2013-01-01 @ 12:03:40

Bloggen 2012

Detta har hänt...
 
Januari 2012
Allmänt - Bilderna vi la ut var pytte små. Vi red för Peter Häggberg första gången. Det var inte lika tydligt på bloggen vilka vi var och en "Om oss-sida" fixades.
Julia - Försökte hitta något som fick Stelpas sadel att ligga still. Saknade Lara. Träningarna inför Lag-SM började.
Jossan - Hade köp begär och försökte bestämma vilken färg hon skulle ha på Atli. Hon ville ha ett sånt här flätat tagelarmband och var med i fler utlottningar. Hon började lära Atli spanskskritt.
 
Februari 2012
Allmänt - Bilderna blev lite större. Bloggen fick ny design. Vi tävlade för första gången tillsammans och det var första gången för Atli och Stelpa också. Det snöade endel men det var även permiär för ridbyxorna.
Julia - Insåg att hon saknade endel häst-grejer och hade en lång inköpslista. Fick köp-sug. Började fundera på boots till Stelpa. Kollade upp Stelpas stam lite närmare, insåg att hon är lik sin pappa och att hennes mamma inte finns på internet.
Jossan - Började skriva "Fakta om bett" inläggen. Bestämde sig för att Atli skulle ha röda saker. Red barbaka för första gången på Atli (det blev inte så många fler gånger)... Hon började se i framtiden.
 
Mars 2012
Allmänt - Vi upptäckte Fakus Design och blev kära. Vi började kolla på Revege. Bett-sidan blev klart. Det snöade lite men sen kom våren och leran... Vi fick en jätte fin header av Linda på mittangsgull.blogg.se.
Julia - Tävlade Gadinga keppni med Stelpa. Lärde Atli flemma på kommando. Köpte endel grejer hon också (fast hon inte fyllt år...) Letade lila grejer till Stelpa för fullt. Längtade efter sommaren.
Jossan - Fick sitt röda täcke och den röda nosgrimman. Fyllde 17! Handlade lite fler grejer. Skrev om bett hon inte gillade (Nova-bett och Pessoa-bett). Var på träningskurs och fick höra vilka poäng hon skulle kunna få med Atli för tillfället = lycklig tjej!
 
April 2012
Allmänt - Vi berättade lite gamla historier från innan bloggen startades bla "När Jossan handlade på Agersta", "När Stelpa kom till Semtegen" och "Varför just Atli?". Vi startade en Youtube-kanal och det kom ut lite små filmer. Julias mamma tog massa kort på oss så vi hade massa fina, stora ridbilder. Statistiken åkte berg-och-dal-bana.
Julia - Höll på och lärde både Atli och Stelpa trix för fullt. Var så sur på skolan att hon skrev ett inlägg om det. Både Julia och Stelpa tävlade på ovalbana för första gången.
Jossan - La ut endel bilder på mat. Började fundera på att byta koppjärn i Atlis sadel för första gången, men inte var det sista inte... Hade bloppis med massa hästgerjer. Tävlade sin första ovalbanetävling med Atli. 
 
Maj 2012
Allmänt - Det var rätt tomt på bilder, inte bra, väldigt tråkigt att läsa. Det blev vår tillslut och man började fundera på sommaren till och med. Vi mockade hagarna. Vi joggade för typ första gången. 
Julia - Stor-handlade massa hästgrejer. Gjorde lite små filmer. Började funder på flugskydd till Stelpa. Fick sin hästtransport = lycklig tjej. Lag-SM träningarna var i full gång. Stelpa blev lite för smal och gick på rätt mycket mat ett tag.
Jossan - Var på hundutställning med Kessie. Hade lite köpsug igen. Testade att rida med boots bak på Atli första gången. Fastnade i hungerspelen. Började utbildningen för att ta körkort och letade sommarjobb.
 
Juni 2012
Allmänt - Det blev sommarlov. Vi var på Gydas träningstävling. Vi köpte våra drömträns från Hööks och pannband som vi målade rött och lila. Blogg.se krånglade för oss och uppdateringen blev inte så bra. Vi hade ridläger för Jossans lillasyster och två av hennes kompisar.
Julia - Ja vad gjorde jag... Bodde rätt mycket hos Jossan när hon var hemma tror jag. Det var kval till Lag-SM men det gick ju inte så bra, Stelpa hoppade av banan. Det gick helt enkelt väldigt upp och ner med Stelpa, hon var brunstig och ena dagen var hon en ängel andra dagen kunde alla bara dö.
Jossan - Vann tävlingen i Gyda! Fick sitt sommarschema och insåg att hon skulle inte hinna va hemma mycket. Atli var på träning hos Sara en vecka och sen var Jossan där med Atli en vecka och tränade. Var med på UM (Upplandsmästerskapen) och kom 5:a!
 
Juli 2012
Allmänt - Våran gamla kompis Rekkur avlivades. Vi såg Ice Age 4 på bio tillsammans. Kollade på andra blogghotell eftersom blogg.se inte fungerade så bra. Båda hästarna hade endel vila.
Julia - Kunde inte laddda upp bilder så det var lite tomt på såna. Blev själv i stallet rätt mycket men fick ju chansen att ta hand om Atli lite mer. Var på Rix-läger. Fyllde 14 och fick sin älskade kamera!
Jossan - Var inte hemma så mycket, hon sommarjobbade på SM och så var hon bortrest endel. Atli vilade ju endel då. Hade bio på bloggen. Shoppade lite vanliga sommarkläder.
 
Augusti 2012
Allmänt - Vi började planera inför maskeradtävlingen i början av September som Julia lite hastigt drogs in i. Och vi blev då helt inkörda på Pirates of the Caribbean. Kessie fick pälsen avkilppt och det var ju en helt ny hund! Sorligt nog så tog ju sommarlovet slut. 
Julia - Stelpa började slå hovarna mot varann och fick gå med boot vid all ridning. Stelpa var rätt slö ett tag. Bloggen började fungera igen. Var hundvakt åt Kessie. Var och kollade på NM och shoppade. Lärde Stelpa Indianhopp (jag kunde hoppa upp på henne genom att hoppa över rumpan på henne).
Jossan - Slog fast att islandshästar är hästar och inte behöver smeknamn. Studerade Kapten Jack Sparrow noga. Var på Gotland och hälsade på sin förra häst Kraflar. Jobbade på NM och shoppade! Och eftersom hon typ inte var hemma mer än 5 minuter innan skolan börja så hann hon ju inte blogga så mycket.
 
September 2012
Allmänt - Det var en liten sjukstuga ute i Semtegen, hästarna lyckades skada sig och bli sjuka båda två. Det var lervälling överallt. Vi rakade hästarna första gången. Började rida för Peter igen. Det var maskeradtävling och vi kom tvåa i B-finalen, super kul men blött och kallt som fan.
Julia - Stelpa fick äntligen ett nytt fleecetäcke i rätt storlek och så var det lila! Gjorde den glada upptäckten av gummistövlar. Stelpa började gå riktigt bra efter dippen som vi hade. Fick ny mobil.
Jossan - Atli vart ju sjuk, han fick jätte ont i magen och fick åka till Ultuna. Sen stod han på box någon vecka och sen dess har han typ lite boxfobi. 
 
Oktober 2012
Allmänt - Vi red en riktigt härlig långritt tillsammans med 4 andra tjejer. Det kom ett efterlängtat höstlov. Fotade MASSOR! Man började ana att det skulle bli vinter.
Julia -  Det blev jaktsäsång och Julia blev tyvärr tvungen att hänga på Stelpa massa reflexer. Stelpa gick riktigt bra, vi var på topp. Sen blev Stelpa förkyld i slutet av månaden.
Jossan - Jossan fick raka Atli igen. Det belv jakt säsång och Jossan fick till sin lycka hänga på Atli massa reflexer. Hade rätt mycket plugg så hann inte blogg för fullt. Atli var helt återställd och de började jobba framåt igen.
 
November
Allmänt - Den första snön kom, och det var inte så lite heller... Annars så var November lite deppigt, båda hästarna var lite sjuka och det började bli mörkt.
Julia - Stelpa var sjuk ett tag och Julia blev nästan galen av att inte få rida. Var emot julen helt, den fick inte komma förän det blev December. Insåg hur beroende hon var av att rida och vara i stallet. Slutade rida på 4H också.
Jossan - Atli gick väldigt bra och Jossan blev allt mer sugen på att tävla. Atli blev dessutom super vig. Atli var också lite förkyld. Var inne på hingstar och bett och skrev om det.
 
December 2012
Allmänt - Ja denna månad då, den sista på detta år. Ordentligt med snö har det minsann varit. Sen har det ju varit jul. Vi var i Globen och kollade på SIHS.
Julia - Fick en ny super bra pannlampa. Stelpa var och hälsade på sina kompisar på 4H igen. Vi testade att tolka med Stelpa flera gånger och det gick kanoners. Dock så blev jag ganska sjuk men det struntade jag i. Testade gränserna fullt ut med Stelpa, snäll den hästen vi måste bara öva på avsittningen.
Jossan - Fick sin dröm-sadelgjord, en Erik Le Trixerant. Jossan blev också sjuk. Försökte lösa problemen med att Atli inte ville stå still när man hoppa upp och att det blev dragkamp ibland, och det fungerade ju bra.
 
Jag tycker ändå att det har varit ett rätt bra år. Det går ju alltid upp och ner och det har det ju gjort men de bra stunderna kan väga upp det dåliga från det här året. Nu hoppas vi på ett bra 2013 också!
Gott Nytt År Allihopa!!!
 

Och haha, jag måste säga att det var lite roligt att sitta och läsa alla våra gamla inlägg...
 
Kram

Kommentarer:
Postat av: rebecca

Lust och göra ett bloglovin byte? :D kram!

2013-01-01 @ 21:56:58
URL: http://rebmj.blogg.se
Postat av: Alexandra

sv: men det är svårt att få med bakbenen när hästen är såpass hög som din Atli är, så det krävs ju mer jobb om man säger så :D

2013-01-01 @ 23:17:08
URL: http://www.alexandrawesters.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0