2013-04-25 @ 16:21:41

Bilder på Jossan från kursen

Foto: Julia

2013-04-19 @ 08:13:36

Paus

Som ni ser så har det blivit en bloggpaus här för både mig och Jossan. Var in här första gången på väldigt länge nu och såg kommentarerna. Förlåt för att vi inte har svarat men båda två har väldigt fullt upp och ingen vidare blogglust.
Vi får se om det kommer igång igen någon gång.
 
Kram på er så länge :)

2013-04-13 @ 06:07:27

Nu åker vi på kurs! Woho!

Klockan är 6 åå morgonen, jag gick upp för en timme sen och nu är vi på väg ut till stallet. Det regnar och kommer typ göra det hela dagen men, men... Vi behöver i alla fall inte oroa oss för att krocka för det är ingen annan ute nu...Kram Julia

2013-04-11 @ 22:00:00

Skitdag.

Idag gick det käpprätt åt helvete kändes det som. Jag har ridit ca 1 miljon volter, kilometer av skänkelvikningar och serpentiner bort till Kina, allt för att få Stelpa mjuk och hon släppte... en gång. Suck -.- Ingen ren takt i tölten heller, testade rida böjt, rakt, på banan, på vägen... inget fungerade.
 
Usch jag var så arg och frustrerad. Bara på mig själv för att jag inte fick det att fungera, jag var inte arg på Stelpa eller någon annan alls. Bara mig själv, men jag höll mig förvånansvärt lugn, jag märkte knappt själv att jag var arg när jag inte tänkte på det för jag lyckades ändå koncentrera mig bra. Inte för att det hjälpte, Stelpa hade lika svårt att komma loss i alla fall men, men.
 
Nu ska ni inte tro att Stelpa är någon stel pinne inte, nej nej hon är nog en ganska mjuk och vig häst. Hon släpper bra och fint i nacken och kan gå på pyttesmå volter men hon släpper inte i bogen så takten i tölten fungerar inte riktigt.
Ja, det där med miljoner volter osv var i tölten. De andra gångarterna blev det inte så mycket av de heller.
 
Blääää! Det är sällan jag ger upp och jag hatar att avsluta ridpass utan att man känner sig nöjd men idag så gjorde jag det. Jag kände att det skulle ändå inte bli bättre, jag hade kramp i tungan efter allt smackande för Stelpa var jätte trög också. Mina ben gjorde ont som f*n och Stelpas ben verkade vara spagetti... och hennes hjärna verkade ha gjort sitt för dagen. 
Inget jag klandrar henne för, vi var nog ute ganska länge och jobba fick vi ju verkligen göra båda två. Men jag kände att det var lika bra att avsluta där även om jag inte kom dit jag ville.
 
Allt annat gick bra, hon var jätte duktig på stretschingen, men fy fan för ridpasset. Men alla har ju sina dåliga dagar och nu var det ju ett tag sen vi hade en dålig dag så det kanske inte var helt oväntat. Bara att försöka igen imorgon och på lördag ska vi på kurs också så det ska väl lösa sig.
 
Såhär söt var hon i alla fall när jag kom och skulle hämta henne i hagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tack för mig!

2013-04-11 @ 15:55:33

Lite uppdatering!

Oj nu försvann uppdateringen här helt... jag började skriva ett inlägg igår men hann inte klart...tyvärr.
 
I tisdags så var jag i all fall ut till Stelpa och red. En bit av det jag skrev igår.
"Går dagens ridpass gick riktigt bra. När vi kom ut på vägen så töltade hon riktigt fint emellanåt i olika tempon. Vi kunde köra allt från kort tempo till högt mellantempo eller vad man ska kalla det, mellan mellantempo och ökad tölt typ.
Traven var inte så bra i början. Hon kändes inte riktigt mjuk och den var väldigt lam. Men minsann den fick vi också till, på slutet så släppte hon mer och travade fint i form med stora steg.
Galoppen var nästan dagens höjdpunkt. Äntligen så har all is smält bort från vår lillla ridbana och jag fick något ryck och skulle testa galoppera på banan. Det har varit väldigt jobbigt och gått knakigt tidigare, men något har hänt med galoppen. Det var inte alls lika ansträngt och vi kunde galoppera ett helt varv utan större problem :D"
 

Igår så var jag inte i stallet för jag skulle till 4H och fixa en grej, sen åkte jag ut till Tuna och spelade volleyboll också för jag skulle ändå inte hinna ut till stallet. Super kul att träffa alla där också. Idag ska jag ut till Stelpa och på fredag samma sak. På lördag så är det kurs för Peter Häggberg, jag hade lite tur och fick plats där :) På söndag kör vi väl något lugnt på kvällen jag och Stelpa för jag ska till 4H på dagen då. Som ni ser så är schemat fullspäckat.
Det är roligt men jag måste verkligen se till så att jag hinner med lite plugg också... och sova kanske är bra också men det löser sig ;)
 
Vi hörs!
Vad gäller Jossan så tror jag att hon också har fullt upp men hon bloggar säkert när hon får tid ;)
 
Kram

2013-04-08 @ 13:34:29

Fler på min fina

 
Det börjar ju faktiskt likna något det här, nu ska vi bara få upp tempot också.
 
Kram Julia

2013-04-07 @ 14:05:22

Roligaste på länge...

Haha, här ser man wow-upplevelsen klart och tydligt.
 
Jossan har ju hela tiden strävat efter att få passtakt i tölten istället för travtakt och ja, såhär såg det ut när det blev nästan pass. Haha, jag var bara tvungen att visa :P
 
Kram Julia

2013-04-06 @ 10:35:00

Utveckling - trav!

Det är så roligt att kolla tillbaka på bilder såhär, specillet när man kan se en utveckling och lite utveckling kan vi väl se på Stelpas trav här, eller? :)
 
Oktober 2012
 
December 2012
 
Januari 2013
 
Februari 2013
Observera den minimala tygelkontakten på bilderna ovan.
 
Sen hände något...
 
Mars 2013
 
April 2013
 
Ja där i februari - mars så hände något... Men det är väl fortfarande endel att jobba på med traven om man kolla på de här bilderna.
 
Mars 2013 (i hagen)
 
 
Kram

2013-04-05 @ 21:28:00

Det GÅR framåt!

 Ja mina kär avänner det går faktiskt framåt! Han var inte riktigt lika avslappand och fin idag men det kan ju vara mitt fel också eftersom jag vet att jag spänner mig lite så fort kameran kommer fram... Men men han var fin än då idag! Formen kommer mest på banan men den visade sig även bra idag ;) Eh! Jag låter bilderna tala för sig själva :)
Traven var bara trav idag. Ingen ting extra alls han bara travade.. Men för att bara trava så gick det visst rätt bra ;)
Båda bilderna är på kort tölt!! :D (sista är favorit bilden från idag!)
Mellan tempo tölt
Något trött galopp jag fick liksom inte till tempot på den ordentligt..
Nöjd matte är det i alla fall!

2013-04-05 @ 21:02:54

Flott häst!

Idag så var jag ut och red min lilla häst igen. Ibland är hon ju för underbar alltså. Vi tog lite kort idag och min lilla Fia-Lotta gick riktigt fint. Vi fick till en riktigt bra tölt mot slutet. Efter lite galopp så var den verkligen mumma! Traven ser mycket bättre ut. Om man kollar på bilderna så verkar takten bli bättre, dock så var den lite slö idag. Inte så mycket skjut eller fart men hon höll formen och såg ut att ha en bra takt. Galoppen var också väldigt taktren idag och huvudet börjar komma ner mer och mer nu. Hihi, fina hästen!
 
Blev inte så många bilder men här är några :)
 
Kram

2013-04-05 @ 17:00:56

Right now:

Baking kladdkaka!

2013-04-05 @ 10:18:39

Hästtjejer för dummies

Har ni läst dom? Det är Havrepappa som har, hittills, skrivit tre kapitel om hur det är att vara ihop med en hästtjej. Han skriver om vad man ska göra, inte göra, hur det är, allmänna tips osv. Haha, själv jag sitter och skrattar när jag läser. Det är mycket av det som stämmer bra. Och det kanske är som han säger, man behöver inte underhålla en hästtjej så mycket som vissa andra tjejer för hon kan alltid underhålla sig själv i stallet. Och man måste ge henne tid att vara i stallet. Aja ni får läsa själva om ni vill, men det är rätt roligt ;) Här är ett litet citat från texten:

"men regel nummer ett för en hästtjej är att hästen alltid, alltid kommer att komma första hand. Från denna regel finns inga undantag.

Om jag skall ge ett exempel så skulle det (i princip) kunna stå femton halvnakna brandmän i stallgången utan att hon skulle sluta upp med att rykta hästen. Möjligen skulle hon fråga om det brann någonstans, men när hon fick veta att det inte gjorde det så hade hon lugnt fortsatt med att rykta."

Alla kapiteln finns på www.tidningenridsport.se om man klickar på blogg och sen Havrepappa, här är en länk till första kapitelt också: http://www.tidningenridsport.se/Blogg--debatt/Bloggar/Havrepappa/2013/3/Hasttjejer-for-dummies/

Vad tycker ni? Känner ni igen er något eller? Är det rätt tips till framtida hästjejes pojkvänner? :P


Kram


2013-04-04 @ 22:51:30

Im alive! ;)

Hej, hej!
 
Tänkte säga att jag lever men inte har haft någon tid att blogga... nej men typ.
 
Jag har ju jobbat de tre senaste dagarna, tisdag, onsdag, torsdag. Har jobbat på dagläger på 4H så det har ju varit roligt. I tisdags så var jag ut till stallet efter jobbet och red Stelpa. Då red jag samtidigt som Jossan och det gick ganska bra för mig och Stelpa måste jag nog säga. Hon släppte bra och vi fick till endel riktigt bra töltsträckor, ni vet när man verkligen känner att häste töltar med hela kroppen. Traven kommer ju med tölten nu så den fungerade också bra, formen börjar bli stadigare och nu kan vi hålla den ganska långa sträckor ändå. Om man jämför med innan som var typ två steg, nu går det säkert 100 meter i sträck. Eller jag vet inte, jag är dålig på att uppskatta sånt men bra mycket längre går det och jag kan få ner henne i form medan hon travar också. De ni ;) Galoppen fungeade också bra. Det verkar som om den faktiskt också hänger ihop med hela tölt-trav grejen den med, för ju mer form jag får till i traven destom mer form kommer även i galoppen. Och hon kan hålla takten samtidigt!
Japp, så så bra gick det!
 
Onsdag och torsdag har bestått av bara 4H. I onsdags så jobbade jag och direkt efter det så åke vi och spelade volleyboll med ännu fler 4H:are. Roligt att träffa alla igen, var längre sen jag spelade. Stelpa fick ju sin vilodag då också.
Och idag så var det ju inte tänkt att jag skulle jobba men jag fick hoppa in. Då fick ju Jossan rida Stelpa också, så snällt av henne. Sen har våra småsystrar "löshoppat" henne också. Eller de sprang med henne över små hinder som hon rev 25% av gångerna men men, de hade roligt i alla fall. Efter jobbet idag så var det möte på 4H också så det gick kvällen åt till.
 
Imorron ska jag äntligen ut till bushästarna igen, haha vart borta två dagar nu så det börjar märkas...
Nu ska jag lägga mig och kolla på Revenge innan jag somnar så godnatt på er!
 
Kram

2013-04-04 @ 20:02:00

Äntligen!!

Yes! Äntligen fick jag det där efterlängtade passet när allt bara sitter!! Tja nästan allt i alla fall.. Traven var lite svag idag men de andra gångarterna kunde bara inte bli bättre!! (Lite extra kryddat)
Tölten var så bra idag! Han slappnade av jag fick med dom där bakbena och den jäkla bogen var där den skulle så vips! Så funkade allt som det skulle och vi dansade! Han behöver lite med muskler för att verkligen orka lyfta på sig när han går så där riktigt fint men så som han gick idag är det bästa han kan gå för tillfället. Så tog vi lite galopp och jag tror inte att jag galopperat så långsamt i hela mitt liv! Jäklar vad han jobbade fint i galoppen! Rund och fin i formen och tog i mycket uppåt fast med en jämn balans om man kan kalla det för det.. Haha! Som en riktigt storhäst i alla fall! 
Sen gick vi ut på vägen och där blir ju den korta tölten lite av en utmaning men det gick förvånansvärt bra idag! Formen blir lite slängigare när vi rider rakt fram och bogen blir lite svårare att hålla koll på men det gick! Så ökade jag lite till mellan tempo 2 gånger och jag kunde känna hur hela ryggen gungade för att han använda bakbena helt rätt! Dom lyfte oss uppåt istället för att bara skjuta framåt :) 
Traven var lite "jag vill bara galoppera" så den blev det inte så mycket av. Inget skjut och inget vidare sväv men tja. Den är inte helt borta än i alla fall...
Galoppen var mycket uppåt mycket framåt precis som den ska vara! Dock har han börjar blanda ihop galoppfattningarna lite granna.. Ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Jag vet inte om det är koncentrationen som bi måste jobba med där för jag vet inte om jag kan bli tydligare med mina hjälper.. Eller jo hur jag riktar mina höfter skulle jag nog behöva tänka på mera.
 
Stelpa då? Jo Det gick bra med henne också. Jag fick henne aldrig riktigt ren på banan men så fort vi gick ut på vägen lossande hon ordentligt och gick riktigt fin bitvis! Traven kunde jag dock inte alls få till idag men galoppera kunde vi göra! Körde mycket serpentiner och galopp övergångar till tölt. Funkade riktigt bra för mig och hon släpet riktigt fint :) Kul var det!
 

2013-04-04 @ 13:24:00

Två hästar idag

Har precis lagat och ätit pannkakor till frukost! Inte helt fel! Så nu bär det av ut till stallet för att rida två små hästar eftersom Julia inte kunde komma ut idag.
Har lite träningsverk sen träningspasset igår så vi får se hur det går.. Haha!
( lite bilder från sista "VM" tävlingen som är tagna av Frida Bennerman, http://www.fridabennerman.se/ )


2013-04-03 @ 15:56:53

Känner mig duktig!

Atli får vila idag så jag körde lite styrketräning istället och sedan gick jag ut med hunden på en längre runda och nu så sitter jag och kollar på tv medan min och Julias syster (dom är kompisar) tvättar hunden! Great deal! Men jag ska föna henne och börja klippa henne sen så det gör inget precis. Det är jobbigt nog.


2013-04-02 @ 23:41:40

Idag gick det hyfsat

Ja, idag gick det lite bättre än vad det gjort de senaste dagarna. De senaste dagarna har endast bestått av dragkamper kan jag säga. Allt för att få stopp på honom typ. Hade helt fel bett första dagen han krånglade som satan så han bet sig lite granna i kinden på två olika ställen... Suck.. Toppen lixom!
Men idag så gick det bättre (självklart byte jag bett och nosgrimma direkt efter den första dåliga ridturen) och han lyssnade bättre på mig och drog bara en gång. Jippie! (...) Nej, men det gick helt OK idag och jag har även lagt märke till att jag inte rikigt får honom att böja sig rätt i bogen. Det är mest vänster bog som aldrig vill vara med på det jag vill att den ska göra och sp fort jag får med den så går det bättre. Han blir mjukare och stabilare. Sen är det ju de där jäkla bakbenen också men dom är helt okej ändå. 
 
Aja, idag red vi i alla fall ner till fjällnora fram och tillbaka och fokusen låg på att han skulle fokusera på mig! Jag tror inte att jag lät honom gå rakt en sekund förutom den gången då han drog då blev han rak. Mycket tölt blev det också och galopp vilket resulterade i att traven typ försvann. Nej men vi har kommit in i en "jagtargaloppifrånallt"-stadium och det är aldrig roligt... Men men vi kommer väl komma ur det här snart igen så.
Ska på Peter kurs den 13 så då får vi väl lite tips så där :)
 
Måste börja bestämma vilka tävlingar jag ska på snart också.. Jag hatar alla krav just nu!
 

2013-04-01 @ 22:11:10

Just nu:

Cillar i mitt ny/gamla rum och mer specifikt i min nya 120 cm breda säng!! Woopwoop!!


2013-04-01 @ 12:35:16

Något som jag blev sugen på att göra!

Jag tänkte att jag kan köra lite live-uppdatering på vad jag gör om dagarna! Anledningen till att jag inte skriver inlägg är för att jag inte orkar tänka vad jag ska skriva! (Och jag orkar inte slå på datan och det är alldeles för jobbigt att skriva långa inlägg från Ipaden) så varför inte göra många korta inlägg på vad jag gör :) sounds like fun to me!

Vill ni ha någon begränsning på hur många inlägg jag lägger upp per dag?

Right now: cill med hunden och ska snart ut till hästen :)


2013-04-01 @ 11:35:22

Man vet att man har gjort annat när..

Man har över 100 olästa inlägg på bloglovin....

Men jag orkar inte. Punkt. Så är det. Lite synd att det skulle bli så här nu när vi börja få massor av läsare men jag är fan inte sugen på det här längre, inte just nu i alla fall..
Jag har annat för mig helt enkelt + att jag inte har någon kamera pga att min laddare är borta. Och att snön fortfarande ligger kvar på marken sliter på mig.

Just nu går det dessutom Inge bra med Atli och jag vet att det är jag som inte fixar det och det gör mig otroligt frustrerad och arg och otaggad på allt som har med hästarna att göra.

Gick Inge bra i förrgår (skrev ett inlägg om det men det försvann verkar det som och orkar inte skriva om det) och det gick inte bra igår heller. Idag ska jag bara longera och kanske hoppa upp och bara göra mjukgörande övningar så får vi se hur han känns imorgon.

Over and out


2013-04-01 @ 11:31:29

Bloggtorka...

Usch jag har sån hemsk bloggtorka just nu. Vet inte alls vad jag ska skriva om och det känns som om jag skriver samma sak hela tiden.
 
Ridpasset gick helt okej för mig och Stelpa igår. Fick till några riktigt fina töltsträckor men tränade inte de andra gångarterna så mycket.
Får se vad vi hittar på idag, kanske jobbar lite från marken.
Två bilder på Solblesa när hon visar upp sig :)
 
Kram


RSS 2.0