2012-06-30 @ 19:21:30

Totaltpoäng 5.0

Hej!
 
Ja som ni kanske förstod i förra inlägget så gick det bra idag för både mig och Jossan. När vi var på banan så hamnade både de andra hästarna bakom mig efter tölten och Stelpa som inte tyckte det var något kul att gå först eller själv tappade drivet lite då. Fick lite kommentarer om det och vet att poängen hade blivit bättre om hon inte viljat vända hela tiden, men vi höll rätt gångart och var på banan hela tiden ;) Detta var ju en träningstävling och det är ju just det Stelpa och jag behöver, en träningstävling. Och detta med att inte gå själv är också en sak man måste träna på och som blir värre nu när hon brunstar, kände att jag inte kunde driva på hur mycket som helst heller för då skulle hon ha stannat. Men i alla fall, tänkte skriva poängen ;)
 
Tölt: 4.5 och kommentarerna ok grundtakt, bitvis något passtaktig och kort steg. Stämmer nog bra det men jag är nöjd för det var mestadels bra takt tyckte jag.
 
Trav: 5.0 och ok takt och sväv, fri form. Kul att de gillade svävet för de har de klagat på förut, fri form vet jag inte riktigt vad de menar, vet inte om de var så mycket form alls... Men är nöjd i alla fall, hon höll traven hela varvet och det är ju ändå hennes svagaste gångart.
 
Skritt: 5.5 och ok takt och steglängd. Det var inte så bra som jag vet att det kan gå men helt okej, fick fokusera endel på att hon bara skulle gå rakt fram och inte vända.
 
Galoppen: 5.0 och ok takt, något svagt sväv, lite lite energi. Kan hålla med, sista långsidan fick jag driva så att jag hade kramp i benen sen. Men det gick, hon saktade bara nästan av.
 
Nu är jag som vanligt efter tävlingar helt slut och antagligen sjuk. Ska ta och ducha och sen slänga mig framför TV:n. Imorron ska vi ut till stallet och plocka i ordning och sen kanske jag rider med Jossan en bit när hon rider över Atli till Sara. Sen ska jag sätta mig och fixa bloggen lite idag eller imorron eller både och, har massa ideer och min blogglust har kommit tillbaka. Konstigt eftersom jag inte ska rida på typ 2 veckor nu... Men men, kan inte ladda upp bilder så det får bli bildlöst just nu men kan lova att det kommer ;)
 
Kram Julia

2012-06-30 @ 16:18:01

Vinst!!!

Jaaaa det gick helt awsome idag! Båda hästarna skötte sig fint och Atli slutade på poängen 5.3 och Stelpa 5 i uttagningen vilket gav Jossan en tredjeplats och en plats i finalen, Julia kom 7a och hamnade precis utanför finalen.
Men Jossan red finalen och vann hela alltihopa på poängen 5.38. Det var glädje tårar efter kan jag ju säga men säger inte så mycket mer nu eftersom vi sitter i bilen och bloggar från mobilen. Men ikväll eller imorron;)
Kram Julia och Jossan

2012-06-30 @ 06:29:41

Nu är vi påväg!!

On our way to Gyda i Sandviken :) Det är min (jossans) favorit tävlings ställe! Sjukt trevligt folk, Fasta hagar och ett bil däck i varge hage så ingen häst kan välta ut vatten hinken! De har även el i staketen hela tiden! Sjukt bra! Oftast Inga större avvikelser från tids planen och så har dom en tävlings ovalbana och en uppsärmnings ovalbana! Sjukt bra!
Dock är den här tävlingen bara en tränings tävling men ska bli kul och träffa alla där uppe igen!

Kram! Jossan (som skrev) och Julia

2012-06-29 @ 22:36:18

Men ååååååh....

Det blev inget springande idag Julia kännde sig inte helt hundra så vi red en kortare runda istället.

Men innan vi skulle rida ut så borstade vi ju hästarna också där.
Iaf så kollade jag till Atlis sår som han har på benet som varit och är lite svullet. (han fick såret för ca en vecka sedan.)
Sår skorpan hade iallafall börjat lossna lite så jag pillade lite på den och då gick det upp lite och det kom ut en del var...
Varför?! Nu när det är tävling imorgon och allt!...
Anledningen till att jag inte märkt det tidigare är att stona har brunstat och Atli har uppvaktat dom ganska mycket vilket inte alltid uppskattades av alla stona.. Jag trodde därför att det var svullet därför att han fått en spark och såret var redan tort och skorpan hade inte så mycket smuts på sig så jag lät det heldre vara än att jag började pilla upp det osv för att sedan inse att det såg fint ut.

Men nu har vi tvättat rent och haft på så att inte flugorna kommer åt det så nu ska det nog gå bra. Ska hålla extra koll på det framöver så att det går tillbaka.

Men det är så typiskt att han ska få detta precis veckan innan tävling.... Det ska alltid ske veckan innan tävling! Det är så tråkigt... Ibland han man faktiskt lust att linda in dom i bomull och låta dom stå i box hela dagarna...

På ridturen så fokuserade jag främst på att rida honom i höger hand. Är så sjukt dålig på att variera just det... All annan träning är jätte varierad och bra men just när jag rider ut har jag en tendens att rida i vänster varv hela tiden..
Men det gick riktigt bra! Tölten vat ren, mesta dels och galoppen var häftig som vanligt och traven var lite galoppig ibland men den vart också bra tillslut!

Julia mest åkte häst idag. Ville självklart att det skulle vara ren takt och så men det var ingen fokus på form eller jobb.

Julia sitter just nu och målar sitt pannband också! Det blir skit bra! :D
Hon ska ha det när hon tävlar imorgon och jag ska ha mitt pannband med! Så fint så!

Kommer bli en hel del bilder imorgon också! Räkna med det! ;)


2012-06-29 @ 17:01:40

Det som var och det som kommer

Ja... Det verkar ju som om vi har tagit en blogg paus här... Det har verkligen inte blivit många inlägg den här veckan men det går inte att göra något åt nu!
 
Igår var iaf hovslagaren här! glömde skriva det men i onsdags så skyndade jag mig hem allt vad jag kunde för att hinna till hovslagaren i tid och sen visar det sig att hon inte skulle komma förrän dagen efter! -.-'
Men igår var hon här och skodde på Stelpa och Blesa nya skor och verkade Solblesa.
Blesa har inte värdens djupaste hovar och även ganske tunna sulor så M (hon får heta så nu min hovslagare) råkade klippa lite för mycket så att det började blöda. Men det gjorde inte ont för Blesa rörde inte en fena! Så det behöver ni inte oroa er för. M sa att det var som när vi skär oss i ett finger. Det blöder ganska mycket och det blir lite ömmt men på oss gör det ju också ont. Det gör det inte på hästarna för dom har inga nerver så långt ut i hovarna.
Men det blödde en hel del och såg väldigt hämskt ut måste jag säga! Sen blev hon ju tvungen att slå på skon också vilket gjorde så att det inte slutade blöda i första taget heller...
Men M baddade med koncentrerad jodopax och tog även en tuss bomull med jodopax och la under en sula så att det inte skulle komma in bakterier och sulan var för att hon skulle slippa bli så jätte öm.
Idag ska jag ut och känna så att det inte är någon stark puls i benet och om det är det så ska jag ringa henne så kommer hon ut.
Det som kan hända nu är att det hann komma in bakterier i såret och att det nu bildats en hovböld.
 
Idag gick jag hem efter jobbet. Eller ja. Först en buss sen hoppa på nästa för att sedan hoppa på en till! Jag brukar vanligtvis bara åka två bussar och sen behöver jag gå 5,6 km men nu på sommaren finns det en badbuss som går halvvägs hem till mig! Skit bra! Så jag behövde bara gå ca 3 km hem! Skönt var det!
Men min träning är inte slut för idag! För Julia ska komma ut också och då ska vi ut och springa med hästarna!
Tror nog att vi hoppar styrke passet idag igen.. Kanske att vi kör något lite lättare men vi måste ju också orka rida våra hästar på tävlingen imorgon! Och sist vi körde styrka jag och Julia så hade jag träningsverk i typ en vecka.... "/
Och det var inte lätt att rida med träningsverk... Inte när man verkligen måste Rida sin häst.
 
Jag älskar denna hästen! kolla på den Super smala snoppen som den har! Haha!
Hur häftigt som hälst!
 
Kram! Jossan

2012-06-27 @ 08:08:11

Ännu ett ridpass

Hej!
 
Igår så red jag och Jossan på banan som sagt, eller ja, i en hage men den fungerar som ridbana ;) När jag tog in Stelpa så såg jag att ena bakskon håller på att lossna, men eftersom det inte verkade störa henne och den inte rörde sig mer än vad den gjort (den hade böjt sig lite) så tänkte vi att det går nog att rida, det är ju så mjuk i hagen ändå och hovslagaren kommer imorron.
 
Stelpa var lite stressad och spänd i höger varv, vänster varv gick fint, men i höger så var hon alldeles för mycket på tårna för att kunna koncentrera sig på mig. Böjde och flyttade ett tag och sen gick jag över till tölt. Och Stelpa höll på med något jag tycker är ett riktigt sto-beteede. Så fort man drev på henne eller petade med spöt så saktade hon av och om man då sa åt henne att vi visst skulle gå så stannade hon. Väldigt jobbigt eftersom man i det läget inte får bli arg för så slutar allt fungera. Utan man får istället släppa på tyglarna och be henne gå framåt, sen berömma när hon gör det och börja om från början...
Gångarterna i sig kändes helt okej. Rätt så säker trav, taktren tölt och helt okej galopp, men ändå så var det något som inte riktigt fungerade som jag ville att de skulle. Tölten var väldigt mycket frammåt och jag tyckte att den planade ut väldigt mycket då. Vet inte om det är bara för att det blir ett högre tempo och då måste hon länga på sig, men man känner inte rörelserna lika bra som i ett lite långsammare tempo. Men det var länge sen jag red ökad tölt eller något åt det hållet så det kanske bara är så ökad tölt känns, eller?
 
Haha, när vi galopperade på ängarna så tror jag Stelpa tyckte det vart lite jobbigt. Inte för att hon tog i mycket mer för att komma upp i det höga gräset men gräset var liksom för långt och jag tror hon insåg det för hon la energin på att springa igenom som en liten pil istället :P Får rida i lite lägre gräs tror jag så att hon ser någonting nästa gång ;)
 
Idag kommer hovslagare och fixar nya skor till hästarna, sen ska vi ut och köra lite kondition med hästarna ;) Då ska jag även prova tränset och måla pannbandet, vi får se om jag målar nosgrimman också...
Men efter tävlingen och vilan som kommer komma då så är det lektion som gäller för mig och Stelpa. Får se för vem det blir och när bara...
 
Kram Julia

2012-06-26 @ 23:33:31

Snabbt inlägg...

Idag red vi på ängarna och jag har kommit på ett sätt att träna galoppen på! Galoppera i gräs som är över en meter högt!
Haha! Ja det var bra jobbigt för hästarna men suverän träning! Galoppen blev verkligen uppåt!
Däremot kunde jag inte ens tölta i 30 cm högt gräs utan att det blev för jobbigt för honom..
Energin som jag sa att han hade igår var också bort blåst... Haha.. Ja... Varför sa jag något? :P
Nej, men jag var nöjd med honom ändå :)

Jag vet inte hur jag ska göra med tränset... Han var riktigt snygg i det som det är. Det blir liksom väldigt stilrent och stenarna blir lite mer diskreta... Men jag vet inte än. Det vore ju roligt med lite mer grejer som är röda ;)
 
Kram! Jossan

2012-06-25 @ 21:55:08

Vad tycker ni?

Nu har vi kommit till ett problem båda två... Vi vet inte om vi ska måla nosgrimmorna också eller inte...
 
Vad tycker ni?
 
Ska vi göra så här?
Atlis:
Stelpas:
(Vet inte om det ska vara den nyansen på den lila.. Bara tog någon.)
 
Eller ha kvar den som den e?
 
Vad tycker ni färgat eller inte?
Vi är jätte tacksamma om ni vill hjälpa oss med detta val!
 
Kram! Jossan och Julia

2012-06-25 @ 21:36:30

YES!!!

Ja, Jossan har ju redan skrivit det men som sagt vårat träns var på rea och Jossan var där och köpte ett och så fanns det bara ett kvar. Jag hade varit på 4H hela dagen och just kommit in med hästen i stallet efter en kör tur när mobilen ringer. Hann inte svara men såg att jag hade ett antal missade samtal och sms, tänkte att jag kollar det sen. Men så hann jag bara lite snabbt se att det stod om tränset i ett sms från Jossan!
Ringde henne men det var dålig täkning så när hon äntligen ringt upp mig med täkning så fick jag ju reda på att tränset var på rea och att det bara fanns ett kvar.
Fick efter endel försök tag på pappa som sa att han kunde hämta mig och köra mig till Hööks. Skyndade så gott jag kunde i stallet och 10 i 7 åkte vi från 4H, Hööks stänger 7. Haha, jag satt på helspänn hela bliresan som som tur var gick på 5 min. Väl där gör jag precis som Jossan. Springer in i affären och bort till islandshäst hörnan där jag bara hittar ett brunt träns. Jaha, då har nån annan köpt de svarta då tänkte jag. Men pappa sa att det går ju att göra det bruna svart med skokräm. Så tog det tränset och tänkte att jag kan ju i alla fall försöka.
Sen skulle jag hitta det där pannbandet som Jossan också köpt så jag kunde måla mitt med lila nagellack. Men något sånt hittar jag inte heller. Besviken kollar jag runt lite efter om det är nått mer jag behöver. Men nej, dåligt köp ändå tänkte jag när jag började gå mot kassa. Då hittar pappa 50% rabatt hyllan. 
Haha, jag slänger mig på tränsen där och hittar det jag ska ha. YES!!! Och precis bredvid hänger pannbandet jag letade efter. Dubbel YES!!! Så jag åkte hem med allt jag skulle ha i alla fall och ett rejält höjt humör :P
 
Imorron ska jag ta med tränset till stallet och putsa och prova det ;) Sen får vi se om jag använder det på tävlingen ;)
 
Kram! Julia

2012-06-25 @ 21:19:21

Vilket kap!

Satt och kollade runt på bloggar som jag läser och då hade Fotopaulina tipsat en tjej om lite olika träns och bland annat hade hon skrivit om ett från Hööks och att hööks hade just nu rea! Fort som fanken gick jag in för att kolla om "mitt och Julias" träns var på rean och det var det!!
Här är "mitt och Julias" träns:
 Vi har suktat efter detta träns ganska så länge båda två.. :P
Nästan så fort jag sett detta så åkte jag och pappa till hööks! Jag skyndade bort mot "islands-hörnan" och kollade efter tränset men hittade bara ett brunt.. Så jag gick och frågade om det fanns några svarta träns men hon sa nej..
Så jag gick trumpet tillbaka och hände tränset där jag hittade det. Men eftersom jag väntade på pappa som var i hund-butiken bredvid så fortsatte jag strosa runt i affären och kolla på andra grejer. Då hittade jag "rea-hörnan"!
Där hängde det massor av träns och tror ni inte att jag hittade Två stycken svarta träns då!? Jag tog snabbt en utav dom och fortsatte sen kolla runt efter fler rliga grejer! Då hittade jag dessa pannband:
Tog då ett röd-vitt också eftersom Atli har rött som sin färg :) Hade ingen lust att köpa ett med svenska eller isländska färger. Tyckte inte att det skulle passa på honom.
På vägen hem försöker jag ringa Julia och säga att tränset är på rean men hon svarar inte. (hur typiskt är inte det! När man väl vill ha tag på någon så svarar dom inte... hur ofta händer inte det?!)
Så jag messar både henne och hennes mamma och säger det istället.
 
Tränset + pannbandet blev 208 kr! Bara tränset hade i vanliga fall kostat 279 kr?!
Vilket kap?!
 
Så kommer jag hem och sätter mi direkt och målar genomskinligt nagellack på stenarna så att dom inte ska ramla av lika lätt. Då slår det mig:
Vaför inte måla med rött nagellack på pannbandet?!
Jag ville ju egentligen ha ett hel rött.. Så jag testar på en sten men det blev rosa så jag torkar sanbbt bort det men går istället och hämtar ett vinrött nagellack och målar samma sten igen. Det blev rätt bra så jag målar hela 3-4 cm med det naggellacket men sen slår det mig att den röda färgen är ju alldeles för mörk! Så jag börjar då måla på andra sidan med det ljusare nagellacket och det blev bättre. Så jag går och hämtar nagellacks-bortagningen och tar bort det vinröda lacket.
Det gick riktigt bra!
Sen målade jag det röda nagellacket på hela pannbandet och det blev riktigt bra!
Här är lite bilder på när jag målat med det vinröda lacket:
Det färdiga resultatet:
Va tycker ni? Snyggt? Tror ni kommer hålla? Har ni testat detta?
 
Kram! Jossan

2012-06-25 @ 21:09:04

Tänkte bara...

... meddela att blogg.se nu fungerar för mig! :D Har inte hunnit kolla ordentligt än så vet inte om jag gillar det men det fungerar i alla fall ;) AWSOME!
 
Kram Julia

2012-06-25 @ 07:02:22

Usch, vilket väder!

Hej!
 
Ja det har varit riktigt dålig uppdatering på bloggen men jag har verkligen ingen lust när jag inte kan ladda upp bilder, kolla statistik...osv. Har i alla fall hört av mig till blogg.se och sagt att det inte fungerar för mig.
 
Jaja, tänkte skriva lite kort om igår. Som sagt red vi ut och Stelpa var på tölthumör precis som Atli. Och jag tycker det märks att hennes tölt blir bättre för nu har hon mycket mer frambensrörelser, inte bara med boots, utan också ;) Det är så häftigt att rida henne då för man känner hur hela hästen töltar.
Och jag vet inte om tölten stärker traven men nått måste det vara för den blir allt stadigare den med, sakta men säkert. Nu kan jag svänga henne lite och på ovalbanan klarade hon faktiskt kurvorna i trav, det är inte varje gång ;)
Galoppen gick också bra, la inte jätte mycket energi på att träna den mest att hon skulle ta rätt galopp bara. Fast en gång så samlade jag henne och så skulle vi ta kort galopp. Har inte ridit det många gånger alls på Stelpa. Men det gick, jag vart så förvånad att jag sa rätt ut: "Oj, hon kan!". Haha, ja lite roligt hur förvånad man kan bli av att hästen galopperar långsamt :P
Sen var det backen som Jossan skrev om och så lång avskrittning hem, efter det stretching. Och den ger resultat den, tycker Stelpa har blivit mycket vigare sen vi började igen. Jätte kul :D
 
Idag får Stelpa vila, jag ska jobba och sen rida på 4H. Kul i det här regnet... Aja nu måste jag äta frukost så jag hinner ;)
 
Förresten, tänkte kolla det här. Har era hästar tappat all vinterpäls? Stelpa har endel kvar på bakbenen och fäller typ vårpäls också... Någon mer som har det så?
Lurvmaja nr. 1! (bilder från typ februari...)
Kram Julia

2012-06-24 @ 23:36:42

Ojojoj...

Nu har vi varit rent ut sagt usla må jag säga... Helg och inte ett inlägg på hela dagen... Detta är skamligt!

Men, men.. Vid 10 så så skulle jag och Julia rida. Jag kom lite senare som vanligt nu förtiden... Och när jag kom så hade Julia redan hämtat båda hästarna (tror jag...) så det var bara att borsta :) tack Julia!

Så hoppade vi upp och för engångs skull så red vi iväg på en gång istället för att börja på banan.
Vi skrittade bra mycket längre än vad vi brukar men sen när vi skulle sätta lite fart så behövde jag inte mer än korta tyglarna innan Atli tog tölt! Så härligt när han bara bjuder på den! Och det var minsan lite tempo i den också! Han orkade inte så länge men det är ju inte så konstigt :P kul var det iallafall!!
Han var en riktig tölt moppe idag kan jag säga! Det var kanske inte jätte rent alla gånger han tog tölten ifrån traven men han valde faktiskt tölten före traven! Det är ett steg framåt!

Jag har också insett att han är inte alls samma häst som den jag köpte längre! Jag köpte en häst som inte gick framåt om man inte bad om det och inte bromsade om man inte bad om det. Trevligt tyckte jag då! Men alla runt om kring mig var rädd att han inte skulle ha viljan för att bli en riktigt bra tävlingshäst. Och jag har märkt nu att jag saknade den viljan lite jag med...
Men den hästen som jag köpte finns inte mer! Jäklar asså! Nu ska vi bara fram, fram, Fram!
Varför trava sakta när vi kan trava Fort? Varför tölta långsamt när vi kan tölta snabbare? Varför galoppera samlat när vi kan galoppera med sträck!? Haha... Ja så resonerar min häst nu.. :P och det är jäkligt kul faktiskt! Jag har saknat det. Men det som är så sjukt underbart är att jag aldrig känner att jag tappar kontrollen! Det går alltid att få stopp på honom. Visst det är lite tjafsigt ibland men han ger sig fort. Det är så skönt! Jag älskar verkligen min häst så sjukt, sjukt mycket så att det inte är klokt!! Han är så otroligt fullständigt perfekt så det inte är sant åt de!!

Så det var vad vi gjorde idag! Töltar för fulla muggar! Riktigt härligt var det! Vart inte så mycket träning precis utan mest skoj ridning och han fick tölta så länge som han bjöd på det. Det var bara någon gång som jag faktiskt bad om det.

Vi red döskalle-rundan (inbjudande namn eller hur....? :P) och den har våran älskade fjärils-backe! (passar bra på döskalle-rundan eller vad tycker ni?....) det är en "jätte" brant backe som är alldeles lagom lång och perfekt att träna i! I början orkade våra små hästar knappt gå upp för den på långa tyglar men idag så tog vi den först i trav i låg och djup form, sen ner i skritt på lös tygel och sen upp i skritt men lite fart i med lång och låg form. Ojojoj... Jobbigt tyckte hästarna! Det verkligen känns hur mjölksyran bränner i musklerna på dom när man kommer upp! Och sen är det en jätte bra och lång avskrivning genom skogen hem! Det ör verkligen en riktigt bra tränings runda! Mycket backar och lagom mycket väg och skog blandat!
Vi har verkligen riktigt fina ridvägar här runt om kring! Man glömmer bara att uppskatta dom när man rider på dom ofta!
 
 Kram! Jossan

2012-06-23 @ 22:05:05

Min utverdering av dagen!

Som Julia skrev så var på ovalbanan idag! Eftersom jag bara ridit Atli en gång dengör veckan så hade han en hel del överskottsenergi... Haha! Och sen åkte vi iväg till hans favorit ställe dessutom! 
Ja, han var taggad! 
 
Vi började med tölt och det gick bra men han var lite ofokuserad så körde trav på volt och sen galopp. Då blev detjobbigt och han svängde ut åt höger och jag hängde i vänster tygel så det gick bara rakt fram ändatills vi kom till staketet och jag gav mig och svängde snabbt åt höger samtidig som han la i handbromsen och Nästan satte sig på rumpan. Efter det gick det bra. Då var fokusen lite bättre och vi gick ut på ovalbanan. Där gick det också bra. Inte super bra men bra! Traven var lite död däremot... 
Han är lite från dag till dag med den. Ibland behöver han massor av stöd i tygeln och ibland måste han få vara lång och låg och då kan jag knappt ta i honom istället.
Aja det gick bra efter ett ta iaf. Och han gick faktiskt bättre i högervar än vänster. Det brukar vara tvärtom i traven.
 
Galoppen var WOW! Jag tycker den är skit häftig på honom! Jag fattat inte varför jag inte får högre poäng för den.. Jag vet.. Jätte skrytigt... Men jag tycker att den är jätte häftig.
 
Lastningen gick som sagt också bra så jag är nöjd över min älskling idag!
 
 
Kram! Jossan

2012-06-23 @ 21:16:16

Inlägg till Julia

Och till er andra om ni har problem. Skriv till blogg.se och säg till om det som är fel så dom vet om det och kan göra något åt det.

Kram! Jossan

2012-06-23 @ 19:54:01

Ovalbana!

Hej!
 
Ja, idag åkte jag och Jossan till Tunabanan och tränade med hästarna. Det jag först och främst ville träna med Stelpa var ju att hon inte fick hoppa av banan, men det blev inte så mycket träning av det för hon gjorde inte ett enda försök att hoppa av. Hoppas bara att hon sköter sig lika bra på tävlingen.
Stelpa var lite seg ibland men fick också endel riktigt fina bitar i alla gångarter. Jag hade 230 grams bootsen på och det märks verkligen att hon får mycket mer frambensrörelser, speciellt i tölten, och mycket taktrenare trav.
Galoppen tog vi lite i båda varven och det gick helt okej, rejsade runt där lite jag och Jossan. Bara för att hästarna skulle tycka det var roligt och vara på banan och det verkade dom tycka.
 
Lastningen gick också bra, båda hästarna gick in båda gångerna utan några större bakslag. När vi skulle åka hem hade Stelpa så bråttom in i transporten att hon råkade kliva på min fot när jag stannade. Inte bra att hon klev på mig men kul att det går så snabbt från att bara vägra till att bara vilja gå in... :P
Ja det var ganska kvavt så båda hästarna vart ordentligt svettiga, trots att det var molnigt och vi inte red så länge. Stretchade båda hästarna efteråt och det verkar de faktiskt tycka är skönt, smidiga är de i alla fall ;)
 
Imorron blir det rida tidigt, ska va i stallet vid 10... Det blir nog en uteritt, antingen lungt eller lite kondition, får se ;) Som sagt, varje dag planeras vart eftersom.
 
Kan säga att jag inte gillar nya blogg.se. Eller jag vet inte hur det är när det fungerar men på min data så fungerar det inte. Det ända jag kan göra är att skriva inlägg, inte se statiskt eller kommentarer, inte ladda upp bilder eller se arkivet. Jätte jobbigt, vet inte om det kommer bli bra igen när det är typ klart eller vad man säger, men just nu är det jätte jobbigt... därför kommer jag nog inte blogga jätte mycket tills det fungerar heller. Vi får se med de me.
Bildlöst inlägg eftersom jag inte kan ladda upp nån bild.
 
Kram Julia

2012-06-22 @ 20:31:56

Kaos!

Hej!
 
Asså ja, nu har jag inte uppdaterat bloggen på år och dar känns det som... Men det har varit en kaos-vecka hela veckan och den är inte slut än. Har inte varit så här stressad och haft hjärnan på så mycket högvarav sen veckan innan skolavlsutningen, inte så länge sen men det gör inte saken bättre :P Och sen har blogg.se gjort om hela "bakom-kulissen" grejen, och jag vet inte om jag gillar det eller inte än men jag har inte haft tid att kolla på det alls heller.
 
I alla fall, jag drar hela veckan från början... om jag kommer ihåg ;)
Måndag: Stelpa vilade, jag jobbade på 4H, sen red jag där och sen var det vollyboll.
Tisdag: Tänkt att jag skulle rida men pappa glömde mig och så blev det för sent för att åka till stallet så jag blev kvar på 4H och spela vollyboll efter jobbet där.
Onsdag: Jobbade på 4H, red Stelpa och sen tillbaka till 4H och spela vollyboll.
Torsdag: Jobbade, tänkt att jag skulle rida men jobbet drog över pga ett vattenkrig... så hann inte rida.
Fredag: Idag var det gå upp tidigt och rida, blev ett pass på banan/ängarna - tränade galopp på volt vilket gick rätt okej. Sen midsommarfirande resten av dan ;)
 
Nu är jag helt slut, så ska försöka lära mig bloggen lite och sen sova i tid. Imorron får vi se vad som händer, som ni kanske ser planeras varje dag vart eftersom. På söndag ska vi rida på förmiddan och sen till 4H och spela vollyboll osv.
Som ni ser är det en del vollyboll också, faktiskt riktigt roligt. Vet inte om de e själva sporten eller människorna jag spelar med men kul är det ;)
Liten sommarbild så länge, får se om det blir några fler inlägg ikväll, beror på om jag fattar sidan eller inte ;)
Kram Julia

2012-06-22 @ 16:46:00

Så fort gick det...?

Usch! Det känns som om mitt sommarlov redan är slut... Jag kommer inte vara ledig/hemma förrän veckan innan skolan börjar igen... Okej det är ju kul att jag har så mycket inplanerat men lite jobbigt är det för det känns inte riktgit som ett lov liksom..

Så här ser min planering ut:

v. 25: Sommarjobba och träna Atli inför tävlingen
v. 26: Sommarjobba, träna Atli, tävling på Lördag och Atli åker till Sara på Söndag
v. 27: Sommarjobba, Atli är hos Sara
v. 28: Åka till Sara på "ridläger". (ska bli skit kul! Taggar till tuusen!)
v. 29: Åker till norrland (där blir jag ju dock helt ledig)
v. 30: Är i norrland
v. 31: Hemma tre dagar sen blir det att jobba som funkis på NM. (Tagggaar!!)
v. 32: LEDIG
v. 33: Ledig yttligare tre dagar sen börjar skolan..

Ja... Det står inte ledig på många ställen precis... :P

Sen SKA jag klämma in Moa någon stans också. Vi måste faktiskt göra något både Innan jag åker till norrland och efter!Så hoppas vi på riktigt fin väder så jag kan sola!! :D

Kram! Jossan

2012-06-22 @ 11:39:11

Glad midsommar alla!

Gästerna kommer om en och en halv timma så nu ska jag in i duschen och sedan fixa mig! Har varit en häcktisk morgon kan jag säga och inte har jag hunnit rida heller men det förstod jag nästan...

Aja! He en trevlig midsommar alla! :D

Karm! Jossan och Julia hälsar också!

2012-06-22 @ 09:29:00

Atli åker till Sara!

Jag vet att jag sagt att jag vill träna min häst själv och att det är det som är charmen att inse att man själv har lärt hästen men ja jag ska skicka iväg Atli till Sara.
En vecka ;) Sen ska jag komma veckan efter och ha ett "privat-ridläger" med henne! Ska bli riktigt kul faktiskt!

Anledningen till att jag sickar iväg honom till Sara en vecka var för att hon föreslog det. Och jag tror att Sara gärna vill rida min häst... :P Haha!
Ne, men om jag ska vara ärlig så tror jag faktiskt att Sara gillar honom ganska mycket.

Får se om jag får en häst-fri vecka när han är borta eller om jag kommer få rida någon utav hennes hästar :D Det är ju också väldigt lärorikt för mig så det blir roligt!
Men jag ska ju jobba den veckan så det kan bli lite knivigt att hinna med det också. Tror iaf att jag kommer få rida någon utav hennes hästar någon gång under dom två veckorna iaf för det sa hon ;)


Om Atlis halv bror finns kvar tills dess så kanske jag får rida honom!
Fotograf skulle jag gissa är Kristin Thermaenius och här är Saras Sida: http://saragjerdingen.se/till-salu

Kram! Jossan

2012-06-21 @ 23:51:21

Ingen ridning idag heller...

Tänkte verkligen rida idag men så blev det sent och vi skulle till farmor och då behövde jag verkligen följa med! Jag hade tre par (engentligen fyra men glömde ett par...) byxor som behövdes fixas på olika vis och hon är så duktig på det där med att fixa kläder min farmor! Så jag behövde följa med och när vi kom hem var klockan halv 10 och då var jag för trött för att gå ut och rida så det fick vara.
Sund, för jag ville verkligen rida idag! Hade tänkt att köra en ny galopp övning idag som jag ville testa men så blev det inte... "/ vet inte heller om jag kommer hinna rida imorgon eftersom jag måste städa mitt rum som jag inte gjort idag..
 
Va och köpte en blus och en top som jag ska ha imorgon hade jag tänkt! Är riktigt nöjd med köpet faktiskt! :D
 
Kan tyvärr inteficka bilden så får göra det imorgon!
 
 
Gonatt! Jossan

2012-06-21 @ 16:07:00

Mer närbilder!

I freaking LOVE this picture!

Alla ovan fottade av mig :)


Fottad av Julia

Kram! Jossan

2012-06-21 @ 09:19:00

Atli låssashingsten

Som ni vet så är Atli lite hingstig och på senaste tiden gar det hått lite överstyr..

För att dra hela historien från början:
Det kom hit nya hästar, inte till våran gård men till gården bredvid oss. Det tyckte hästarna var jätte spännande och stona började brunsta och ja, Atli blev lite tokig... Det blev liksom för mycket!
Han upvaktar alltid stona när dom brunstar men han har aldrig hoppat på dom som han gjorde denna gång. Förut har han liksom bara stått där och blåst upp sig och sett riktigt snygg ut med krökt nacke och allt men inte vetat vad nästa steg var typ.
Men han kännde sig väl lite hotad av de nya valackerna som kommit så då kom den riktiga hingsten fram i honom.

Haha! Första gången mamma såg Atli hoppa upp på ett utav stona var en morgon på helgen. Hon fick nästan panik och slänger upp dörren till mitt rum (där jag sov...GOTT!) och skirker åt mig att vakna och göra något åt Atli. Min tanke var: Va f*n ska jag göra åt det..? Men jag sa att jag inte trodde att han kunde göra illa dom och om han kommer åt dom lär dom knappast vara ofrivilliga.
Så hon lämnade mig och jag hann precis somna innan hon kommer inrusandes igen och säger åt mig att nu måste vi göra något för han ger sig inte.
Jag drog en djup suck och makade mig upp ur sängen och sen gick vi till grannen och frågade om vi skulle ställa honom i en annan hage eller något men hon sa att det var lugnt. Han kunde inte göra illa dom eftersom dom kan komma undan om dom vill. Det kunde liksom inte bli någon våldtäckt som min kära mamma trodde ;)

Sen lugnade han ner sig och slutade "betäcka" stona men då var det stona som inte gav sig! Haha! Speciellt inte Blesa! Det var så kul att se henne när jag släppte ut Atli i hagen efter ett rid pass. Hon följde honom överallt och verkligen ställde upp sig för honom! Hon brunstade hit och dit och så fort han stannade så gick hon och ställde sig framför honom. Hon nosade honom i skapet och "petade" på honom. Allt för att få hans uppmärksamhet!
Jag så på Atli hur han tänkte: Men ÅÅÅÅÅÅH!! Kan du int bara låta mig VARA!!!!
Haha! Det var lite kul faktiskt :P Blesa e helt genom kär i Atli! Hon som för det mästa avskyr andra hästar.

Haha! Ja lilla gumman...

Kram! Jossan

2012-06-20 @ 21:27:17

Konditions tränging!

Jajamensan! Idag fick hästarna Jobba! Vi red bro-rundan (säger er ingentint men..) och jag körde mycket trav galopp och testade bara på tölten lite. Den gick så där.. Jag har svårt för att få till den ute.
Det var hela tiden ökad trav med skut, lagom hög form och så mycket shwung jag fick till. Så travade vi en bit sen galopperade vi en bit. Då var det också ganska högt tempo galopp men det var (oftast) "visnings-galopp", alltså inte super super fort men lagom mycket tempo. Baken skulle med och formen skulle vara på plats och vi skulle lika mycket uppåt som frammåt. Det var målen på Atli.
 
På stelpa blev det lite mer tölt än trav tror jag men det är ju för att traven inte är så super stark just nu. Samma sak där. En bit trav eller tölt och en bit galopp. Jag vet inte vad dom fokuserade på men jag tror det gick bra :)
 
Det var väl arbetade hästar som kom hem från turen kan jag säga :P Atli var verkligen trött där på slutet. Dock nöjd men trött ;)
 
När vi kom in i stallet stretchade vi dom som vi nu ska ta som vana eftersom vi tycker att hästarna går bättre när vi stretchar. Vi stretchade på alla sätt vi kunde och sedan fick dom kyl-gel in masserad på bena och jag vet inte om det var en tillfällighet eller om dom faktiskt tyckte att det var skönt med gelen för båda hästarna frustade nöjt när vi masserade in den.
 
Funkar gör den också :P Haha! Det var verkligen liniment kännsla när den började verka. Det blev både kallt och varmt på en och samma gång typ! (Kände inget förutom i mellan fingrarna, där brände det bra!)
 
Sen fick båda på sig sina flughuvor och sen fick dom gå ut i hagen!
Kram! Jossan

2012-06-20 @ 17:11:14

Jag är med och tävlar på Nelly!

 
Rösta på min väska! ;)
 
Kram! Jossan

2012-06-20 @ 16:15:00

Mer från SM 2011!'
Kram! Jossan

2012-06-20 @ 09:36:00

Nervös inför tävling?

Både Ja och Nej skulle jag säga.

På morgonen innan vi ska åka kan jag vara SJUKT nervös! Jag mår oftast så illa att jag inte kan äta så vi måste alltid ta med frukost till mig.
Sen i bilen blir det ännu värre. Då kan jag sitta och skaka för att jag är så nervös! Asså skaka så som när man fryser riktigt, riktigt mycket! Hela jag bara darrar som ett asplöv och jag kan inte slappna av.  Det är riktigt jälka jobbigt faktiskt...

Men sen ju närmare vi kommer tävlingen så av tar det och när jag kliver ur bilen är hur cool om hälst!
Då känner jag inte ens av att jag är nervös. Egentligen är jag nog det men jag har liksom gömt det i bak huvudet.
Jag blir också väldigt tävlingsinriktad när jag väl är där. Då är det bara fokus på en sak och det är tävlingen. Självklart umgås jag med vänner och så som är där också men jag är inte alls nervös.

MEN! Detta sker oftast bara på uttagningarna. På finalerna är det ist tvärt om. Jag är lugn och "självsäker" (om man kan kalla det det...) i bilen och så fort jag hoppar ur bilen så blir jag nervös! Inte så att jag skakar eller så men det känns hela tiden i magen och jag får svårt för att äta...
Antagligen är det för att jag då (halft omedvetet) ställer in mig på att jag ska vinna/ ta miig till A-finalen. Då kommer nervositeten fram! Det blir liksom en kamp i min hjärna. Ena sidan säger att jag kommer aldrig klara det här och jag kommer komma sist och andra sidan ska ha den där första platsen/ jag ska ta mig till A-finalen!

Därför får jag nästan alltid sämre poäng i finalen än på uttagningen.. Jag rider helt enkelt sämre för att jag ställer så höga krav på mig själv utan att ha självförtroendet.

Hur är ni på tävling? Blir ni nervösa?Kram! Jossan


2012-06-19 @ 23:08:24

Neopreneboots i lack?

Haha! As häftga ju! Synd att det inte fans i rött då hade jag satt upp dom på mn önske lista hade passat suuper till min röda lack nosgrimma! :D

Här hittar ni dom: http://www.ridsportonline.se/product.html/pvc-neopreneboots?category_id=18

Kram Jossan

2012-06-19 @ 16:46:00

SM 2011

Här kommer lite bilder från förra årets SM!
Han bara ta kort på några ekipage innan kameran dog tyvärr... :(


Den otroliga hingsten Kraftur frá Bringu

Haha! Jag tror jag hade en grej för att knäppa stående bilder då :P

Va tycker ni om dom?

Kram! Jossan

2012-06-19 @ 16:00:00

Tre hästar..

.. som jag VERKLIGEN skulle kunna tänka mig att äga..

Alla tre är till salu!  Se annons under bild

Dom här hästarna har verkligen fastnat på min näthinna! Jag kan inte få ut dom ur huvet!
Det är verkligen tre hästar som jag skulle ge mycket för att få ha... Det är något med dom som verkligen till talar mig. Och om jag hade pengar så lovar jag att dom inte skulle vara till salu så länge till!!


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=587097


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=621341


http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=620476
Fotograf på sista bilden: Caroline Pettersson
Blogg:http://carolinesfotografier.blogg.se/index.html


OM ÄGARNA INTE VILL ATT BILDEN SYNS HÄR MAILA ELLER KOMMENTERA SÅ FÖRSVINER DEN PÅ EN GÅNG!!

Mail: josefine_jossan_fin@hotmail.com

Kram! Jossan

2012-06-19 @ 15:43:36

Jaha

Förstod nu att det skulle vara så här överallt!
hiss till det iaf! Och hiss till den kommande funktionen svat till mig!

Kram! Jossan

2012-06-19 @ 15:33:47

Fan va awesome!?

Blogg.se har ju gjort om så det blir lättare att skriva från mobilen nu?! Hur awesome är inte det??
Då kan ju jag fortfarande vara aktiv på bloggen fast jag är uppe i Norrland! :D :D
Gud va bra! Nu blev jag glad :D
I alla fall sitter jag och väntar på mamma nu på hennes jobb. När hon kommer så ska vi handla mat till midsommar sen ska vi åka hem och då ska jag och Julia rida :) tänker mig också kondition faktiskt. Det var ett tag sen nu och vi vill ju ha bort dom fina gräsmagarna som dom fått innan tävlingen! I alla fall så mycket som möjligt.

Det är väldigt konstigt väder måste jag säga! Här sitter jag i bara linne och en t-skirt och fryser inte alls trots att det blåser bra mycket!
Aja skönt är det i alla fall


Kram! Jossan

2012-06-19 @ 12:38:00

Fler killar i sadeln!

När jag var och tävlade i helgen så var det med två killar en vuxen och en ungdom.
Jag tyckte att det var jätte roligt att se ungdoms killen vara med och rida!
Det hade också varit med två killar på Julias tävling också!
Jätte roligt att vet blir lite mer yngre killar som också rider!
Ridning är ju en väldigt tjej dominerad sport, i alla fall när man är yngre. Och hur ofta händer det inte att man blir sedd lite som en nörd av killarna för att man rider. Dom tycker att det är både en töntig och tjejig sport..
Jag har hört rätt många gånger att " det är ju bara sitta där och styra".. Haha... Ja.. Så utmanar man dom på att dom ska komma och rida men det vågar dom inte.. Fegskitarna ;) Och om dom vågar är dom inte så kaxiga när dom väl är där. Haha! Åh så nöjd jag har varit med mig själv när det blir så!
Men ärligt talat så tycker jag att fler killar borde börja rida. Det börjar ju bli mer och mer "accepterat" och till och med lite coolt om man rider som tjej. Men om man rider som kille är det inte lika coolt. Det är synd.. Jag tycker att det är skit cool med killar som rider!

..Och lite irriternade.. ;) För tänk på det! Hur många killar är det som ridit ända sedan dom varit 5 (typ) och hållt på med det hela sitt liv och kämpat och kämpat för att nå toppen?
Ne jag tycker att det är fler killar som börjar rida i typ tonåren eller äldre och ändå toppen i samma ålder som tjejerna..
Lite fuskigt är det allt ;)

Jag läste också en artikel i H&R om att det var någon ridskola som startat en rid grupp bara för killar! DEt tycker jag är jätte bra! Iofs så måste man då ha tillräckligt många killar så man kan starta en grupp men jag tycke fler ridskolor borde göra så!
Okej, man ska inte skillja på killar och tjejer och det ska vara jämnställt och alla ska få lika behandling osv, osv... Men det funkar inte riktigt så här! Unga kilar tycker inte att det är kul att rida i en grupp men 17 andra tjejer! Dom vill ha andra killar att prata med!
Så om vi vill ha det jämnställt så får man nog ta och skaffa en egen grupp åt killarna!

Eller vad tycker ni? Har det blivit fler killar innom ridsporten eller har jag fel?


Magnús Skúlason på hästen Metingur (tror jag)

Kram! Jossan


2012-06-19 @ 12:18:00

Bra eller dåligt?

Jo..Jag köpte ju en Kyl gel igår.

Så här står det på flaska:
'Kylande liniment av högsta kvalitetn för hästens muskler, leder och senor.
Ger en behaglig kylande känsla.
Lätt att använda. Stryk på ett rikligt lager på det aktuella stället.

Får ej övertäckas!'

Jag vet inte om det är rätt slags gel... Det var meningen att den skulle vara först kylade sen värmande men jag vet inte om den är det och gör det något?

Har ni provat denna gel eller någon liknande? Va tyckte ni?Kram! Jossan

2012-06-18 @ 22:44:01

4H hela dagen!

Har inte så mycket att säga. Har varit på 4H hela dan och haft jätte kul, först jobbat på dagläger sen ridit och så har jag hunnit spela volleyboll också ;) Nu ska jag försöka fixa tills imorron och hoppa i säng så att jag kommer upp i tid.
Imorron ska jag ut till skruttis och rida igen, tror det blir lite konditionsträning. Behöver båda hästarna för att få bort lite mage ;P
Bara för att det verkligen känns så nu:
DET ÄR SOMMARLOV!!!
Kram Julia

2012-06-18 @ 22:12:03

Vart och handlat!

Jajamen! Nu behöver jag inte handla på ett tag!

Jag köpte:


En flaska sådant på City Gross. Den är 20 kr killigare där än över alla annanstans!


Denna huva. Ville egentligen ha en från hööks som var 6 kr billigare men pappa ville inte köra dit för 6 kr så det fick bli den här på Granngården.


Köpte även denna kyl gel på City Gross. Tror den var 10 kr billigare än på Granngården iaf.


Och sen blev det 3 kg godis också! :) Bra att ha eftersom vi stretchar mycket och ar inte alltid till gång till morrötter och vill inte ta från Julia hela tiden ;)

Kram! Jossan

2012-06-18 @ 18:50:34

Min utverdering av igår

Atli känndes bättre idag än vad han gjorde igår men det är svårt för mig att hitta balansen mellan att rida för lite och rida för mycket.. Sen är han ju också lite si och så från dag till dag. Ibland behöver jag inte rida alls och blanda behöver jag verkligen rida honom.

Tölten var sådär. Jag har kännt häftigare tölt men det gick bra ändå.
Traven däremot! WOW! Den var verkligen wow! Det var hur länge sen som hälst som jag kunde ha honom så kort sammlad och fortfarande trava med sån fart och sväv! Jag tyckte också att han hade rumpan med sig jätte fint men jag har så svårt att avgöra det i traven..
Galoppen var inte Wow men den var bra. Jag jobbade honom ordentligt genom att hålla en riktigt kort galopp. Jag tror jag ska fortsätta träna på det för att jag tror det hjälper. Det känns som om han får jobba väldigt anorlunda då.
Men jag vill ju inte tappa den snygga ökade galoppen heller så jag ska börja träna tempo växlingar i galopp på honom hade jag tänkt :)


Typ så här känndes galoppen! Om inte men ännu mer bakben! :)

Kram! Jossan


2012-06-18 @ 14:02:00

Speciellt tecken

... Enligt mig ;)

Jag vet inte om ni sett det förut men det ser lite ut som om Atli har en svart stjärn i pannan.


Va tycker ni räknas det som en stjärn? ;)

Kram! Jossan


2012-06-18 @ 08:05:00

Första dagen på jobbet!

Jajamen! Nu är jag på jobbet!
Som jag sagt förut så ska jag sommarjobba i tre veckor nu. Det känns rätt jobbigt faktiskt... Måste gå upp samma tid som när jag gick till skolan och... Let's face it.. Jag vill ha sommarlov nu...
Men pengarna kommer iofs sitta riktigt fint! ;)

Det jag ska göra är typ sortera papper, städa kontor och tvätta whitboard-tavlor så inte jätte roligt men det funkar väl. Bara jag har något och göra så jag inte blir sittande. Då kommer jag inte stå ut..!

Har dessutom "jobbat" 6 timmar redan så nu är det bara 84h kvar! Vi fick 6 h för intruduktions dagen och jag var bara där till typ kl. 1 så jag fick 2-3 h "gratis"!

Ja.. Som ni märker så vet jag inte riktigt vad jag ska skriva så jag slutar nu!

Ha så kul nu på erat sommarlov ;) Mitt har just slutat typ... :P

Kram! Jossan


2012-06-17 @ 22:39:19

Måste bara...

Hej!

Ja, jag måste bara skriva ett litet inlägg om dagens ridpass även om jag borde fixa tills imorron då jag ska jobba, men det gick så bra!
Ja vi började på banan och Stelpa kändes väldigt mjuk, flyttade jätte fint för skänkeln och verkade inte kunna annat än att gå i form. Tölten var mycket bättre idag, endel takt missar, men den var häftig. Man kände hur hela hästen töltade.
Ibörjan hade hon lite svårt att hitta formen i tölten och var inte riktigt still med huvet. Traven fungerade bra, som igår fast... jag kunde sitta ner i den! Sen jag kunde börja rida lätt så har jag knappt kunnat sitta i traven för det har bara blivit galopp och om jag tar i henne så blir det tölt. Men idag kunde jag sitta ner och jag fick ta i henne också, det är inte mycket men jag kan styra och bromsa.
Sen gick vi ut på vägen och körde lite och då vart det mer fart och power i tölten och huvudet var mer stilla, fortfarande lite takt missar men häftigt när hon väl gick.

Galopperade bara lite grann men det fungerade helt okej. Blev lite fel fattningar ibland men annars gick det. Höger galoppen är sjuk mycket häftigare än den vänstra, då känner man verkligen att hela hästen galopperar medans den vänstra den tar hon bara och så bara går den. Men det kan vara för att hon har lite svårt för höger och att hon bara kan ta den när hon är ordentligt på rumpan och då blir den bättre. Synd att jag inte vågar rida höger varv och ta höger galopp på tävlingarna för tror att jag skulle få mer poäng för den än den vänstra. Men, men de kommer ;)

Hade boots på henne idag, 240 gram, som jag inte använt sen jag köpte de lättare eftersom jag trott Stelpa skulle tycka de var för tunga. Men eftersom de andra håller på att gå sönder så tog jag de tyngre idag och för tungt är det då inte för hästen gick riktigt bra.
Så nöjd med henne idag, nu förtjänar hon en dags vila.
Ni har säkert sätt den här bilden ett antal gånger men hon gick i form i traven idag, bitvis men självmant :D
Kram Julia

2012-06-17 @ 14:44:48

Mule, öga, öra...

Försökte välja de bästa av alla bilderna... :P

Fotat av Jossan.
Kram Julia

2012-06-17 @ 13:52:43

Sådär...

Hej!

Ja gårdagens ridtur gick sådär. Stelpa var väldigt otaktig i tölten och stum i munnen. Inte hård, för hon är vanligtvis väldigt mjuk i munnen, men stum för att vara Stelpa.
Fick värma upp ganska ordentligt med mycket flytta och galopp så blev tölten bättre och bättre. Men att flytta i tölten tyckte Stelpa va usch och fy, riktigt jobbigt, men till sist så gick det. Traven var rätt bra, jag red på det raka bettet och då brukar hon ta mer stöd och man får ta mer i henne i traven, men det fungerar inte lika bra i de andra gångarterna...

 På sluten kom vi till en vändplats där jag tänkte tölta lite på volt men det vara lättare sagt än gjort. Stelpa var riktigt seg och ville inte tölta, men till slut fick vi några bra steg och då skrittade vi av. Haha, jag hade nog inte orkat rida å mycket längre heller för min ben var helt bortdomade av mjölksyra sen.

För Jossan och Atli gick det bättre, men de hade lite svårt att få med rumpan och få en bra tölt i början. Men traven var riktigt bra. Tölten fungerade också på slutet. Och galoppen var riktigt fin, de tränade mycket kort galopp och det gick bra, även fast det var ett tag sen sist.
Sen stretchade vi hästarna och de är ändå ganska viga även fast det var ett tag sen vi stretchade dom.

Sommrig bild från ridlägret när tjejerna busade med hästarna, kolla Stelpas trav! :O

Kram Julia

2012-06-17 @ 13:36:32

Hejdå Yöta!

Hej!

Ja idag när vi gick ut för att sätta på hästarna regntäcken så var det bara fyra hästar i hagen och vi kom på att Yöta antaglien åkt iväg på inridning då. Hon kommer kanske tillbaka till hösten men lite tomt kommer det allt kännas.

Ja det regnar som om det var en duch där ut så vi väntar tills fyra med att rida för då skulle det avta lite. Nu försöker vi fixa så att vi ska kunna kolla på en film så länge ;)
Kram Julia och Jossan

2012-06-16 @ 22:14:18

4H

Hej!

Ja Clara på Tvistirni (http://tvistirni.webblogg.se/) frågade vad 4H var och tänkte att det kanske var fler som undra så tänkte jag skriver ett litet inlägg om de, eftersom det kommer bli en väldigt lång kommentar också :P

4H är något jag hållt på med sen jag var 5 år och kan börja med att säga att det är fullt av sjuk härliga människor :)

I alla fall, 4H i allmänhet är en ungdomsförening/föreningar(rätta mig om jag har fel någon 4H:are) där man kan hitta på typ vad som helst. T.ex. så Gränby 4H där jag håller till är ju en bondgård så vi håller ju på med djuren(mest hästarna) och så. Men man kan ju även komma dit och bara hänga. Vi gör ju mycket mer, dels så anordnar vi ju läger, barnkalas och kurser och sen så har vi ju aktiviteter för oss själva också. Det kan vara lite allt möjligt som verkar kul, bowling, curling, lasergame... osv ;)
Sen är det ju Rix-läger också, som jag ska åka på för första gången i år. Och där träffar man människor från alla möjliga 4H gårdar från hela landet. Och så har man tävlingar i diverse saker. Någon berkrev Rix-läger som en festival fast utan musik och alkohol, istället har vi tävlingar och massa roliga människor :)

Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det för jag kan verkligen prata i all evighet om detta efter som det är så svårt att få med och sammanfatta allt vi gör :P Men man kan ju alltid googla på 4H eller Gränby 4H om man vill veta mer ;)
Och rix-lägret går det nog att anmäla sig till om man känner för det, bara och googla på Rix12 så hittar ni ;)

Hoppas du förstod och kan få svar på dina frågor, annars är det bara fråga ;)
Kram Julia

2012-06-16 @ 14:52:44

Mot stallet! :D

Hej!

Japp, nu ska jag snart ut till stallet och rida. Sjukt ridsugen men vädret är inte så fint... inte jämfört med igår när solen strålade, nu regnar det bara. Men, men det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...

Blir nog en uteritt i alla fall och jobba henne lite, måste hålla igång fram tills tävlingen sen får vi se hur mycket hon verkar behöva en vila ;) Hon skötte sig jätte bra på lägret så hon är ju inte slut körd i alla fall.
Haha, sommaren e kort, de mesta regnar bort... :P
Kram Julia

2012-06-16 @ 14:48:39

Smoothie

Jag har ingen aning om det stavas s eller inte men det har vi gjort i massor i dag känns det som!!
Vi testade lite nya smaker oxå :)

Vi testade:
- grönt, surt äpple, banan och is (för den skulle bli kall)
Och
- jordgubbssylt med hallon och is ( oxå för att det skulle bli lite kallt)
Och sen den som vi alltid gör:
- frysta hallon, blåbär och banan (inte fryst)
Och detta med vanilj yoghurt!
Äpple och banan var god! Man sk dock inte ha is i.. Det blev inte så bra..
Ska testa att frysa äpplena till nästa gång. Något säger mig att man inte kan frysa banan så jag tänker inte pröva det.

Jordgubbssylten och frysta hallon var INGEN hitt.. Det blev alldeles för mycket jordgubbssylt så den vart sliskigt söt..

Men hallon blåbär och banan har fortfarande första platsen den är helt klart godast! :)

Ja.. Det var min förmiddag typ.. :P
Jag klippte gräset innan det började regna också ;)

Kram! Jossan


2012-06-15 @ 23:29:41

Islandshäst eller Shetlandsponny?

Ja är de inte väldigt lika??
För er som inte är helt säkra så är shettisen till höger på alla bilder förutom den sista, där är den då till vänster ;)

Tycker dessa hästraser är lika varann i mer än bara utseendet, och hade jag tid och pengar så skulle jag defenitivt ha en shettis också. Tycker de är så himla härliga :) Och som sagt lika islandshästen på många sätt ;) Envisheten är bara ännu en grej :P

Bildkällor:
http://carolinesfotografier.blogg.se/2012/may/ahh-antligen-far-jag-jobba.html
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=619488
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=621138
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=619978&inriktning=&typ=3
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=621444
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=621556
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=620799
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=595251

Hoppas det var okej att jag lånade bilder, annars är det bara att säga till ;)
Kram Julia

2012-06-15 @ 22:29:27

Inga hästar idag...

Hej!

Ja idag tror jag att varken jag eller Jossan har varit i stallet och då blir det genast mycket svårare att hitta något att skriva om :P
Men jag har fixat lite hemme, laddat upp bilder på bloggen ;) och sen var jag på grillkväll med kompisar från klassen :)

Imorron ska jag till 4H en sväng och sen ut till stallet, sjukt ridsugen nu! Har ju inte ridit sen i tisdags :O Och ja, Stelpa kan ju glömma den eventuella vilan :P Om vi ska på tävling så blir det träning fram tills dess och sen kanske vila, eller om jag rider en vecka efter det och sen vila för då ska jag ändå iväg på rixläger ;)
Aja vi får se, men jag är sjuk taggad inför tävlingen :D Kommer bli jätte kul om vi hinner träna ordentligt innan ;)
Känns som om sommarlovet börjat på riktigt nu!

Kram Julia

2012-06-15 @ 11:56:00

Tävling på G!

Hej!
Ja, jag vet inte om vi sa det men jag och Jossan har i alla fall anmält oss till en tävling. Eller ja, en tränings-tävling, tror det kommer bli bra för våra hästar. Så den 30 juni bär det av mot Sandviken :D Jag har aldrig tävlat där men Jossan säger att det är jätte bra där ;)
Haha, jag är jätte taggad redan nu men vi måste nog försöka hinna åka till en ovalbana och träna lite innan. Så att jag vet att Stelpa håller sig på banan ;)
Det var nog tur att vi inte väntade med att anmäla oss tills idag för såg nu att de var fullt...
Här kommer de få bilder som knäpptes på mig och Stelpa på förra tävlingen ;)
Inga jätte bra bilder men det vart bara de här för mamma vågade inte knäppa några när det började spåra... Och på flaggloppet tror jag allihop höll andan :P
Kram Julia

2012-06-15 @ 10:56:32

I hagen

En liten bildbomb på våra hästar när de är i hagen :)
Haha, ja det vart endel... Hoppas man orkar kolla på dom ;)
Kram Julia

2012-06-14 @ 23:43:28

Tävlingsmusik-sidan!

Hej, hej!
Tänkte bara säga att nu har tävlingsmusik-sidan kommit igång lite mer. Och om ni också har låtar som passar att rida/tävla till så får ni gärna dela med er genom en kommentar :D
Kram Julia

2012-06-14 @ 22:34:18

Wow!!!

Jag vill vara miljonär... Ärligt...
Tanken på att ha min egen gård och kunna köpa hästar som Atli och dessa till salu hästar nedan ger mig kraften och viljan att plugga hårt i skolan och gå långt i livet!

Bild ett's annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=621341
Bild två's annons: http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=620476

Båda hade mig vid pannlugg....

Och sen silver svart.. Det är min drömhästs färg... (sen kommer skimmel)

Och strimbläsen på den andra... Det är det finaste tecknet jag vet...

Jag smäälter!!! Gud jag ber dig! Ge mig pengar!!

Kram! Jossan


Som ni ser ovan så har Caroline Pettersson tagit denna bild!
Kolla gärna in på hennes blogg: http://carolinesfotografier.blogg.se/index.html
Jätte många fina bilder!! Och Hästar är i fokus ;)


2012-06-14 @ 12:31:13

Oj, oj, oj...

Det är krävande att hålla ridläger. Har nyss varit ute och haft ett ridpass på banan med tjejerna. Det gick bra, alla hästarna hoppade riktigt duktigt;)
Men nu när man sätter sig ner så känner man hur trött man är... Det var ganska jobbigt att kliva upp imorse kan jag ju säga:P
Men nu ska jag nog ta och hjälpa Jossan med pannkakorna. Är det bara jag som tycker det har blivit fler bilder på mat här på bloggen...? :P
Kram Julia och Jossan


2012-06-13 @ 10:05:04

Godmorgon...

Ja nu sitter vi här och äter frukost, lite tidigt tycker vi kanske men vi ska ju ha ridläger för Anna och två av hennes kompisar så då var det bara att kliva upp.
Så de här två dagarna kommer alltså Stelpa, Atli och även Blesa få gå på ridläger.

Vi har också precis anmält oss båda två till Gydas träningstävling sista juni. Tror det kommersiell kul och bra för hästarna som inte är jätte vana att tävla. Nu ska vi bara träna så att Stelpa förstår att man inte får hoppa av banan ;)
Men nu måste vi sätta lite fart men det kommer förhoppningsvis mer uppdatering under dagen.
Frukost:D


2012-06-12 @ 23:56:50

Tillägg

Citat:
En annan tjej ~20 som verkade kunna lite mer än de andra..:
- har ni ridit på stigen längs med vattnet?
Jossan: - ja det har vi.
Tjejen: - jaha! Så det går att rida där alltså?!

Våran tanke: " nej.. Det var bara där vi kom ifrån....."

Kram! Jossan och Julia


2012-06-12 @ 23:48:17

Snabbt inlägg från dagens ridtur

Idag träffade vi på några icke-häst-kunniga människor på vår ridtur.
Citat:
Tjej ~20: -får man klappa?
Jossan: - Javisst!
Tjejen: - vart ska jag klappa? :S
Jossan: - vart du vill.. *gör en gest mot halsen*
Tjejen: -han kommer inte bita mig då?!
Jossan: - nej.. Det kommer han inte..

Kille ~20 lyfter fascinerat på Atlis man och säger:
- Gud va fint hår..! :O
Samma kille en stund senare:
- e det en hona och en hane eller en hane och en hane eller en hona och en hona?
Jossan: - eh.. det här är en kille och det där är en tjej.
Killen: jaha... (en stunds paus) ... E dom kära?! :D
Jossan och Julia kollar fundersamt på varandra och sedan säger jossan:
- eh... Dom är kompisar iallafall...

Samma kille efter ytligare en stund när han står och klappar Stelpa:
- oj?! E den svettig här?? :O
Julia: -öh.. Ja lite.
Killen: jahaaa?!?!? Svettas dom genom huden???!! :O
Julia: - eh.. Ja det gör dom.
En annan tjej ~20 säger:
- va det där svett!?! *väldigt äcklat och håller ut handen från kroppen*
Jossan: - nej, det är mesta dels vatten vi har precis varit nere och badat.
Tjejen drar en suck av lättnad och säger:
- jaha...

Kan ni fatta vi vi garva efteråt?!?
Jösses!! Det gjorde våran dag!!

Kram! Jossan och Julia


2012-06-12 @ 18:28:03

Look What I've made!

Haha, mums:D

Haha Jossan håller fortfarande på med laxen :P


2012-06-12 @ 17:56:52

Ridläger!

Hej!
Igår så åkte jag till Jossan på kvällen och sov där. Idag har vi ridit och planerat ridlägret som jag och Jossan ska ha för Anna och hennes kompisar imorgon.
Nu har det börjat regna så vi ska laga mat, baka och sen kolla på en välförtjänt film. Lite bättre uppdatering om idag kommer också ;)
Kram Julia och Jossan


2012-06-11 @ 22:31:34

Det blev en 5:e plats!

Det gick inte så jätte bra igår.. Han var rätt loj och ville inte arbeta, var allmänt ofokucerad och travtacktig i tölten. Nja.. Jag var inte så nöjd med honom igår. Galoppen var däremot riktigt flott! Men fick ändå inte så mycket poäng för den... Jag fattar inte alls vad jag gjorde för fel. Dom kanske tyckte att det gick för fort eller något men det tyckte inte jag.. Jaja..
Gårdagens poäng (jag vet inte exakt men skriver den högsta och lägsta poängen)
Tölt: 3.0 - 4.0
Trav: 4.5 - 5.5
Skritt: 5.5 - 6.5
Galopp: 5.0 - 5.5

I lördags däremot tyckte jag att han var underbar i tölten! Trodde jag.. Traven var bättre i lördags än igår tyckte jag. Skritten var inte så bra i lördags men galoppen var lika fin i lördags som igår.
Detta var ju en kval tävling så det blev poäng från 5 dommare!
Tölt: 3.5, 3.5, 4.5, 4.5, 4.5
Trav: 5.5, 5.5 5.0, 5.5, 5.0
Skritt: 5.5, 5.5, 4.5, 5.5, 5.5
Galopp: 6.0, 5.5, 5.5, 5.5, 6.0

Totalt blev det alltså: 5.1, 5.0, 4.9, 5.3, 5.3 från alla domare
Och total poängen blev 5.13 enlingt dom men nu när jag räknar så blev det 5.12 ;)

Aja. Jag var faktiskt riktigt nöjd med ritten i lördags :) Tyckte dock att dom var lite snåla med poängen ;)

Här är bilder från igår:

Travtakten i tölten syns ganska tydligt...

Här verkar det som om takten blev bättre.Fast vi slängde in lite galopp har också ;)
Sen kom traven och jag kände på engång att han ladade för mycket i skritten så fokusen blev att hålla traven och då måste man vara lång och låg o formen ;)


men lite galopp hann han slänga in ändåKram! Jossan


2012-06-11 @ 21:24:18

Föräldrar på tävling

Jag älskar att mina föräldrar är med mig på tävlingen! Jag vill verkligen att båda ska vara där och kolla på mig och det betyder jätte mycket för mig att dom gör det! Det gör det verkligen!

Men när det kommer till ridning delen så vill jag inte att dom ska lägga sig i så länge jag inte ber om det. Jag vill köra mitt race och jag vill inte att varken mamma eller pappa ska komma och säga åt mig vad jag ska göra då blir jag jätte arg på dom.
Det är elakt av mig att bli så arg på dom när dom bara försöker hjälpa mig men jag är oftast både stressed och ställer höga krav på mig själv och jag är nog lite nervös också fast inte tänker på det. Sen är jag verkligen en tävlings människa så mitt mål är alltid att komma först! Mitt mål är oftast att vara störst, bäst och vackrast. (jag har ju lyckets med två av dom sen jag köpte Alti. :P Störst och vackrast alltså ;). )
Sen vill jag inte att dom ska komma och säga till mig vad som gått dåligt direkt efter jag hoppat av hästen heller. Jag vet mycket väl vad som gått dåligt när jag var inne på banan och jag vill inte höra det från dom också. Det var där skon klämde i helgen. Förut när jag tävlade mycket så sa jag till dom att om ni vill diskutera det som gått dåligt med mig får ni vänta tills jag har lugnat ner mig. Men det hade dom tydligen glömt den här gången...

Jag är aldrig, och då menar jag aldrig, besviken på Atli. Jag tycker aldrig att det är hans fel att det inte gått bra och jag gör aldrig något mot honom om det inte går som tänkt.
Däremot blir jag besviken på min själv för att jag inte klarade av att rida honom bättre och sen blir jag då arg på mina föräldrar som kommer och "påpekar" det. (Just i den stunden när jag är upprörd tycker jag att dom gör det.)
På så vis kan det ju verka som om jag är jätte dålig förlorare och så. Men det är jag inte enligt mig. Visst jag är ingen jätte bra förlorare heller men ska man vara det då? Jag ville ju ändå ha den plattsen som dom fick. Då ska jag väl inte vara helt nöjd med min heller? Eller? :P
Men det är absolut inte så att jag går och tjurar i något hörn utan jag grattar mer än gärna den personen om den vann över mig :)

Hur är ni på tävlingar? Blir ni också lite otrevliga mot era närmaste? :)Kram! Jossan

2012-06-11 @ 21:12:16

Jävligt ont i armarna....

Haha! Ja det kan man säga...
Det är liiite jobbigt att lasta i 400 kg hästar när dom inte vill :P
Usch! Jag har verkligen suuper ont i mina armar efter helgens lastningar...
Först ville ju inte Stelpa bli lastad och vi hade en del dragkamper där med henne. Sen på söndagen ville inte Atli åka hem så där blev det också att hålla emot. Han drog inte iväg som Stelpa men han bakade av rampen utan min tillåtelse några gånger...

Så nu har jag alltså en sån härlig träningsverk i nima armar så att dom ömmar.. Det känns inte ens som träningsverk utan det känns som om någon slagit mej gul och blå på armarna och lite upp på axlarna.

Inte kul kan jag bara säga.. Får se hur det går att rida imorgon.. :P

Jag har också ett ganska så härligt blåmärke och skrap sår på knät efter lastningen med Stelpa ;) Haha!

Jag är bra mörbultad efter helgen alltså...

Kram! Jossan

2012-06-10 @ 20:44:51

Last-träning!

Hej!
Ja idag vart det lite lastträning. Igår när Jossan hjälpte mig så satte vi på hennes repgrimma eftersom hon knappt lyssnade med vanlig grimma. Inte lättare att hålla henne med repgrimma men man har lättare att hålla koll på huvet och det är väldigt viktigt, att hon har fokusen på mig. Men eftersom Jossans grimma är lite för stor och jag antagligen kommer behöva en egen så åkte vi och köpte en. Blev ett grimskaft med kraftigt spänne också eftersom jag vet att mitt bara kommer gå sönder. Några flaskor flugspray tog mamma också för de va rabatt på dom :P

Jag tog in Stelpa på en gång och kollade igenom henne och så sen tränade jag lite ledarskap och började träna lasta. Till en början gick det bra och hon var nästan helt inne i transporten men sen kom hon på att hon inte vill och slängde sig iväg. Blev endel disskutioner innan vi kom upp på rampen igen. Men sen så gick det bra igen. Nästan inga disskutioner, bara lite betänke tid sen gick hon in. Provade flera gånger och det gick bättre och bättre. Sen longerade jag lite också och fokusen var mycket bättre då än innan lastnigen.
Ska träna lite mer på lastning och fokus tills det sitter ordentligt men nu fungerar det i alla fall någorlunda.

Funderar även på om jag ska ge Stelpa typ 5 dagars vila vecka 25, jag jobbar då och det känns lite som om Stelpa behöver de. Hon kommer få vila drygt en vecka i mitten på juli också men vi får se. Lite sommarlov ska hon nog få ;)
När de här bilderna togs så var fokusen och kommunikationen som bäst tror jag, nu ska vi bara tillbaka dit och ännu längre ;)
Kram Julia

2012-06-10 @ 18:16:12

Poängen :)

Japp, nu ska jag försöka att inte skriva ett depp inlägg för poängen var bra.
Jag började ju med skritten och där fick jag poängen 5.5, 5.5 och 6.0. Ganska säker på att det är bättre än förra gången. Kommentarerna var bra takt, bra steglängd, ok tempo, trevlig form och smidig.

Sen var det tölten, och efter en långsida då så hoppade hon av banan, men poängen blev 4.5, 5.5 och 5.0. Nöjd med dom också. Kommentarerna var bra takt, ok tempo, lite hög form och lite kort steg.

Sen var det övergångar från tölt till skritt och skritt till tölt. Där blev poängen 5.5, 5.5 och 5.0, med kommentarerna ok och bra övergångar. Vet inte riktigt vad man ska räkna med där men jag tycker det gick okej i alla fall.

När jag tog traven så hade hon precis hoppat av banan och jag hörde inte vad speakern sa så det var ingen tävlingstrav förän andra långsidan. Me poängen blev 4.5, 5.0 och 4.5. Lite bättre än förra gången men vet att det hade gått bättre om vi inte blivit lite ofokuserade efter att vi lämnade banan. Kommentarerna var bitvis bra form, ok takt och tempo, lite lång och energifattig.

Galoppen satsade jag ju inte alls på eftersom jag inte fick göra något varv byte eftersom jag redan var diskad och hon har så svårt för höger galopp. Första gången blev det ju fel galopp men sen fick jag faktiskt höger, dock så jobbade jag den inte eftersom jag inte kände att det var värt de. Poängen blev 4.5, 3.0 och 3.0, det kan jag förstå för den var nog inte så bra men jag vet ju att hon kan bättre. Men de gillade fattningen i alla fall.

Så det var 4.9, 4.9, 4.7 vilket jag antar är helt okej med tanke på att allt sket sig... Men hoppas att vi håller oss på banan nästa gång och att vi kan få lite bättre poäng i galoppen :)
För hon kan galoppera.
Kram Julia

2012-06-10 @ 11:06:17

Inte så lyckat.

Hej!
Ja som ni kanske märkt så har jag inte hunnit uppdatera på ett tag. Men Jossan har ju hållit igång och jag ska försöka dra allt nu.
På fredag var det skolavslutning på eftermiddan så det var bara sätta på sig klänning och säga hejdå till alla kompisarna. Sen åkte vi till stallet på en gång. Lasta in alla grejer och Stelpa och så mot tävlingsplatsen. Det blev enklare att åka kvällen innan och sova där än att stressa på morgonen därför åkte vi på kvällen ;)
Men när vi skulle lasta så ville inte Stelpa, hon som bara brukar gå in, nej hon skulle inte alls. Gick på sidan och kastade sig iväg, dock behövde vi inte bråka så mycket innan vi fick in henne. Men lite jobbigt var de eftersom de brukar fungera...

Vi kom dit och Stelpa fick stå i box över natten, det fungerade bra. Sen på lördan så fick hon stå i hage. Jag skulle inte rida för än efter lunch så på förmiddan fick jag hjälpa till med prisutdelning. Det var kul, inte jätte många starter men kul :)
Sen var det dags för V4, det blev lite bråttom kände jag och jag skulle gärna testat galoppen en gång till men de hann jag inte. Men jag tänkte att vi satsar på tölt och skritt då som fungerar och så gör vi så gott vi kan i skritten. Men det tyckte inte Stelpa, efter ett varv på banan så hoppade hon av vid utgången. Jag blev ju diskad men fick gå på bana igen och köra igenom programet. Och varje gång jag kom till utgången så försökte hon hoppa av. Hon lyckades en gång till men annars lyckades vi hålla oss på banan, inte för att det hjälpte men men... Fick min poäng och så men kommer inte ihåg dom nu så fixar ett inlägg med dom sen ;)

Lite senare så var det ju dags för flaggloppet. När vi skulle starta försökte hon smita av banan ingen, men det var innan vi startat så gjorde ingenting för själva reslutatet, men det var ju klart jobbigt att hon skulle försöka igen. Men sen kom vi förbi starten och Stelap töltade på där, rakt och fint och vi satte alla flaggor på en tid runt 43 sekunder tror jag. Sen vände vi och körde tillbaka åt andra hållet, Stelpa laddade som en lite galopphäst. Men när vi kommit förbi starten så lyssnade hon på mig och höll tempot jag bad om trots enhandsfattningen. Sista flaggan tog jag i galopp och vi klarade alla igen på en tid runt 39-38 sekunder. Lite stolt över att jag slog mitt eget rekord :D

Sen var jag trött och ville åka hem men det var grillningn så vi stannade en stund på det. När vi skulle åka så var Stelpa ensam kvar bland hagarna och lite stressad. Sen när vi skulle in i trasporten så fick hon fnatt. Nej, hon skulle inte gå på. Bara stegrade och slängde sig och jag flög väll som en liten vante efter antar jag. Och vi kom bara längre och längre bort från transporten. Tillslut så slet hon sig och sprang iväg mot hagarna. Det var bara följa efter, hon hade hittat en fin äng att springa på men det var inte så svårt att fånga henne. Men jag blev kvar och letade efter ett transportskydd som hon hade trampat av sig på åkern. När jag kom tillbaka till stallet så hade de redan lastat Stelpa. Jätte bra att få hjälp men jag skulle ju behövt ta igenom det själv.

När vi kom hem så kom i alla fall snälla Jossan ut och så tog vi igenom lastningen. Efter endel disskutioner och så så gick hon in i transporten. Men vi fick jobba jätte mycket med att få hennes fokus på oss. Tack för hjälpen Jossan!
Det var väll inte den mest lyckade dagen tycker jag men hon hade precis börjat brunsta så det kan ju bero lite på det. Men tänkte i alla fall träna lite lastning idag också och lite fokus och ledarskap. Får se hur det går ;)
De va i alla fall en glad Stelpa som fick springa ut i hagen...
Blev ett långt inlägg men det var mycket att berätta ;)
Kram Julia


2012-06-09 @ 23:58:45

Måste bara..

.. Skriva liiite kort innan jag ska sova.
Idag gick jag till A-final!!!!! :D :DD
Med poängen 5.13!!! :OO
Det var 11 start grupper med 2-3 ekipage i varje. (red V5)
Jag är såååå glad i min underbara hääst!!! :D :D

Och har fått höra såå mycket lovord om min häst idag! Tack alla!! Verkligen TACK!! :)))

Kram och Gonatt! Jossan


2012-06-09 @ 07:13:37

UM nästa!!

Japp, nu ska jag käka frukost och sen ut till hästen och packa och lasta sen bär det av till Björklinge och tunabanan!!

Kul kul i regnet....

Kram! Jossan


2012-06-08 @ 09:00:00

Just nu...

... Sitter jag antagligen och putsar min sadel eller så bakar jag.
Jag börjar inte skolan förrän kl 1 så jag har lite tid på mig ;)'
Jag går sedan på sommarlov kl halv 4!! Hääärligt!!

Jag måste bara skryta lite och berömma mig själv för att jag fick slutbetyget B i både Historia och Matte och A I Konstarterna och samhället!!
Fatta att jag fick B!! Jag är faktiskt riktigt nöjd över mig själv! Jag hade väntat mig C i båda men så fick jag B! :D

Yes!!Kram! Jossan

2012-06-07 @ 22:57:43

Ny design!

Hej!

Ja som ni kanske ser så har vi gjort om designen på bloggen. Och fixat en lite somrigare header, den innan var jätte fin (tack igen Linda), men nu har vi en med lite somrigare bilder ;)
Det har dessutom tillkommit en sida, "Tävlingsmusik". Och det är en sida där vi kommer lägga upp låtar som passar bra till att rida på på tävlingar och så kan man låna den listan om man ska ha tävling och behöver musik ;) Snart så kommer den sidan komma igång och självklart så får ni gärna komma med förslag på låtar som ni tycker är bra att rida till så kommer dom också upp ;D

Hoppas ni gillar den nya designen och om ni inte ser de så är temat blått, vitt och rött ( färgerna på Islands flagga ;P)!

Kram Julia och Jossan

2012-06-07 @ 21:13:31

Jag glömde en liten detalj...

Ja. Jag glömde bort att skriva det i inlägget här under.
Altis sadel är antagligen för liten.. IGEN?!!?!?!

Sara sa det när jag satt upp.
Sara: - Du? Bytte du till et mindre eller större koppjärn sist du bytte?
Jag: - Ett större.
Sara: - Jaha...
Jag: - Vadå då? Ser det litet ut igen?!
Sara: - Liiite kanske...

ÅÅÅÅÅÅHHHH!!!! Va F*N?!?! Hur länge sen var det jag bytte liksom?! En månad sen?

Suck...

Jag tror att det är en blandning av mer rygg muskler och mer fett. För han har blivit lite fetare på sista tiden. Det blir nog inget riktigt sommar bete för honom i år jag vill ju inte ha en tunna till häst!! Han får gå ute med kompisarna på dagen och sen på kvällen så får han nog gå i vinterhagen om det går bra för gårdsägarna.
Sammtidigt så har jag ju kommit åt bakbena och på så vis ryggen bättre på sista tiden så det skulle inte förvåna mig om han byggt lite mer ryggmuskler också.

Nu ska vi iaf sluta ge dom hö helt och jag ska sluta med kraften också. Nu får det bli gräs ditet för Atli!

Atli får verkligen inte snygg hals när han blir fet... Han blir helt plöttsligt väldigt opropitionelig (stavning?).. Atli ska vara lika slimmad annars ser hans hals bara tjock ut..

Kram! Jossan

2012-06-07 @ 20:38:37

Lektionen gick ut på att inte rida.

Jag var tvungen att åka till en annan ridbana och träna igår. Den som vi brukar köra lektioner på fick vi inte låna just då för dom höll på och grejade där på gården. Men jag fick ett nummer till ett annat stall med ridabana bara en lite bit bort. (Om det tar 5 min att ta sig till dörra ridbanan så tog det 7 min att ta sig till den här. Så alltså inte alls långt bort.)
Men Atli gick ganska snällt på transporten han står fortfarande och tvekar lite men sen går han på. Jag vet inte om jag ska försöka ta bort det men det ta ändå högst 5 min att få honom att gå på så det stör mig inte precis.

När vi väl kom fram så tyckte Atli att det var jätte spännande och han tyckte att han skulle få leka hingst han.. Och ja.. Det gjorde han.. Det stod två hästar bredvid banan och dom skulle han showa för!
Innan jag hoppade upp så klagade jag lite på att han hade varit ganska trög och utan energi dagen innan men det kan jag bara säga var som bort blåst!! Han ville inte stå still en sekund när jag väl satte upp.
Vi började därför med att köra trav och galopp på en ca 5 m volt. Det gick inte super bra kan jag säga.. Han lyssnade inte för 5 öre och det var ju skit jobbigt att galoppera på en sån liten volt så han bara sköt ut bögen, lekte skänkel döv och drog åt andra hållet. Sen började han gapa massor så så fort han drog utåt och jag skulle ta i inner tygel gapade han och bettet for genom munnen på honom.. Det var ganska kaotiskt där i början vill jag säga.. Dom tog in hästarna i från hagen med det hjälpte inte. Han fortsatte vara lika okoncentrerad på mig även när dom stod i stallet.

Sen när han hade börjat lugna ner sig en liten smula (och inte mer) så skulle vi galoppera på volten igen och det gick bra ända tills han fick för sig att skuta ut bogen och springa lite fort åt sidan. Det gjorde så att jag hamnade ur balans och sen lossnade min stigbygel och sen låg jag på backen. Jag gjorde inte illa mig alls men jag tappade andan en liten stund. Inte så farligt mycket heller men det var så jag var tvungen att stå stilla ett tag och hämta upp den igen innan jag kunde fortsätta.
Min häst var faktiskt lite gullig då.. :P Han saktade ju av en smula precis när jag ramlade av. Sen så ökade han ju igen och vart jätte glad för att han fick galoppera dit han ville. Men sen var det precis som om han fick skuld kännslor eller något för han nästan tvär stannande och vände om och började skritta tillbaka mot mig. Gull hästen då! Haha! :P
Det är första gången jag trillar av på åtmindstånne ett och ett halft år, om inte två år till och med! :P Man är inte riktigt lika van vid att ramla av längre som man var när man red på ridskolan ;)
Men en avramling på lektion = bjuda på tårta nästa gång!
Sara ska vara på tävlingen i helgen så jag tänker att jag gör något tills dess och bjuder runt lite :)

Men jag var iaf så pass smart att jag hade tagit med mig hans andra träns med remont-nosgrimman och de tre-delade bettet. Så vi butte till det när jag ändå inte satt på hästen ;)
Sen hoppade jag upp igen och han var iaf lite lugnare då..körde vi lite tölt och det gick inte så bra i början.. Han var ganska så trav taktig i början. Jag fick inte riktigt med babena och sen tror jag att han tyckte att banan var lite tung också. Den är lite lösare än den andra banan men det är bra det! Då kan vi jobba riktiga muskler! ;)
Sen så fick jag med bakbena men då höll han inte tempot istället. Han sprang framåt, han saktade av, han sprang framåt igen osv. Men det var faktiskt inte hans fel utan helt mitt fel. Jag gav alla hjälper på en och samma gång och jag gav dom hela tiden.. Stackarn.. Det lär inte vart så lätt att förstå vad jag ville.
Men vi kom fram till det tillslut jag och Sara och då fokuserade vi istället nästan bara på mig och att jag skulle slappna av och inte rida heeela tiden! ;) Haha! Då gick han mycket bättre och vi töltade i ett jätte fint aretstempo!

Sen så körde vi lite trav på 3 m volt. Det gick bra ibland och ibland gick det inte alls. Fokusen låg på att få honom att länga på sig och få med bakbena ordentligt! Sara tog sen min tygen och körde honom lite från maken och då fick jag träna på att sitta stilla med mina händer. Det är INTE så lätt som det låter!
Sara gav mig beskrivningen: "koppla bort axlarna från kroppen!". Haha! Ja.. Hur gör man det?
Det tog mig säkert en kvart innan jag hittade hur man gjorde det. :P

Ja det var ett väldigt givande rid pass må jag säga! :)

Ser att detta blev en hel uppsats.. Ber om ursäkt för det!
Kram! Jossan


2012-06-06 @ 21:31:47

Skador...

Hej!
Ja idag när jag hämtade Stelpa så såg jag att hon lyckats få ett sår på vänster bak lår. Ganska nära de andra såret som hon fick innan förra tävlingen. Så tydligen är det endel bråk i hagen...
Det här var mindre och mer ytligt men jag hoppas att det håller sig rent och fint.
Det är många hästar som är skadade nu, på de flesta bloggar jag läser så finns det en skadad häst. Konstigt att det ska hända allt på samma gång.
Atli hade ju också fått ett sår. Nu kanske detta är lindriga skador jämfört med vad andra hästar har men det är ju lite jobbigt i alla fall...
Hoppas i alla fall att det inte händer något allvarligt, så att vi kan få njuta av sommaren som denhär damen :P
Kram Julia

2012-06-06 @ 21:26:29

Stolt Julia :D

Hej!
Idag var det ju träning på ovalbana med laget. Och det var fint väder när vi åkte hemifrån, bara en halvtimme sena... men sen när vi hade Stelpa i transporten på väg till banan så började de regna. Regnade ganska ordentligt när vi kom dit också.
Men efter en stund klarande det upp och vädret blev faktiskt bara bättre och bättre ;)
Jag ska ju rida V4 och flaglopp och fick börja med V4. Och hon som tränade med oss tyckte att det var enorm skillnad på Stelpa från förra gången. I alla gångarter och så hade hon blivit mycket finare tyckte hon. Det var jätte kul att höra, man märker ju inte de stora skillnaderna när man ser och rider hästen varje dag. Men det är kul att höra att folk ser skillnad och veta att det är jag som fått hästen dit, med hjälp såklart men ändå :)
Och själva V4 gick också bra. Första galoppfattningen blev lite hastig tyckte Stelpa så hon sparkade bakut och tog korsgalopp. Men jag tog ner henne till skritt och då tog hon en klockren fattning :) Och resten satt som en smäck de me;)

Flaggloppet gick också bra, har inte hunnit träna så mycket på det men det fick jag tid med där. Och Stelpa töltade på bra och vi satte alla flaggor. Vi har kanske inte snabbaste tiden men den duger tror jag och vi sätter alla flaggor varje gång nästan;)
Så det var en stolt Julia och lite trött häst som åkte hem :) Nu sitter jag här och planerar inför skolavslutning och tävlingen. Kommer bli jätte kul tror jag :D
Min fina lilla häst <33
Bilder från dagen kommer så fort mamma hunnit framkalla dom så de kan ta ett litet tag ;)
Kram Julia

2012-06-06 @ 12:02:13

Åh...

Jag vet inte vad jag ska ha för bett på honom... Jag har ridit på happy tounget väldigt länge nu.. Typ inne på tredje veckan eller nått. Men han går bäst på det.. Men jag kanske får byta till det tre delade för det känns lite som om han tröttnat på det.
Åååh... Jag vet inte hur jag ska göra.. Om jag byter igen så har jag ridit på tre olika bett tre dom tre senaste rid passen och det känns inte heller schysst att byta så ofta..
Nej. Det får bli happy tounget idag också och om han inte känns bra få får jag rida på tre delade på fredag och lördag.
Om han känns bra så får det bli happy tounget veckan ut sen tre delade igen.

Usch.. Jag gillar inte bett...

Kram! Jossan


2012-06-06 @ 09:19:00

Då åker vi!

Ska snart lasta in allt i bilen och sen iväg till stallet. Är verkligen taggad, men lite nervös också. Sist jag tränade flagglopp hemma så gick det inte så bra men senast vi var där borta så gick det ju riktigt bra... vi får se, hoppas att hon fattar att man inte ska stanna vid tunnorna :)
Fyrgången tror jag kommer gå bra, tror inte jag kan göra mycket snabbare övergångar med Stelpa om de fortfarande ska vara mjuka. Men bara vi får rätt galopp så kommer det nog gå bra ;)
Blir på med nya transportskydden idag också.
Haha, min häst älskar dom... eller inte :P
Kram Julia

2012-06-05 @ 22:52:28

Det gick sådär..

Ja.. Det gick sådär idag. Inget toppen pass men allt funkade och Galoppen får ett pluss av mej ;)
Ötlen var lite seg och han ville inte riktigt ha med sig bakdelen. Det fanns verkligen ingen framåt bjudning i den alls. Hm.. Traven gick också bra. Jag tror jag fick med rumpan bra i den men jag vet inte riktig ärligt talat.. "/ Den är riktigt svår alltså.
Galoppen var fin både på vägen och på banan. Han tyckte det var jätte jobbigt med vänster galopp så det måste vi träna mer på. Höger galopp fungerande utmärkt och var riktigt fin på volt!

Jag körde lite glopp ute på vägen och sen lite trav men då var han så trött så traven var inte alls roligt att rida. Men jag fick lite och då slutade vi och skrittade av.

Det var en sjöblöt häst som stod i stallet sen :P Jag körde visst hårt med honom idag. Han hade använt rumpan bra iaf för han var hur svettig som hälst där!


2012-06-05 @ 22:26:55

Och vinnaren är...

Hallå!
Här och nu avslutas vår lilla tävling!

Dom tre gejejer som skulle bort var:
5. Skydds-bootsen
6. Vikt-bootsen
7. Tyglarna

Stigbyglarna kan också tyckas vara onödiga men dom ska jag ha! :P

Så vinnaren blev..

Med 2 rätt av 3..

http://teammorrison.blogg.se/

Grattis!

Vill du ha en gäst bloggning också? :)

Kram! Jossan och Julia


2012-06-05 @ 21:20:50

Studenter & longering!

Hej!
Ja idag så var det först skola, kändes lite värdelöst eftersom vi inte hade några lektioner och lärarna inte verkade veta vad vi skulle göra. Det enda viktiga vi gjorde var att träna på låten till skolavslutningen...
Men i alla fall, efter lunch så hämtade mamma mig och så iväg på studentutspring. Tre av de som sprang ut kände och grattade vi.
Sen åkte jag till stallet en snabbis för att hinna innan mottagningen. Longerade bara Stelpa lite och det var väll inte det mest givande passet någonsin men det gick ganska så bra i alla fall. Hästarna står på bete på dagarna nu så plockade med mig alla grejer ner till hagen och borstade Stelpa där. Sen longerade jag med lite inspänning och bara grimma i hagen bredvid. Fråga mig inte varför jag trodde hon skulle fungera i grimma för hon brukar inte lyssna då men det gick! Hon lyssnade riktigt bra i början, tränade lite halter och övergångar och hon var jätte duktig och lyhörd. Travade riktigt fint bitvis gjorde hon också. Galoppen gick också bra men hon drog ganska mycket mot de andra hästarna och eftersom jag bara hade grimman på henne så drog hon bara då.Men när hon inte försökte sticka så galopperade hon fint på volt och allt.
Sen så gick vi runt lite i hagen och körde lite ledarskap och lekte. Hoppade över lite diken och pinnar och allt möjligt, ja Stelpa hoppade över allt hon :P Följde mig som en liten hund och hoppade över allt man kunde hoppa över.
Sen myste jag bara lite med alla hästarna i hagen och så iväg på mottagning. Så det har varit en lyckad dag :) Imorron ska vi iväg och träna med laget en sista gång innan tävlingen i helgen, tror det kommer gå bra ;)
Förra tävlingen ;P
Kram Julia

2012-06-05 @ 16:51:41

Yes!!!

Hallå!
ÄNTLIEN är jag klar med spanskan! YES!! Så jävla skönt! Det tog bara så där tre dagar...
Nu har jag bara en svenska uppgift om vad folk tycker om ungdomsspråk på 2 data skrivna A4 sidor som ska skrivas... Yippey!...

Men nu ska jag ut och rida :) Ska ta ett pass på banan och träna massor av trav och galopp! Men ska börja med lite tölt först :) men fokusen ligger på traven idag!

Vi hörs senare! Ska sen ta och ägna resten av dagen åt bloggen och skriva svenskan imorgon. Känner att jag behöver en pause från allt sista minuten pluggande...Kram! Jossan

2012-06-04 @ 21:43:29

Tävlingskläder :P

Hej!
Ja idag har jag hunnit med mycket känns det som men egentligen har jag nog inte det. Bara för att jag stressat som det känns så... :P
Men i alla fall, när jag kom hem så tog jag och provade tävlingskläderna. Kavajen och skjortan har jag ju använt men jag ville se hur det såg ut med vita ridbyxor till. Ganska bra blir det i alla fall, kavajen är lite stor annars passar allt ;)
Sen är det ju ett till lite problem bara... skodelen. Jag har inga tävlingsskor och inga chaps heller för den delen. Har svarta chaps, inte jätte fina men de fungerar, men jag har inga skor. Vill inte ha mina bruna jodhpurs...
Och eftersom jag helst ville ha stövlar, onödigt att köpa skor för att ha de en gång om jag ändå ska köpa stövlar sen, så kommer jag få ett par stövlar. De kostar ju endel men det är en tidig födelsedagspresent.
Hoppas jag hittar ett par som passar. Provade ett par på Hööks senast jag var där och tror de skulle kunna fungera ;)
Här är i alla fall jag i tävlingskläder, utom skorna då ;P
Kram Julia

2012-06-04 @ 07:46:01

Det går frammåt!

Hej!
Ja igår så gick det bättre. Vi red ut en sväng och jag började och avslutade med halsförlängaren. Körde även en tölt fri dag för att stärka traven och galoppen. Självklart ändras det inte över en natt men det kanske hjälper traven lite i alla fall.
Hon travade ganska fint igenom hela ridpasset. Ibland gick det bättre ibland gick det sämre. Galoppfattningarna måste jag träna på. Jag har så svårt att skilja på höger och vänster och då vet jag tillslut inte vilken fattning jag tar. Själva fattningen blir rätt men jag har svårt att veta vilken det är jag tar, och så kan jag inse, efter en sträcka galopp, att det var andra galoppen jag skulle ta... Lite jobbigt är det, men vi övar på de ;) Sen är det lättar när jag har staket på ena sidan också.

Annars så blev det lite vatten träning för hästarna. Det blir fullt av stora vattenpölar på den vägen så det är ett bra träningsställe. Atli kan tycka de är lite konstiga och ska noga kontrollera att det finns en botten, sen så ska han gärna backa igenom dom också... Då går det bra :P Jag tror det gick bra för Jossan också, Atli har börjat tölta riktigt snyggt och bjuda på det också. De har även kunnat öka tempot lite mer och han är riktigt häftig när han går!

Idag så får Stelpa vila sen så drar träningen igång för fullt inför tävlingen. Och det är mycket som ska hinnas med, planera inför tävlingen, träna och sen är det folk som tar studenten och jag har skolavslutning mitt i alltihopa. Så lugnt kommer det inte att bli...
Lite ovisade bilder från senast vi tog kort.
Kram Julia

2012-06-03 @ 16:21:51

Whiplash

Hallå!
Vädret ger mig whiplash skador?! För tre minuter sen var det sol och fint väder. Nyss stod regnet som spön i backen och nu är det bara molnigt... Jag fattar inte?! Vad är det här??
Hoppas det inte regnar nu när jag och Julia ska ut och rida bara..

Vi hörs sen!

Kram! Jossan


2012-06-03 @ 11:51:13

En vecka, sen SOMMARLOV!!!

Hej!
Ja, jag är sjukt sugen på att åka till stallet nu. Vill bara ut och rida och få vara i stallet och tagga tävling nästa helg. Och sommar lov! Och folk som tar studenten! Ahhh, det är jätte mycket att hinna med... Så här kommer veckan se ut tror jag i alla fall.

MÅNDAG: Stelpa vilar jag till 4H.
TISDAG: Student utspring, sen Stelpa, och sen student mottagning.
ONSDAG: Ledig från skolan. Iväg och träna med Stelpa på ovalbanan.
TORSDAG: Stelpa vilar, jag planerar inför tävlingen och fixar till skolavslutningen.
FREDAG: Skolavslutning, Stelpa och ev. hjälpa till på tävlingsplatsen.
LÖRDAG: Tävling. Det är Rix-träff också men jag vet inte om jag kan gå på den, ska inte rida något den dan men kommer nog finnas att göra iaf ;)
SÖNDAG: Tävling, och jag ska rida också ;)

Sen är det sommarlov på riktigt en vecka, vi får se om jag flyttar in i Semtegen då för mamma och pappa jobbar. Men veckan efter det så börjar både jag och Jossan sommarjobba så mycket vila blir det inte...
Men nu ska jag göra mig klar att åka till 4H på möte och sen till stallet :D Ska nog bara rida ut lite kravlöst idag, träna lite kondition kanske ;)

Och juste, dagens hiss: DET REGNAR INTE! :D Helt otroligt, man skulle kunna säga att det är fint väder :P
Kram Julia

2012-06-03 @ 11:46:00

Glada hästar!

Kram Julia

2012-06-03 @ 10:49:00

Sena bilder från tävlingen ;)

Haha, ja det tar lite tid att framkalla bilder ibland men här kommer bilderna mamma knäppte på tävlingen jag och Jossan var på senast. Ganska länge sen alltså ;)
Jag vet inte vad de gör men de e glada i alla fall ;)
Fina tävlings-ekipage :)
Kram Julia

2012-06-02 @ 22:46:28

Hästfri dag!

Hej!
Idag blev det ingen ridning eftersom igen av oss egentligen hade tid, lust eller ork. Det har regnat hela dan också så hästarna uppskattar nog lite vila de me. Hoppas bara inte de fryser, får se i fall det behövs något täcke imorron. För då ska det ridas, ska först på möte på 4H och sen till Stelpa.
Idag har jag faktiskt inte hållt på med hästar alls. Kollat på syrrornas dansuppvisning och sedan varit hos farmor och ätit god middag.
Fixat lite med bloggen och bombat med lite bilder som ni kanske sett ;) Kan meddela att den nya designen snart är klar. Tror det kommer bli bra ;)
Slänger in en bild på mig och Atli som får mig att skratta :P Ingen verkar riktigt veta var de ska göra av benen...
Kram Julia

2012-06-02 @ 17:08:27

Vilket väder?!

Hallå!
Idag gick jag upp kl 6.. Inte vad jag ville precis men ska man på hund-utställning så ska man.
Och ja.. Ni kan ju tänka er... Pudel = MYCKET päls. Mycket päls som ska stå upp + detta blås och spöregn väder = katastrof!!!
Domaren dömde dessutom JÄTTE snålt! Tex. Så var det ca 20 snygga hannar var av tre fick ett Ck (Ck=certifikat kvalitet. 10 st Ck= ett Cert(=Certifikat). Om man får tre Cert så blir man svensk Champion.)
I vår klass var det 5 unghundar. Var av en fick excellent och ett Ck och tre fick very good och den femte fick nog bara good för den fick ingen placering alls i den klassen.
Vi kom iaf på en tredje plats :) ganska nöjda är vi ändå :)
Men den Domaren stryker vi iaf från våran lista på vilka vi ska ställa för och inte.

Sen bar det av hemåt och vi slängde in grejerna ifrån bilen för pappa, Anna och jag var minst lika trötta och hade varit lika kalla (det var varmt i bilen vill jag lova ;) . ) så när vi hade fått alla grejer innan för dörren sprang jag till mitt rum och slängde mig under täcket och somnade på tre röda. :P sov bara en och en halv timme men det var skönt det med :)

Jag har egentligen inte bestämt mig för om jag ska rida eller inte idag men det lutar åt inte eftersom jag måste lämna in två grejer till skolan på måndag... Och jag darrar som ett asplöv så fort jag reser mig ur sängen för att det är så kallt inomhus. Då känns inte så frestande att gå ut och rida i spöregnet och blåsten.. :/

Kram! Jossan

Min söta vovve :)


2012-06-02 @ 15:03:00

Nya grejerna!

Hej!
Ja här är lite fler bilder från i onsdags. Jossan har ju visat alla pannbanden men här kommer bilderna på resten av grejerna ;)
Transportskydd passade men var jätte konstiga att gå i tyckte Stelpa... :P
Allt grejs som kom med hem då, eller ja, det mesta av de :P
Stelpa med nytt pannband, nytt bett och ny frisyr :P
Jossan och Atli...
och jag och Stelpa :)
Idag ska vi kanske rida ut en liten sväng. Får se, Jossan ska komma hem från hundutställningen också. Hoppas det går bra för dom trots vädret.
Haha, ja vi får se om vi har vädret med oss när vi ska rida också. Det regnar ganska ordentligt nu... men vi får se;)
Kram Julia

2012-06-02 @ 11:32:06

Rid-bildbomb!

Hej!
Ja här kommer en del bilder från ridpasset i onsdags. Först red jag Stelpa och Jossan fotade, har inga bilder på när hon var så sur för då fick Jossan släppa kameran och hjälpa mig. Men här kommer lite bilder i alla fall ;)
Huvudet är lite väl högt jämfört med vad hon kan, men hon verka tappa bakbenen lite när huvet kom ner...
Traven ser alltid bättre ut på bilderna än vad den känns, för den kändes inte såhär...
Har inga glopp-bilder på Stelpa för hon klarar inte riktigt de på banan och så började hon bli sur också.
Sen har vi Atli, han var riktigt snygg i alla gångarter tyckte jag. Bitvis i alla fall så visade han att han verkligen kan :)
Ökad trav...
Kort trav...
Galopp :D
Till och med stänga dörren kan han och matte;)
Haha, mångsidiga hästar ;)
Kommer bilder på alla grejer vi köpte också och när vi provade dom osv ;)
Kram Julia

2012-06-02 @ 00:12:04

NI SKULLE SETT MIN HÄST!!??

Hallå!
ÅÅH!! Jag bara önskar att alla kunde fått se min häst idag asså! HAN VAR SÅ JÄVLA HÄFTIG! Rent ut sagt, förlåt. Men jag får typ hjärtklappning när jag tänker på det!?
Det gick inge bra för Julia på Stelpa för att Stelpa jävlades med Julia och då blev Julia arg och då blev Stelpa arg och då blev Julia ännu argare och hade den onda cirkeln börjat. Jag har precis samma "problem" med Atli. Det går inte att bli arg få då skiter dom i en fullständigt... Det är ganska så väldigt irriterande och sen ska man försöka lugna ner sig efter det också.. Nej, inte helt lätt det inte..
Men iaf så bytte vi hästar för att det var inte kul för mig att se Julia så ledsen och det var absolut inte kul för Julia, så vi bytte.
Så vi red på och Stelpa skötte sig bra för mig och Atli skötte sig riktigt bra med Julia!
Vi kom till en uppförsbacke som vi brukar galoppera i och Atli vart sjuukt (!) taggad! Julia skulle räta till stigbygeln och böjde sig ner mot den då tog Atli chansen och körde en riktgit snygg galoppfattning men hann iaf inte dra iväg innan Julia fick stopp på honom. Men han var fortfarande riktigt taggad på att springa så han hoppade typ på bakbena framåt så jag säger åt Julia och tölta och det gör hon.
Det var då det hände!! Jag vet inte men det såg verkligen ut som om Julia bara satt där! Och min HÄST! Han bara gick! Han hade baken med sig så mycket så att han satte bakhoven bredvid framhoven och det var inte mycket snabbare tempo än arbetstempo! Och fromen och utstrålningen och JÄKLAR VAD HAN GICK!!! Han var så sjuuukt snygg!!! Herre GUD! Och aktionen!? Jag svär på att knäna gick över 90 grader! Oj, oj, oj... Jag önskar att jag hade haft en kamera!
Och kom jag ifatt och red lite framför vilket gjorde att han ville fram ännu mera! Och Julia satt inte och höll honom stenhårt utan gjorde bara fina halvhalter och han lyssande så fint och det såg så häftigt ut!
Åh... DÄR, mina vänner, har jag min SM-häst!Här är ifrån när jag red i onsdags.
Här går han också snyggt men det är inte ens hälften av vad jag såg idag!

Jag är så gald över att Julia red så jag fick se honom in action och inte bara på bild sen :)

Det är en lycklig tjej som ska gå och lägga sig nu!

God natt!

Kram! Jossan

2012-06-01 @ 23:52:33

Ny plan ;)

Hej!
Ja idag gick det sådär på Stelpa igen. I början gick det bra. Tölten var inte riktigt så fin som den kan va men helt okej och hon travade ganska fint. Men efter ett tag så blev hon sur, stannade, skulle inte gå fram osv. Grejen är att jag vet inte varför hon gör så. Kan inte koppla ihop det med något speciellt, utan det är som om hon bara inte vill ibland.
Hon var inte lika extrem som igår. Vi gick ut på vägen och red lite och det gick lite bättre, sen blev hon sur igen. Jätte arg och hoppade på bakbenen när jag blev arg. Red bara en liten stund till då sen bytte jag och Jossan. Det är ingen ide att sitta kvar på hästen när det blir sådär. Men Jossan tyckte Stelpa gick fint och det var kul att rida Atli. Fick en riktigt fin tölt på honom en gång :D

Jag tror inte Stelpa har ont nånstans för jag har kollat och känt igenom hela hästen känns det som. Men kanske är det bara att hon är trotsig och märkt att när jag blir tillräckligt arg så skiter sig allt och hon slipper jobba. Vi får se, ska testa med ett av hennes gamla bett imorron eller på söndag, får se när vi hinner. Och försöka ta med mitt längsta tålamod.
Har massa bilder från i onsdags som kommer komma upp imorron ;) Men nu orkar jag nog inte sitta framför datan mer... Här får ni ett smakprov på bilderna i alla fall.
Kram Julia

2012-06-01 @ 23:44:01

Detaljer fottat av Julia


Dom är riktigt häftiga tycker jag!

Kram! Jossan

2012-06-01 @ 16:47:17

Pannband!

Hallå!
Som sagt så köpte Julia ännu ett nytt pannband åt Alti igår och jag tror att han kommer bli såå söt i det!

Så här ser det ut:

Tihi! Jag förstör hans hingstuttryck totalt men han kommer bli så gullig! Stelpa har ett lika dant hon och är lika söt i det som Atli kommer bli i sitt ;)

Här är en bättre bild på det andra pannbandet som jag köpte till honom:

Deffenitivt lite mer diskret men också lite tråkigt ;)

Här är Stelpas andra panband:

Också jätte fint på henne :) Anledningen till att jag inte köpte ett var att det andra såg ganska slitet ut så det var inte så guldigt och fint som det här :)

Vad tycker ni om dom?

Kram! Jossan


RSS 2.0