2013-01-17 @ 16:45:00

A-fil

Det kommer att bli a-fil eller liknande för Atli på våren och hösten i fortsättningen!
Pratade med veterinären om vad man kunde ge hästen för att hjälp tarmfloran att hålla sig stabil och då sa han a-fil och bra tillgång till friskt vatten.
 
Dofilus tror jag det heter, alltså produkter som innehåller dofilus är bra för magen så det kommer det att bli när gräser kommer fram och han eventuellt börjar äta massor av skit...
 
Vet dock inte hur mycket jag ska ge honom eller hur ofta men jag chansar på 1 dl ca varannan dag när det är de värsta perioderna och sen kör jag väl på på 1-2 dl en gång i veckan.
 
 

Jag kan tillägga att varken Atli eller Stelpa tyckte att det inte var någon hitt men tillslut åt Atli upp all mat ändå ;) Vi får klura på hur vi ska få det att inte lukta så äckligt för det verkade som om det var det som var problemet för när jag väl trugat i Atli en äppelbit med lite A-fil på så började han sakta men säkert tugga i sig resten också!

Kommentarer:
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Jag har flera ggr funderat på det där.. För det innehåller ju laktos, men hästen slutar producera det nerbrytande enzymet för den vid 7månaders ålder ungefär, så.. borde det inte bli som med en laktosintolerant? Har också hört från veterinärer om att man kan ge det o. att det är bra. Men var bara något jag började fundera på, haha

Åh.. hade en träningshäst som fick ett SUPERbra pulver då han var så jättekänslig i magen, men tyvärr vet jag inte vad den heter. Funkade på en gång i varje fall. Någo "torrfrysta" (tror jag?) bakterier i vit pulverform, som luktade gott också har jag för mig? haha som vaniljsocker eller bakpulver, minns inte riktigt vilket ;)

2013-01-17 @ 21:21:00
URL: http://meistaraverk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0