2012-11-21 @ 22:16:00

Dagens longering

Tjenare!
 
Oj, oj blogg.se ha gjort om! Ny startsida och bloggarna fungerar för mig nu :D Förut kom man alltid in på häst sidan när man loggade in men nu kom jag in på bloggen direkt. Tummen upp!
 
Nu till dagens pass med Stelpa, det blev lite longering på banan och hon skötte sig fin fint. Det var lite jobbigt när vi skulle ut för longergjorden är något förstor så vi fick linda in den med lindor och ha paddar på Stelpas rygg för att den skulle sitta ordentligt. Sen trasslade vi på longersystemet också, fast det ser egentligen bara svårare ut än vad det är... 
Men sen kom vi i alla fall ut. Började med att träna på att stanna för att se till så att hon lyssnade ordentligt, det gick rätt fort så då började jag med "dagens-övning", bommar. Började med att lägga ut de så att hon fick skritta och verkligen länga på steget i båda varven. Sen fick hon göra det med halsförlängare på också, och den hästen kan verkligen länga på halsen. Hon jobbade på väldigt fint. 
Sen travade vi lite på volt utan bommar. Det gick sådär, det var 50/50 trav och tölt och Stelpa var lite övertaggad i början och skuttade iväg för minsta lilla. Men efter ett tag fick hon orning på benen och vi började köra med lite bommar, nu låg de med ganska långt mellanrum men ändå så att hon höll traven. I början så snubblade hon och bommarna rullade hit och dit. Men det blev bättre och bättre och tillslut så gick det riktigt fint i båda varven. Hon jobbade även med överlinjen i traven nu, det är mycket lättare att få till det från marken än när man sitter på ryggen konstigt nog...
 
När vi kom in så blev det lite stretching för henne också men det märks att hon inte är helt igång, inte alls lika vig som hon brukar vara...men det kommer när hon kommer igång ordentligt. Kan ju inte förvänta sig att hon ska vara genom mjuk och kunna slå knut på sig själv när hon vilat 2 veckor.
 
Gammal bild på när jag longerar Stelpa
 
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0