser ju hur det blev... Haha Selpa kan ju också va ett fint namn :P Jag har inte glömt A:et också det bara syns inte...men T:et glömde jag helt och såg det inte förän några timmar senare när jag skulle ge henne mat, som tur var gick det att ändra.
 
Haha så om ni har gjort något lite halvkorkat idag så är det lugnt, jag glömde liksom namnet på min egen häst... :P
 
Kram Julia

2013-11-26 @ 08:17:28

Inte hästar

Här kommer lite bilder från i sommras när jag var i Slada. Slada ligger en bit ifrån Tierp för er som vet vart de ligger, och för er som inte vet så är det en bit utanför Uppsala. Dock så fanns det inga hästar där så det blev naturbilder och så fick min lillasyster modella lite.
 
Kram Julia
 

2013-11-25 @ 19:40:00

Skola

Blääää! Jag drunknar i plugg här borta! Under veckan så ska jag redovisa en HK grej om ekologiska kläder, skriva ett svenskaprov, skriva ett franskaprov, visa upp en dans på idrotten, redovisa om kvinnors rättigheter i Indien, Sydafrika och Kanada på engelska och redovisa om arbetarförfattarna på svenskan + spela upp lite teater där... Fattar inte varför våra lärare la allt på samma vecka!
 
Och nu kanske vissa säger som min pappa.."Men prov och redovisningar är ju lätt, man behöver bara visa vad man kan". Jaja visst är det så men det krävs ju lite för att kunna visa vad man kan, man måste ju ha nått å visa liksom. Och vi har inte haft speciellt lång tid till något av det här och så har vi ju haft andra prov som varit att plugga till också.
 
Nej, önskar att man bara fick lägga sig och sova fram tills jullovet. Skulle va sååå skönt! Men aja har egentligen inte tid att skriva det här så ska fortsätta plugga nu och försöka överleva den här terminen också!
Bild från Google
 
Kram Julia

2013-11-23 @ 20:46:48

Hästarna har flyttat

Ja idag så har vi flyttat hela dagen. Transporterna har kört fram och tillbaka med både hästar och massa grejer.
Stallet vi har flyttat till är större med mycket fler hästar och ligger närmare stan så det är skönt. Det kommer bli kul med lite mer människor och så men man har inte riktigt tagit in det än för allt har gått så snabbt känns det som...
 
Än så länge har hästarna inte fått träffa några nya kompisar, det ska vänja sig vid det nya fodret först. Sen kommer de gå i olika hagar men de kommer få massa andra kompisar. Atli kommer få massa andra killkompisar så han kommer nog busa som bara den, och Stelpa blir säkert också nöjd.
 
Vi får se om bloggandet kanske kommer igång nu också... Hej på er så länge!
 
Kram Julia

2013-11-22 @ 13:02:29

Vaccinera mot botulism

Hej!

Tänkte kolla en till sak här. Stelpa ska börja få hösilage istället för hö och då ska man ju vaccinera mot botulism.
Försökte läsa lite om det här och det står så himlans mycket olika saker så tänkte fråga er.
 
Äter era hästar hö eller hösilage? Är de vaccinerade mot botulism? Vaför/varför inte? Hur tänker ni kring detta?
 
 
Kram Julia
 
 

2013-11-18 @ 07:52:19

Korsgalopp

På senaste tiden så har Stelpa börjat gå i korsgalopp väldigt mycket. Hon har alltid haft svårt för högergaloppen och då har det råkat bli korsgalopp ibland när man ska ta den, som på senaste tävlingen... Men nu känns det som om hon tar korsgalopp hela tiden, oavsett fattning och hur man försöker hjälpa henne.
 
På banan går det ganska bra, vi har en normalstor vanlig ridbana och inne på den fattar hon rätt galopp. Dock så orkar hon ju inte galoppera så länge där för det blir så snäva svängar och hon är inte så stark i galoppen att hon kan samla upp sig.
När man är ute och rider på vägen så tar hon korsgalopp mest hela tiden tycker jag. I alla fall när man försöker fatta en galopp. Låter man henne springa in i galoppen så blir det oftast pass och sedan en väldigt platt galopp om det blir någon. Det är bara när hon själv bestämmer sig för att ta galopp som det blir bra, men då vet jag inte riktigt vad jag ska göra för egentligen så sticker hon ju då...
 
Har lagt det där med galoppen lite på is tills vi kan ta en lektion nu men tänkte ändå kolla om det är någon som har/har haft liknande problem eller har något tips? Ni får jättegärna kommentera era tips och tankar! :)
Galopp på senaste tävlingen...det här är dock utagningen så här blev det rätt, i finalen blev det bara 0,0,0...
 
Kram Julia

2013-11-08 @ 15:28:41

Ut i regnet..

Blä.. Det har inte regnat på hela dan, så självklart ska det börja när jag kommer hem och ska ut till hästen... Aja.. Äta lite, på med kläder och sen är det väl bara att bita ihop och gå ut!
Ska rida två hästar idag eftersom Julia är borta, alltid roligt att rida fler hästar! 
Atli får gå en sväng på banan och Stelpa ska jag ta en sväng på vägen med. Ska minsann se till att de för röra på döfläsket idag!2013-11-08 @ 08:48:15

Fina bilder

Jag kommer vara borta över helgen nu så då kommer det inte komma någon uppdatering från min sida i alla fall, men tänkte bjuda på lite fina bilder innan jag åker!
Det är Jossan som har fotat alla bilderna utom den översta (jag försökte få hästarna att stå still under tiden) :P Visst är dom fina! Älskar dom! Förutom att det tar 300 år att ladda upp dom då...
 
Kram Julia

2013-11-06 @ 10:11:57

Ingen tid över

Det är så mycket som händer nu för tiden! Just nu är det verkligen mycket på gång! Så mycket skolarbete... Vi har inte haft någonting fram till nu och sen får vi allt från alla ämnen på en gång... Suck... Men jag har haft lite tur så vissa saker har har flyttats fram och vi har fått mer tid att göra det på. Men.. Ändå sitter man varje ledig sekund men en bok framför näsan.

Jag har jobbat lite på pappas jobb, lite målerijobb så man får in lite cach! Ska jobba igen på lördag men det blir nog bara en dags jobb. 
Sen har jag fått förfrågan att ha lite lektioner för två tjejer i stallet, lite lektioner för min syster och hennes kompis och sen har jag även sagt att jag ska rida andra grannens storhäst några gånger i veckan. Sen har jag ju atli också. Och sen ska man försöka hinna med ett socialtliv också! Haha! Det blir att planera! Skönt är det att jag har körkort nu i alla fall så att jag kan komma hem tidigare på dagarna :)

Så det är vad som på går just nu för min del! Tjäna pengar, skola, häst och ett liv. Det är många bollar att hålla i luften så bloggen får helt enkelt komma sist :( Men om det händer något roligt så ska jag se till att försöka skriva om det!
Det är dock roligt att nu fortfarande kikar in här och kommenterar! Jag är imponerad! Kärlek till er!2013-11-03 @ 21:00:41

Länge sen...

Ja det var ett tag sen man tittade in här nu... Har inte bestämt mig för om jag vill börja blogga igen eller inte men tänkte i alla fall börja med att lägga ut lite bilder från månaderna vi har varit borta och så får vi se sen ;)
Så, här är lite bilder från slutet på Juni. Stelpa och jag kom på 6:e plats i B-finalen, hon var jätte duktig och jag var nöjd med poängen men vi fick rida höger varv i finalen så då nollade vi galoppen tyvärr.. annars gick det bra.
Det här är Stelpas halvbror tror jag, om jag inte minns fel, han var i alla fall också på tävlingen. Visst ser man att han är lite lik Stelpa?
 
Kram Julia
 


RSS 2.0