2012-09-09 @ 16:35:00

Tur att Julia även driver denna blogg!

Haha, ja.. Det har varit lite segt från min sida på sista tiden men jag har liksom tagit det lugnt när jag varit hemma., jag har sovit och kollat på Tv för det mesta ;)
 
Men nu tänkte jag skriva om dagens lektion för Peter!
 
Jag är riktigt nöjd över lektionen! Känns som om jag verkligen fått ett par bra tipps om hur jag ska göra.
Det mesta gick ut på att ställa mer kvar i tölten och det är ju där jag tycker att jag har fasnat. Jag kan liksom inte ställa mer krav känns det som bara fortsätta gå som det gör. Detta sa jag ju då till Peter också och han så det också.
Så lösningen blev att inte fokusera så mycket på formen utan att verkligen, verkligen få mer bakbenen. Speciellt höger bakben. Så gärna upp lite med huvudet och driva mer men det fick inte gå fortare för det!
Det gick verkligen skit bra i vänster varv! Där fick jag honom till och med och släppa i nacken och behålla bakbena! Höger var däremot mycket, mycket svårare. Där hängde Atli sig i höger tygeln och tyckte att vi va allmänt jobbiga typ.
 
Så träningen på bana/på vägen kommer att se ut så att vi jobbar korta sträckor tölt i höger varv och lite lägre sträckor i vänster varv. Och hela tiden måste jag behålla bärigheten och trycket på bakbena.
 
Sara sa det när jag började träna för henne att Atli inte var redo för Peters sätt än och det stämde då men nu känner jag att Atli är redo för Peters tanke sätt nu. Nu är rätta tillfället att börja träna för Peter igen. Men då kommer jag ju till det svåra beslutet igen, ska jag byta tränare helt eller köra lite av varje...? Det svåra är ju att jag tycker att dom har ganska olika tanke sätt.. "/
Det känns som om det kommer bli lite virrigt att rida för båda... Men jag funderar på att göra så att jag nu ibörjan rider ganska intensivt och bara för Peter en tid fram över och sen börjar med lektion för Sara var tredje till varannan vecka så jag kan träna mer trav och galopp med henne.... Jag tror det kommer att bli bra.
 
Julia är den som har bilder och filmer idag så ni får vänta på henne helt enkelt ;)
 
 
Han var iaf jäkligt snygg i vänster varv idag!
 
Kram! Jossan

Kommentarer:
Postat av: Linda

Skitsnygga utklädnader ni hade :D!

Sv: Jo jag kan hålla med om att han inte tar några vidare steg med bakkärran, men det kommer! Att tölta nerför är ju ett kanonhjälpmedel för det, det har jag gjort mycket med Fifa. Jag är ändå jäkligt imponerad över hans aktion, jag tror det där kommer bli en jättefin häst!

2012-09-11 @ 21:18:03
URL: http://www.mittangsull.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0