2012-03-29 @ 15:42:32

I förrgår, igår och idag...

Ja, vad har vi gjort de här dagarna?

I förrgår:
Jo vi tog av hästarna broddarna, ett helvete rent ut sagt. Stelpa hade fått ett till sår, lite större än det förra men hon verkar inte ha ont. Stelpas sista brodd gick knappt att få av, vi försökte hur länge som helst men det gick inte, den rörde sig inte alls typ. Men det var ingen elitbrodd så jag tror att det hade kommit in grus i gängorna så att den fastnade. Vi fick sätta på tre broddar till och rida istället.
Vi red ut en liten sväng, Jossan red ganska kravlöst för det var ju ett tag sen Atli gick. Jag tränade lite på det Peter sa att jag skulle träna på, serpentiner  i tölt. Och just då kändes det bara jobbigt att rida så, det är både läskigt och känns "slafsigt" att bara typ hänga sig i sadeln för att svänga och ha helt lösa tyglar som bara flänger, känns det som. Men det fungerar ju, det vet jag för nu har hon ju verkligen börjat bära upp sig själv. Det gick i alla fall rätt bra på slutet.
Sen kom Jossans pappa ut till stallet och hjälpte till med brodden. Den lossnade efter ett tag men halva "gäng-biten" gick av, haha tur att vi inte ska ha någon brodd där mer.


Igår:
Igår red vi på banan med staket för första gången! :D Jätte skönt med staket, man kan lixom koncentrera sig mer på hästen då. Jag red utan nosgrimma eftersom bettet jag har bara trasslar in sig i den låga nosgrimman, men det fungerade bra kände knappt någon skillnad, hade bootsen på också så hon tyckte det var lite jobbigt.
Jag tränade lite mer på serpentiner i tölt och det kändes lika slafsigt och jobbigt som dagen innan. Hon orkade bara tre serpentiner i ren tölt, och visserligen är inte det så bara. Då går hon ändå på helt lösa tyglar och det är helt taktrent, sen blir det jobbigare med bootsen på också. Men även om det är bra med tanke på "omständigheterna" så kändes det så jobbigt att rida så och det kändes verkligen inte som om det såg bra ut från marken, och jag bara längtar efter att få korta upp tyglarna...
Men Jossan som satt på Atli tyckte visst att det såg bra ut så vi bytte häst ett tag för att jag skulle få se hur hon gick. Och visst såg det bra ut när hon gick rätt, det tog ett tag för Jossan att hitta knapparna men det såg fint ut, inte alls som det kändes faktiskt.
Sen var det helt underbart att få rida Atli som bara gick där i trav på korta tyglar helt orubblig, sen kan jag ju säga att rida den hästen är ingen dans på rosor det heller, verkligen inte. Han har sånt gung i tölten att bara att sitta ner kräver jätte mycket koncentration (i början i alla fall), sen är det driva och halvhalt och jobba hela tiden så lätt är det verkligen inte.
Sen kom Jossans lillasyster (födelsedag barnet!) ut till stallet och fick vara lite ridlärare medan jag och Jossan tränade på att "hoppa" (på våra vanliga hästar då), hindret var inte mer än 15 cm men våra hästar behövde koncentrera sig ändå kan jag ju säga. Men det gick till slut i både trav, galopp och skritt ;) Och båda hästarna GALOPPERADE ETT HELT VARV på banan!!! Haha, våran bana är inte så stor så det är framsteg och jag trodde verkligen inte att Stelpa kunde det men det gick :P


Idag:
Ingen ridning idag. Ska försöka göra lite läxor och kolla på REVENGE!!! Sen måste jag kolla prao-plats också, är så svårt att hitta, det är inte så många som vill ta in folk som går i 7:an...
Sen är det ju bara fredag och så PÅSKLOV :D Då blir det endel rida men har massa annat som ska hinnas med också... jaja, nu ska jag ta och cykla hem så att jag kan gör de där läxorna :P
Här har vi en häst som kunde både hoppa och gloppera :P
Kram Julia

Kommentarer:
Postat av: Linda

Sv: Ja alla valpar är ju gudomligt söta, men Elmo var sötast haha ;)

2012-03-29 @ 23:20:57
URL: http://mittangsull.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0