2011-12-31 @ 18:32:40

Gott nytt år!

Gott nytt år allihopa!

Kram! Jossan och hälsningar från Julia

2011-12-30 @ 20:26:55

Cosmonova+Naturhistoriska riksmuseet

Idag blev det ut flyckt och ingen ridning. Vi åkte till Naturhistoriska och kollade på flying monsters i 3D på cosmonova och sen gick vi på museet och sen kollade vi på deep sea på cosmonova igen. Och det var faktist riktigt interesant. Jag är oxå otroligt fascinerad av dinosaurier så flying monsters var höjdpunkten på dagen. Jag tycker faktiskt att museer är underskattade. Det är faktiskt riktigt intressant och jag gillar det, alla slag av museer.
Men cosmonova är verkligen en upplevelse både i 3D och vanligt.

Och nu kom jag på att det skulle ha varit en hiss och diss från Julia igår men så tänkte jag att istället för att jag ska hissa och dissa igen kör vi på att min lilla syster Anna ska få göra det bara för att få in en annan in syn på livet, ur ett mindre perspektiv.

Anna hissar: Att det fins museum.Jag hissar det för att det är kul och det är väldigt lärorikt och det är bra att lära sej!:)

Anna dissar: att man moste döda djur!jag dissar det för jag älskar och då menar jag älskar djur! Hej då!

Och avslutning på kvällen blev tacos med hela familjen och nu e man så mätt så att man dör!

Kram! Jossan

2011-12-30 @ 00:41:40

Helt otroligt!

Hallå på er!

Först vad som hänt idag: blev ingen ridning idag för hästarna skoddes om istället. Så nu har dom fina fötter igen! Sen så åkte vi in till stan. Planen var: först lager 157 (klädbutik), sen till ikea och sen till Willys och handla mat. Men det blev istället att vi åkte till EM och sen till Ikea sen till coop och sen till city gross. Inte lika kul.. Hadde hoppats på klädbutiken. Men men blev lite inredning till man garderob och en spegel på Ikea iallafall. ÅH, jag har verkligen saknat att ha en spegel på mitt rum..

Men nu till rubrikens anledning. Jag kan inte hitta något jag verkligen BEHÖVER på hööks?! Det är helt galet.. Kan det verkligen va så att jag jag har allt jag behöver? Jag vill ha en svans reflex men det är även det ända jag VILL ha.. Jag kan bara inte fatta det..

Kram! Jossan

2011-12-27 @ 21:07:12

Den där obetalbara känslan...

... WOW! Kännslan, inget slår den kännslan!

Mamma red på Stelpa och jag på Atli. Då drar mamma iväg i ökad tölt på Stelpa mot galoppbacken framför oss och jag töltar långsamt bakom. Men när mamma drar iväg så tar Atli i ända från svansen och trycker på i tölten som bara den! Då kom känslan! Vilket tryck det blev i hästen! Så jäkla häftigt! Det gick kanske 5 steg innan han slog över till en annan gångart men dom 5 stegen var en utav dom häftigaste upplevelserna till häst som jag har haft!
Det kommer bli såå häftigt att rida ökad tölt på honom! Jag längtar! :D

Kram! Jossan!

2011-12-26 @ 21:18:11

Första gången Anna skulle rida långrunda...

Hej!
Ja, nu tänkte vi berätta om i sommras, slutet på sommarlovet, när Anna för första gången skulle rida ut på långrunda med Atli. Vi ansågs att Atli var den bästa hästen eftersom han var lungnast och inte lika tävlingslysten. Det hade han nog varit om han inte varit så stor för Anna...
Vi tar första traven och har kanske kommit halvvägs på den när Anna säger med bedrövad röst:
- Kan vi sakta av nu, jag orkar inte mer?!
Jag och Jossan kollar med förvånade miner på varann en lång stund innan vi börjar asgarva... utan att sakta av medans Anna gör sitt bästa för att hålla sig kvar i sadeln.
Vi saktade av och rider ytterligare en bit och travar lite mer vilket går bra nu men sen när vi börjar galoppera så blir det svårare, det var då vi märkte att Atli var förstor för Anna hon hade nämligen väldigt svårt att sitta ner i hans galopp... Efter ett tag sa hon:
- Kan vi sakta av lite, jag börjar få ont i rumpan?
Varpå våran reaktion blev att återigen lägga sig ner på hästen och asgarva.
När vi hämtat oss efter skrattattaken (utan att sakta av) så fortsätter vi galopper men efter ett tag så säger Anna igen:
- Nu börjar det bli vartm om örat också!
Vi saktar av så Anna kan kyla ner sitt öra och när hon pustat ut säger hon lite skrämd:
- Det skumpade så mycket att det gjorde ont i magen!
Varpå jag och Jossan får ännu en skrattattak, denna gången i skritt.
Vi tar en galopp till men den här gången är det Jossan som får stå i centrum. I farten så tappar hon sin pannlampa (enda gången det har hänt) och slänger sig nästan av hästen men ändrar sig i sista sekund och stannar hästen istället och säger med ridderlig röst:
- Jag rider tillbaka och hämtar den!
Det var tur att hon inte satt på en western häst för den hade slängt sig om i farten...
Sen skrittar vi en längre bit och Anna säger:
- Är vi framme snart?
Varpå jag säger:
- Vi har kommit halvvägs...
Sen ser vi att reflextäcket på Atli har glidit bak och Jossan säger åt henne att försöka dra fram det, Anna böjer sig ner och tar tag i täcket nere vid sina egna tår och drar... det kommer ett kvidande ljud ur hennes mun som inte kan beskrivas annat sätt än att det lät som om hon tagit i så hon skakade.

Sen kom vi i alla fall hem, men på vägen så svänger Anna plötsligt Atli tvärt och Jossan säger irriterat:
- Men ta det lungt Anna!
Anna ger henne förklaringen:
- Men han höll på att gå in i en stålpe! ( hon menade en vägpinne).

Sista biten hem gick vi igenom alla roliga grejer och det slutade med att jag och Jossan höll på att ramla omkull när vi hoppade av hästarna eftersom vi skrattade så mkt.
Vi tänkte att Anna antagligen inte ville rida ut med oss igen...
Bild på Anna och Atli:


Sen något som hände idag... Ett litet samtal mellan Anna och Jossan:

Anna: - Åh äter ni sån mat de vill jag också ha!
Jossan: - Men varför åt du inte när maten stod på bordet?
Anna vid kylskåpet: - Jaha står maten på bordet.
Jossan ger mig en förvirrad blick och upprepar sedan: - Ja, man varför åt du inte när maten stod på bordet?!
Anna säger snabbt: - Jag var hos Engla då.
Ännu en förvirrad blick från Jossan som följs av ett: - Va?!
Anna upprepar: - Jag var hos Engla då.
Jossan med mycket koncentrerad och förvirrad min: - Jaha...

Händelserna ovan låter inte riktigt lika roliga som när det verkligen hände men nu kan vi två iaf komma ihåg allt och garva lite till om ett par år... xD

Det var allt från mig, och ni kommer inte hör så mycket från mej på ett tag för jag åker till Danmark men jag lämnar bloggen åt Jossan så länge och Stelpa åt Jossans mamma.

Kram Julia, Jossan och Anna

2011-12-25 @ 23:51:15

God jul allihopa! Lite sent kanske..

Hoppas alla haft en god jul hittills! Fått några fina presenter?

Jag fick bla. en bok av Atli Guðmundsson som heter Atlis verktyg för islandsryttare. Väldigt bra bok! Den besvarar fråhorna hur?, vad? och varför? väldigt bra! Och det tycker jag är något som saknas i dom flesta böcker som man ska lära sig av. det gör det så mycket svårare att lära sig av dom när det inte står något svar då alla dessa frågor. Det som även är så underbart bra med den här boken är att det finns med tips oxå! Typ, om hästen gör si ska du göra så. Väldigt bra tycker jag!

Atli Guðmundsson är en av Islands mest välkända och efterfrågade instruktörer och hästtränare. Han är även lärare på skolan Hólar på Island. Bara lite kort info!

Honom skulle jag vilja ridra för! Men det lär vell kosta som satan det... Till våren hade jag tänkt testa att ta nårga lektioner för Johan Häggberg.Någon som ridit för honom innan? Va tyckte du isf? Måste hitta någon som inte är allt för långt bort så att jag kan träna lite oftare... Måste bli någon årdning på både mej och honom nu! Det ska bli mitt nyårslöfte!

Jaja slut med små pratet! Och här kommer dagens bild! (inte tagen idag men) Hej så länge!Kram Jossan

2011-12-22 @ 20:28:46

Hiss och Diss!

Jajamen nu e det jag som ska hissan och dissa! Vi kör på en gång!

Ska börja med en diss: (detta vet alla men..) Sjukhus väntan! Där får man vänta hur länge som hälst! Det tog 3 timmar för mej efter jag fick beskedet om att jag skulle få stanna kvar att få komma till sovsalen som jag skulle till... Det e så dåligt...

Och så till hissen då: Jag vill hissa snön!! Jag älskar det och det får gärna komma mer! Det blir så mycket ljusare och man blir så mycket gladare! Och det blir ingen riktig jul utan snö...

Kram på er! Jossan

2011-12-22 @ 17:10:34

Tolkning+9 åring+oinkörd häst= det blir kul...

Motto: Så länge alla överlever har det gått bra ;)

Ja idag blev det tolkning (man åker skidor eller pulka bakom hästen för er som inte visste). Och det är inte det lättaste, speciellt inte när hästen man använder aldrig har dragit en vagn. Den som står på skidorna är Jossans 9-åriga syster (som visade sig vara lite av en naturbegåvning). Och man samtidigt ska har bra kort i mörkret....
Ja, det gick bra med allt förutom bilderna... Stelpa var lugn som om hon gjorde det varje dag, Anna stod ganska stadigt så länge hon åkte på snö (det var svårare på bar mark...)
Men jag tror faktiskt alla kom in utan att förfrusit något och levande ;)
Bilder:
På med skidor och vantar...


... i väntan på att få gå ut...


...vänta medans Jossan longerar Atli...


... Jossan longerar...


...hela de ekipaget...


...och så åker man...


... och med lite fart...


.. osså hem igen!...


... Anna helt slut...


...Och avslutnings bild!


Kram Julia, Jossan och Anna!

2011-12-21 @ 18:49:03

Jossan har färgat håret!!

Hej! Ja som rubriken säger så har Jossan färgat håret brunt!
Det blev jättebra och här kommer en lite grön bild på henne och katten...
Idag var det vell inte världens bästa dag med hästarna, det gick sådär men vi red iaf. Hoppas det går bättre imorron för då ska vi tolka;) det kommer bilder eller film...
Atli har rivit ner nästan allt julpynt så det ser ut såhär...
allt knäckebröd är också borta...
Och här kommer en minidiss: Mina strumpbyxor e sönder!!!
Sen Jossans version av dagen:
Matlagning, Julia har verkligen blivit en i familjen....
Idag var de hennes tur att laga maten...
Men eftersom Jossan är proffset så fick hon visa hur man gör... och fixa hundmaten....
...det krävs STOR koncentration...
Jaja men det var allt.
Kram från Julia och Jossan

2011-12-20 @ 22:27:42

Jullov!!!

Hej!
Ja nu är det jullov!!!
Eller för mig iaf, Jossan får det imorron :p
Ja jag har inte ridit idag för jag hade skolavslutning till typ 7 men det var kul att va lite med våran helgalna klass utanför skolan också... vi hade snöbollskrig :D Men ärligt talat kommer jag sakna dom lite under lovet... eller så är det bara så det känns nu, kommer säkert inte tänka på det sen... :p
Imorron tror jag att jag och Jossan ska rida och sen måste jag komma på hur jag tar mig till stallet på torsdag men det löser sig ;)
Det var nog allt för nu, ha ett bra lov allihopa och ni som inte får så mkt lov får ha det bra ändå ;)
Jo och snart kommer filmen på när jag rider barbacka och Jossan longerar! Den måste ses ;)
Kram Julia

2011-12-18 @ 12:33:45

Blev inlagd på sjukhus.

Hej på er alla!
Jo jag hade tänkt att berätta vad som hänt dom senaste dagarna.
Jag har varit sjuk till och från i veckan men sen på torsdagen så fick jag jätte ont i magen och vi åkte in till akuten för att se vad det var för något. Först så vart det väntan i väntrummet i ca 45 min sen kom en sköterska och hämtade mej och mamma så fick jag lämna ett urinpro. Inte så mysigt tyckte jag då.. Sen fick vi gå in i ett undersökningsrum och sjuksköterskan kom igen. jag fick på mig ett "id-armband" och så skulle hon ta några blod prover. Det var tydligen svårt att ta blod prov på mej men hon försökte iaf bara två gånger sen gick det. Hon satte i en kanyl eller vad det heter, på en gång iafl jag skulle bli inlagd och få dropp sen.
Och sen en timma efteråt kom det en doktor som klämde och kände på min mage frågade några frågor sen sa han att vi måste vänta på prov resultaten. Då då gjorde vi det och det tog ca en timma. Klockan är nu runt tio när doktorn kom in igen och sa att det såg ut som om jag hade en liten infektion i kroppen så jag skulle få bli inlaggd över natten för att dom skulle se hur det utvecklades. Så blev det väntan på ytligare 40 min innan jag fick åka ut ur undersökningsrummet. Sen flyttade dom mej typ 10m ut i koridoren så fick jag vänta där i ytterligare 40 min sen fick jag transport till avdelningen där jag skulle sova. Där fick jag svara på samma frågor som jag svarat på ca 5 gånger. Jag fick byta säng och blev skjutsad till rummet som jag skulle sova i. Där fans det 2 gamla damer och en gammal gubbe..
Mamma stannade hos mej tills jag hade somnat sen var hon tvungen att åk hem för det kostade skjortan att ha bilen parkerad utanför. Så hon åkte hem vid halv 1 och då hade jag precis somnat.
Men jag fick inte sova mycket precis. Först vaknade jag av att en utan dom gamla tanterna spydde.. Mysigt.. och sen vaknade jag av mej själv efter mamma gått sen kom en sköterska och väckte mej för att hon skulle ta blod prover på mej igen. Och hon var inte duktig kan jag säga.. Hon stack mej 4 gånger innan hon gav upp och hämtade någon annan som klarade det på en gång. Sen somnade jag om men efter ett tag kom sjuksköterskan till baka och väckte mig igen för att hon skulle byta ut mitt dropp som hade tagit slut. Så somnande jag om igen men det dröjde inte länge innan hon och en doktor kom tillbaka och väckte mig IGEN och berättade att mina det hafde blivit bättre så dom skule inte göra mer inatt. Men självklart vaknade jag ytterligare 2 gånger. Och vid halv 7 kunde jag inte somna om.
Det tog ett taqg innan sjuksköterstorna kom in till oss så då fick jag lite tid att studera mina rums-"kamrater". den ena gumman var virrigare än virrigast och den andra var jätte tjurig och gubben var hur äcklig som helst! Han pruttade och rapade högt och tydligt och det var såå äckligt! Sen när sjukskötersan kom så bad jag om att få ringa mamma och det fick jag men hon svarade inte. Det kom sjuksköterskor som kom och gick hela tiden och det var jätte trååkigt att bara ligga där och inte göra någonting. Så tog mitt dropp slut igen och det började rinna blod ut i slangen, jätte äckligt. Så kom en sköterska och kollade på det och skulle hämta en annan sköterska som skulle byta ut droppet och det började göra ont i armen så tog det jätte lång tid innan den andra sköterskan kom och då hade det börjat göra skit ont i armen hon bara kollade på det sa att det inte var farligt och att hon skulle gå och hämta en ny påse. Men farligt eller inte så gjorde det skit ont i armen. Så kom hon till slut men en ny påse men det gjorde jätte ont i armen hur länge som helst efteråt oxå. Sen tog det låångtid innan en docktor kom och frågade samma frågor som tidigare och kände lite på magen, så gick hon och så tog det ytterligare en stund innan hon och en till docktor kom fråga mej samma frågor som alla ställt tidigare och som jag nu svarat på 7 gånger. Han sa att att jag borde prova att äta något sen kunde jag få åka hem på eftermiddagen. Så då fick jag först något att dricka sen lite mer och sen fick jag en macka och då hade mamma kommit och vid 12 fick vi åka hem. Så fick jag choklad av mamma och sen så åkte vi hem. Hemma så vart både hund och katt glada att se mej. (kommer en bild på mej och Ronja sen) och jag har inte vart och hälsat på Atli än men jag ska det snart. Sen har jag mest sovit och tagit det lugnt, städat lite har jag oxå.
Nu har jag inte alls ont i magen föresten nu e jag bara förkyld som fan!

Men det var hela historien blev långt men den feta texten tar upp det viktigaste tycker jag.

Kram! Jossan


2011-12-15 @ 08:05:03

Hiss och diss!

Hej!
Ja nu kom jag på en bra grej att hissa så då tänkte jag dra igång det här som jag och Jossan pratat om ett tag:
"Hiss och diss!".
Nu gör jag det på en torsdag så nästa vecka kommer Jossan göra det på en torsdag och efter det så är det jag osv... Jag antar att det är allt mellan himmel och jord som kommer tas upp;)
Jag tror Jossan har fått ideen från någon annan blogg så det är säkert fler än vi som gör såhär.
Iaf till hissen och dissen nu.
Det jag tänkte diss är när folk uttalar sig om saker de inte vet något om och när folk drar alla över en kant eller vad man säger... ni fattar ;)
Och så hissen:
Årets JULKALENDER!!! (den på tv, jag har inte hört radion) Den är iaf jätte bra, den det här året och förra årets är nog de bästa sen Diselråttor och Sjömansmöss! Iaf så hissar jag TJUVARNAS JUL ;)
Det var den hissen och dissen. Kommer en till nästa vecka!
Kram Julia

2011-12-14 @ 21:45:44

Longering :)

Hej!
Ja, idag var det som planerat dags att inviga ridbanan. Och det gjorde vi med att longera. Först Stelpa sen Atli. Och båda hästarna behöver nog träna lite på de... det där med att stanna va inte hel enkelt. Men det gick bra, alla överlevde och stallet står kvar ;)
Vi longerade Stelpa endel med mig på ryggen också, sittande på lite olika sätt... Men det kommer jätte fina videos på det så fort vi hinner fixa till dem lite ;)
Men här kommer två fina bilder från i helgen så länge ;)
Det var allt,  Kram Julia!

2011-12-13 @ 21:00:36

Kallt, mörkt och det regnar...

... men vi har kul i alla fall :D
Idag var det konditionsträning. Vi red en ganska lång väg fram och tillbaka och galopperade och travade mest. Båda hästarna var på hugget och verkade tycka det var kul. Vi töltade lite på slutet också men det gick inte så snabbt.
Imorron så ska vi inviga ridbanan, vi kanske ska longera varann lite och göra balansövningar så räkna med att det kommer bilder ;)

Nu ska egentligen både jag och Jossan plugga så jag avslutar med en liten bild på Jossans hund och katt, Kessie och Ronja... dom är så söta när de... leker...


Kram Julia och Jossan

2011-12-12 @ 23:25:09

Ridbana!!!!

Äntligen HAR vi en ridbana! Nu är den klar! Lycklig!! :D

Ja.. här har vi då en riktigt bålig bild men det är stall väggen en lampa och Ridbanan! på bilden.


En bild på sanden. Som jag förstörde när jag redigerade dom annars väldigt mörka bilderna...


Och sen hade jag "fotto dag" igår. Jag bad mamma ta lite bilder, vilket gick så där men efter lite fix blev det typ 10 bra bilder! .... Av 50.... så här kommer dom! (3 av dom var inte på Atli och har inte lagt upp dom på bloggen än.)Sen så kommer det här några bilder från stallet som Anna och jag pyntade igår!
(Oxå dålig bild kvalitet men men..)Så! Det var alla bilder jag hade att bjuda på!

Ja, annars har dagen varit bra, lugn och lite trött. Skulle duscha i morse men då fann det knappt något varm vatten så fick skynda mej... inte kul.. sen rullade dagen på! Kajsa (min kompis) målade mina naglar. Blev Jätte fint!

Jah, det var allt! Nu e det bed time för mej, Gonatt!

Kram! Jossan


2011-12-11 @ 22:55:27

Luciafirande och julpynt!

Hej!
Jag idag var det ju som planerat luciatåg. Det gick bra, Stelpa skötte sig utmärkt och tyckte nog det var lite kul att få komma ut lite.
Sen blev vi lite tidiga så det blev en hel del vänta men Stelpa stod lungt och fint i transporten för det mesta. Hon tyckte nog det konstigaste var när vi stannade i stan och köpte mat, men det gick också bra :)
Här är den lilla sötnosen i transporten :P
... med mat i munnen så klart ;)
Sen så har det blivit julpyntat i stallet och jätte fint! Jag har ingen bild på det nu men det kommer ;) Jag antar att det är Jossan och hennes lilla syster som har fixat... :)
Det var allt, Kram Julia

2011-12-11 @ 01:04:21

Atli från Finnsta

Hallå! Jag såg att Emma, en tjej i min skola (hemmes blogg finns länkad), hade gjort en liten research på sin hästs stam. Och det tyckte jag va en kul idé så jag tänkte göra samma sak.

Sedan när jag började leta förstod jag att detta kommer bli en svår sak att genomföra, men jag bestämde mej för att inte ge upp och sen hittade jag faktist lite, i alla fall om Atlis pappa.

Så här kommer det!

Far: Nökkvi fra Vestra- Geldingaholti (ext. 8.28 rid. 8.36 tot. 8.32, Elit)

Exteriör

Ridegenskaper

Huvud

8

Tölt

8,5

Hals-Manke-Bog

8,5

Trav

7,5

Rygg och kors

8,5

Pass

8,5

Proportioner

8,5

Galopp

8

Ben

8

Vilja

8,5

Benställning

7,5

Lynne

8

Hovar

8,5

Helhetsintryck

9

Exteriör

8,28

Ridegenskaper

8,36

Totalt

8,32
Farfar: Angi frá Laugarvatni (ext. 8.30 rid. 8.26 tot. 8.28)

 

Huvud

Hals

Överlinje.

Prop.

Benkval.

Benställning.

Hovar

Genomsnit

Bygning

8,0

8,0

8,5

8,0

9,0

8,0

8,5

8,30

 

Tölt

Trav

Pass

Galopp

Vilja

Lynne

Form

Genomsnit

Rideegenskaber

9,0

8,5

7,0

7,5

8,0

8,5

8,5

8,26

 

 

 

 

 

 

 

Total

8,28
Farfars Far: Öngull fra Kirkjubæ (ext. 7.90 rid. 8.05 tot. 7.98) Ingen bild tyvärr.

Farfars Mor: Sif fra Laugarvatni (ext. 7.90 rid. 8.12 tot. 8.01) Ingen bild tyvärr.

Farfars Farfar: Þáttur frá Kirkjubæ (tot. 8,16)


Farfars Farmor: Elding frá Kirkjubæ Tyvärr varken bild eller bedömmning på henne.

Farfars Morfar: Faxi frá Árnanesi (tot. 8,06)


Farfars Mormor: Hera frá Laugarvatni (tot. 8,04)


Farmor: Hrafnhetta frá Vestra-Geldingaholti (ext. 7.95 rid. 8.07 tot. 8.01) Tyvärr ingen bild.

Farmors Far: Hrafn fra Holtsmúla (ext. 8.40 rid. 8.72 tot. 8.56, klass 1)

Huvud

Hals

Ryg

Prop

Benkval.

Benställning  .

Hovar

Man

Bygnad

 

9,00

8,00

8,00

8,40

Tölt

Trav

Pass

Galopp

Vilja

Lynne

Form

Skritt

Ridning

 

9,00

9,00

8,50

8,00

8,50

9,00

9,00

8,72

Långsam Tölt

Arbetstempo Galopp

Totalt

 

8,56Farmors Mor: Drottning fra Kröggólfsstöðum (ext. 7.80 rid. 7.72 tot. 7.76) Ingen bild tyvärr.

Farmors Farfar: Snæfaxi frá Páfastöðum (ext. 7,8)


Farmors Farmor: Jörp frá Holtsmúla (tot. 7,81, Klass 1)


Farmors Morfar: Hörður frá Kolkuósi (tot. 8,31)


Farmors Mormor: Alda frá Reykjum (tot. 7,95) Ingen bild tyvärr.

Mor: Gaia frá Keldnakoti (tot. 8,06)

Height Head Neck Back Proportions Quality of legs  
-0.5       105      109      97            113                   111   

Leg structure    Hooves    Mane and tail    Tölt     Slow tölt
104                98                109              103         107

Trot   Pace Gallop    Spirit General impression    Walk
107     97       105         100                  109                  101  

Conformation Rideability
111                   103

Total 106 (allt över 100 e bra)

Morfar: Gáski fra Hofsstöðum (ext. 8.10 rid. 8.53 tot. 8.32,hederspremie för avkommor)


Morfars Far: Hrímnir fra Vilmundarstöðum (ext. 8.30 rid. 8.30 tot. 8.30, klass 1)Morfars Mor: Freyja fra Hofsstöðum (ext. 8.00 rid. 7.78 tot. 7.89)Morfars Farfar: Gráni fra Vilmundarstöðum

Morfars Farmor: Stjarna fra HvítárvöllumMorfars Morfar: Glófaxi fra Hofsstöðum

Morfars Mormor: Rauðskjóna frá Hofsstöðum

Mormor: Gersemi fra Keldnakoti

Mormors Far: Hrafn fra Holtsmúla (ext. 8.40 rid. 8.72 tot. 8.56, klass 1)

Huvud

Hals

Ryg

Prop

Benkval.

Benställning .

Hovar

Man

Bygnad

 

9,00

8,00

8,00

8,40

Tölt

Trav

Pass

Galopp

Vilja

Lynne

Form

Skritt

Ridning

 

9,00

9,00

8,50

8,00

8,50

9,00

9,00

8,72

Långsam Tölt

Arbetstempo Galopp

Totalt

 

8,56
Mormors farfar: Snæfaxi fra Páfastöðum


Mormors Farmor: Jörp fra Holtsmúla

Mormors mor: Lipurtá fra Keldnakoti


Ja det var allt det. MEN en sak, lägg märke till att Atlis mormor och farmor har samma pappa! Hittade även längre bak att vissa av hästarna hade samma pappa. Så det är lite innavel på min häst men det är det tydligen med många andra hästar också.

Men det är ganska häftig stam på honom det måste jag säga!

Och en bild på honom måste vi också klämma in!
Okej det var allt nu ska jag sova lite.

Kram Jossan!

2011-12-09 @ 21:30:25

Lucia träning på den hala isen i mörkret...

Hej!
Idag åkte jag ut till stallet med pappa och syrran för Jossan skulle inte rida. Det blev bara en liten kortis tur för det var mörkt och jätte halt.
Men Stelpa fick träna på att ha lucikrona på huvudet eftersom hon ska vara lucia på luciatåget vi ska va med på i helgen :)
Såhär fin va hon!
Det var syrran som fick rida men jag kom på att det gick väldigt bra att bara hålla i sadeln och glida med på isen medans Stelpa gick :p Haha det var lite kul...
Sen var det vell inte så mkt mer, imorron ska jag på curling med 4H gänget... undrar hur de går, har aldrig gjort de förr...? Och sen på söndag är det som sagt luciatåg, så vi ska hämta en transport imorron oxå ;)
Men det var nog allt, så ha det bra!
Kram Julia

2011-12-07 @ 21:50:10

Seriöst... Jag hade en jätte bra rubrik...

... Men den glömde jag bort.
Iaf så har det snöat ganska mkt idag så det är typ 2cm snö ute !!!:D Vilket gjorde det väldigt ljust och mkt roligare att rida, båda två fick typ en liten kick...
Vi red "bro-rundan" fast tog en liten omväg så att det blev lite mera väg. Det gick bra för båda och vi satt just och pratade om att man måste komma ihåg de där guldkornen man får av hästarna när...
VI HÖRDE NÅGON YL/SKÄLLA!!!!
Först gissade vi på att det var någon som hade fest (konstigt tillfälle) men sen tyckte vi det lät som om det var typ 20 st vargar precis vid stallet.
Det var jätte läskigt!
Så vi red hem till Jossan för att fråga hennes pappa om han visste va det var och såklart så slutar det precis när vi kom in på deras tomt.
Vi googlade på det och tror att det var rävar vi hörde, men det var läskigt iaf.
Sen när pappa kom och plingade på dörren och Kessie skällde så hoppade Jossan säker 3cm upp i luften och skrek nästan:
- RÄVARNA KOMMER!!!!!!!!
Och nu när Jossan påminde mig så kom jag på att vi kommer få en ridbana (!!!) och så kom jag på att det var det som vi skulle ha som rubrik men det orkar jag inte ändra nu för jag måste åka nu för pappa är redan här.
Så hejdå!
Kram Julia & Jossan
Ps. Jossan kanske videobloggar om detta om vi tjatr lite på henne så gör det för det kommer bli jätte kul!
Och här kommer en fin liten bild på Jossan som hittade de enkla sättet att göra höpåsarna...
... man själv sitter och säger att den andre är duktig när den gör höpåsarna ;)

2011-12-07 @ 07:59:45

Jag ser det snöar...

Jag tycker att det är helt underbart med snön! Det blir så mycket ljusare och det blir lättare att gå upp på morgonen! Jag känner mig bara så otroligt Glad! MEN det måste komma mer snö, och det är nu! Jag vill att det ska komma en halvmeter pudersnö så vi kan galoppera på åkrarna! det ger ju en sån otrolig styrka och det är roligt oxå! I dom andra in läggen så har det varit lite si och så med hur jag tyckt att ridturerna varit, men jag vill bara säga att Atli har skött sig såå bra det är bara det att jag inte kan få sadeln att ligga still när han på senaste tiden blivit så rund! Och för att jag har haft schabrak under och det funkar helt enkelt inte på min häst med den sadeln. Jo men Atli har varit jätte duktig och vi kan till och med tölta Fem hela steg i tölt nu! Jajjemen! Det går fram åt! Hm.. Mycket ! men jag är glad idag, så det får bli många!!!! Kram!! Jossan

2011-12-03 @ 17:29:49

Vilse i mörkret...

Hej!

Idag efter att ha fixat förmiddags grejerna så åkte jag ut till stallet vid 2. Jag och Jossan bestämde oss för att ta en av rundorna som vi inte ridit på länge eftersom de håller på och röjer i skogen där så våran stig är borta. Men det var ju ljust när vi gick ut och så svårt kunde det vell inte vara att hitta(vi hade inte varit där själva och kollat) så vi bestämde oss för att testa... När vi kom fram tillstället där stigen skulle börja och vägen slutade så hade det börjat regna och skymma, men vi red runt lite där och kollade. Men när vi hela tiden kom fram till en bäck som vi inte kände igen så bestämde vi oss för att vända. Det blev alltså konditionsträning hem i mörkret och regnet. Det gick inte som planerat men bra i alla fall :)
Fast Stelpa lyckades tappa 3 broddar under ridturen! Och då hade jag ändå kollat alla innan... Atli tappade 1. Det positiva är i alla fall att vägen fram till där stigen ska börja är väldigt fin nu :D Nu får de inte komma och lägga en massa "storsten" där!

Kommer lite hopp-bilder från Globen också!


Det var nog allt, Kram Julia och Jossan!

2011-12-01 @ 08:15:16

1 häst, 1 pannlampa, 3 ryttare...

Hej!
Igår(onsdag) blev det en barbacka-tur med systrarna och pappa. Tog bara en kort runda genom skogen och hoppades på att ingen skulle ramla. Faktiskt så kom alla tillbaka utan att ha ramlat. Alla förutom jag red en varsin gång och Stelpa skötte sig mycket bättre än jag väntat :D
Jossan var på bio igår tror jag, fast nu är hon typ sjuk så....
Idag blir det nog ingen ridning, inte fredag heller men i helgen så. Taggar föresten till Lucia-tåget jag ska rida i med Stelpa. Hoppas på att jag ska kunna göra om henne till Lucia :) Ni får säkert bilder!
Här är lite bilder från helgen tror jag, det är iaf Jossan lilla helgalna pudel ;)
Det va allt, Kram Julia!


RSS 2.0