2012-11-17 @ 09:09:00

Min utrustning - Bett

Jag har sett flera bloggar som har kört en genomgång av vad de använder sig av för utrustning och nu tänker jag då göra det samma eftersom jag tycker sådant är lite intressant!
 
Det jag tänker börja med är då att visa mina bett som jag använder och med dom förljer en utverdering av dom. (Jag är ingen bett-extert utan det här är mina slutsatser och åsikter av vad jag läst och kännt)
 
1.Bombers Eggbutt Eliptical

Det här bettet var det första bombers bettet jag köpte och jag kan säga att jag är minst sagt nöjd med det! Det är mycket smalare än vanliga bett och det gillar jag. Hästens mun är ju inte gjord för att ha bett i munen och har därför inte plats för så tjocka bett så därför föredrar jag smalare bett.
Jag tycker att Atli verkligen vågar ta stöd i det här bettet, kanske lite för mycket ibland.. Så det kanske till och med är lite för milt?
 
2. Tredelat bett men lite tungfrihet från Hööks (tror jag)
Det här är egentligen Julias bett men jag har tagit det ;) Ne, Jag har fått låna det man jag ska någ köpa det av henne för Atli funkar super på detta bett! Blir mjuk som smör och vågar ta stöd fast blir inte tung i handen. Har även läst att lösa ringar ger även snabbare eftergift än fasta och det verkar vara poppis hos Atli.
 
3. Tredelar Sweet-Iron bett - lösa ringar
Kanske inte favoriten hos Atli men ett bett som funkar på de flesta hästar skulle jag nog säga. Funkat bra på alla som jag testat det på i alla fall.
 
4. Rakt bett - lösa ringar
Även här lösa ringar. Hade dock tänkt köpa detta bett med fasta men så blev det inte.
Första gången jag red på det blev han väldigt tung och okänslig för handen. Sen har han funkat bättre och bättre tycker jag. Dock kan han bli lite stark på detta bett.
 
5. Bombers Happy-tongue - lösa ringar
Japp, även detta bett med lösa ringar. Helt av en slump faktiskt! Dock passar alla betten jätte bra och i min ägo så har han aldrig haft sår i mungiporna hittills.
Jag skule vilja säga att detta är det skarpaste bettet jag har. Det trycket ju ganska mycket mot lanerna på hästen vilket gör att om hästen tjafsar för mycket så är det nog ganksa lätt att det blir blåmärken på lanerna också. Dock gillar Atli bättre att ha tryck mot lanerna än mot tungan. (jag har testat) Så det passar honom ganska bra ändå.
Dock använder jag inte detta bett när jag vet att han har en tjafsig period utan mer när det går bra. Då går det oftast ännu bättre på detta bett.
 
6. Hackamore
Jag har ett men använder det sällan. Tycker att det är otroligt svårt att rida på och hästarna måste nog vänja sig också tror jag. Dock har jag testat det en gång och det gick hyfsat.
 
Varför skulle jag behöva fler bett kan man ju undra.. Jag har ju fler bett än vad jag behöver... Men jag byter faktiskt regelbundet mellan alla dessa bett och Atli funkar super på det.
 
Använder ni någon utav dessa bett?
 
Jossan

Kommentarer:
Postat av: rebecca

Happy tounge, ibland precis som du :)

2012-11-17 @ 14:11:22
URL: http://rebeccamj.bloggplatsen.se
Postat av: Rebecca

Svar på kommentar:
Ja men det var bra gjort tyckte jag!!:) kommer ihåg själv när jag skulle raka första gången - vad nervös jag var haha!

Ja, hon har väldigt bra hovar! Bara titta på exteriörbedömningen ;) nu går hon utan skor så hovarna kommer nog vara ännu bättre sen!

2012-11-17 @ 20:56:42
URL: http://rebeccamj.bloggplatsen.se
Postat av: Rebecca

Svar på kommentar:
8,5 :))

Se här http://rebeccamj.bloggplatsen.se/kategori/1-allmant/sida-14/

2012-11-17 @ 21:42:53
URL: http://rebeccamj.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0