2012-09-08 @ 19:14:36

Trötta hästar

Hej!
 
Ja igår så tog vi en långrunda och körde kondition. Det märks att hästarna har fått sämre kondition. Visst har de byggt mer muskler men det är korta muskler som inte orkar så länge. Så nu blir det mer kondition. Stelpa gick väll helt okej ändå. Fick jobba lite för att få henne att gå frammåt när Atli låg bakom men det det gick. Hade ganska lätta klockor fram på henne för att stärka traven lite. Det märktes inte jätte mycket men lite bättre trav var det allt. Fast hon trampade av sig en av dom på vägen någonstans så fick rida sista halvan utan.
Den bootsen tänkte vi leta efter imogon men nu ser det ut som om vi ska på lektion då. Det blir lektion för Peter Häggberg den här gången. Jag tror det är bra att blanda tränare lite då och då också så hoppas att detta kommer fungera.
 
Vi behöver lite tips både jag och Jossan. Idag så hade vi tänkt att ta och bara rida en lugn tur i skogen. Men när vi kommit en bit in i skogen så började det blåsa hemskt mycket, både jag och Jossan kände att det kanske inte var det bästa att rida i skogen då när det knakade överallt. Vi vände och började rida hemmåt, efter ett tag började det även regna och vi trodde att det var oväder på väg. Men så fort vi kom tillbaka till banan vid stallet så var det fint väder igen. Vi red där en stund men båda hästarna var trötta. 
Stelpa kunde helt plötsligt bara sakta av till skritt och inte reagera på någonting. Det spelade ingen roll hur mycket jag drev och smackade hon verkade bara inte orka öka tempot. Jobbade lite från marken i skritt sen fick hon gå in. 
Kan ju vara träningsverk så vi stretchade dom och så får vi hoppas att det blir bättre. Eftersom det är både pälsfällning och sättning så fick de lite extra kraftfoder så hoppas vi på lite energi imorgon i alla fall.
 
I kväll/natt är det Kulturnatten i stan men jag blir nog hemma här med bloggen. Har ju endel bilder från tävlingen kvar och mamma har kommit med ännu fler så nu blir det förhoppningsvis snart en bildbomb ;) Så länge får ni den här ;)
Fina Pirates of Nattfari på prisutdelningen!
 
Kram Julia
 

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0