2012-12-17 @ 08:11:46

Julias lektion

Ja nu tänkte jag ta och berätta lite om lektionen osv. Att ta sig dit gick bra, inga problem, Stelpa bara kliver in i transporten nu för tiden.
 
Vi jobbade mycket tölt som vanligt och jobbade med att få henne mjuk så att hon hittade takten och inte var passtaktig. Vi har ju inte gått något speciellt framåt sen förra lektionen hos Peter eftersom Stelpa vart sjuk i ca 3 veckor så det har inte varit så mycket tid att träna. Innan hon blev förkyld så gick det ju jätte bra men vi har inte riktigt kommit tillbaka dit än, det är lite synd men det kommer.
Dock så har ju Stelpa stärkt traven sen senast vi var hos Peter, kanske för att vi har börjat träna i den höga snön en del. Men nu ska jag inte försöka stärka traven mer genom att trava för då kommer hon tappa tölten. Vi ska istället försöka jobba med tölten så att den blir riktigt bra och då kommer traven också komma. Självklart kommer jag träna trav också men jag ska prioritera tölten. Som Peter sa "tölten ger traven men traven ger inte tölten".
 
Annars så tyckte jag det gick bra. Det är mycket jobba och böja i tölten men även där blir det en balansgång. Stelpa har fallit tillbaka lite till det här att hon inte riktigt vill gå. Kanske så börjar hon tröttna på att gå på banan för när vi rider ut så har hon ju varit övertaggad, men i vilket fall som helst så är hon lite seg på banan. Då kan hon bli sådär att det bara går långsammare och långsammare ju mer man driver och sen bara stannar hon. I det läget så fungerar det inte att bli arg på henne och bara fortsätta driva, det slutar bara med en arg häst och en arg Julia. Istället så får man då släppa lite på kraven så att hon går framåt och sedan samla ihop henne igen. Men Peter tyckte att hon var bättre nu, att man kunde jobba henne längre nu innan hon blev seg och ville stanna och så är det nog. Hon är inte lika tjurig nu och försöker faktiskt innan hon börjar sega.
 
Så det är väll som Jossan skrev, både ja och nej. Vissa saker går bättre nu andra sämre men jag tror att hon inte riktigt kommit tillbaka helt än men när hon gör det så kommer det gå framåt igen.
Ja det är en balansgång, traven som vi kämpat med så länge nu tar helt plötsligt över tölten...
 
Kram

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0