2012-09-30 @ 10:47:46

JA, nu går det framåt! :D

Ja igår gick det verkligen bra. Vi började ju som sagt på banan och Stelpa har varit lite stel nu på sista tiden så tänkte att jag skulle jobba igenom henne. För hon hade tappat formen i till och med skritten. Men det vart bara att planera om det ridpasset, Stelpa var inte stel alls. Hon gick i form, flyttade och gjorde alla möjliga små krumelurer utan problem. Det tog ett tag att få igenom flytta men det gick bra sen.
Och eftersom hon var så mjuk så var det ju lite onödigt att sitta och böja igenom så länge som jag trott skulle behövas. Tog och töltade lite, först på volt och sen rakt fram på banan. Och på banan kan hon tölta fint utan draghjälp. Gjorde serpentiner och Stelpa bara gled fram och var inte stel alls. 
Tre serpentinbågar är ungefär vad man får plats med på våran bana om man rider snabbare än skritt. Men det tyckte hon inte alls var jobbigt, hon flöt runt där och vände som om hon aldrig gjort annat.
 
Sen skulle jag köra på Peters övning, att växla gångarterna på rullande band, alltså tölt-trav-galopp-tölt-trav-galopp... Men insåg snart att vi fortfarande inte kan galoppera ordentligt på vår ridbana. Men det är inte så konstigt.
Vi gick ut på vägen i alla fall och där körde jag lite på Peters övning. Men ute så ville Stelpa inte gå först och när man började flytta inför tölten så bara stannade hon.
I det läget har vi sagt att då släpper vi på tyglarna och bara får henne att gå frammåt för blir man arg och tvingar henne så tänker hon bara ännu mer bakåt. Det fungerar ju, för när man släpper på tyglarna så går hon ju och att bli arg fungerar inte.
Men jag funderar fortfarande på om det är rätt och om det kommer fungera i längden. Hon är ju inte dum och kommer hon på att hon bara kan stanna för att slippa flytta så har vi ett till problem. Men jag ska nog ta en lektion snart igen så då får vi se vad de tycker.
 
Annars så gick det bra, fick snygga bitar i alla gångarter. På slutet blev hon trött och tog pass när hon skulle gå från tölt till trav men hon är ju femgångare också, med mycket pass dessutom så det är inget man kommer ifrån. Det är bara träna och stärka traven.
 
Idag vet jag inte riktigt vad jag ska göra, skulle gärna träna lite idag igen om Stelpa går lika bra. Dock så vill man ju inte att hon ska tröttna och tycka det är tråkigt när det börjar gå bra igen. Fast det är nästan torrt på marken så att träna och ta lite bilder skulle vara kul. Det verkar vara efterlängtat också :P Får se hur det blir ;)
 
Här är lite ovisade bilder på knas hästarna i alla fall! :P
 
Kram Julia

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0