2013-11-30 @ 22:04:00

Stelpa ♥ hoppning

 Nått som jag märkt på senaste tiden när vi har löshoppat hästarna och börjat jobba lite mer med cavaletti är att Stelpa tycker det är himla kul att hoppa.
 
Ibland kan hon tröttna ganska snabb på att gå på banan så man måste rida korta och intensiva och inte nöta så mycket. Nöter man för mycket så tröttnar hon och slutar lyssna. Men så fort man har hinder på banan så tycker hon det är superkul känns det som. Hon taggar till och försöker styra mot hindrena av sig själv ibland. Man märker på hela hästen att hon tycker det är roligt.
 
Hon har inte hoppat så högt med ryttare men 30-40 cm räcker för att hon ska tycka det är jättekul. Än så länge har hon inte världens bästa teknik och man får hjälpa henne endel med avstampet men det blir bättre och bättre. Tycker att det hjälper galoppen också för den är alltid väldigt mjuk och fin efter hindret.
 
Så detta tror jag är något vi ska försöka fortsätta jobba med. Dock så blir det ju lite svårt att hoppa nu på vintern när det blir snö och hårt i backen och man inte har något ridhus, men cavaletti kan man ju köra lite så länge man har plan mark.
 
Brukar ni hoppa något med era hästar? Tycker dom det är kul?
Haha här är en gammal video på när jag tränade cavaletti med Stelpa, fast här ser hon inte ut att tycka det är så kul å hoppa :P Ska försöka filma någon gång snart när vi löshoppar hästarna så ni kan få se ;)
 
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0