2013-01-07 @ 18:07:46

Min hästhistoria

Tänkte berätta lite om hur jag började med hästar och hur mitt hästliv har sett ut genom åren. 
 
Julia 5 år
När jag var 5 år så började jag rida "på riktigt" eller vad man ska säga. Jag tog hand om en liten shetlandsponny på 4H-gården. Madonna heter hon och jag tog hand om minst en gång i veckan och ja, jag lärden mig säkert mycket av den hästen, envis och tjurig som hon kunde vara.
Första gången Julia rider på 4H.
 
Julia och Madonna
 
Julia 6 år
När jag var 6 år och hade ridit på 4H i ett år så sa tjejerna där att, nu måste Julia börja på en riktig ridskola om hon ska lära sig rida ordentligt. Sagt och gjort, samtidigt som jag började andra terminen i F-klass på skolan så började jag på ridskola. Det var en liten ridskola, då i alla fall, med massa shettisar och jag hade väl en rad favorithästar där. Samtidigt så fortsatte jag också på 4H.
Grållen - en av mina favorithästar på ridskolan.
  
Julia 7-9 år
Jag red nu på både ridskolan och 4H. På 4H fick jag efter ett tag börja rida russen, Pirôt och Wixie, istället för Madonna. När jag blev lite äldre så blev jag skötare på ridskolan också. Då var jag på ridskolan och 4H flera dagar i veckan.
Julia och 4H-hästen Wixie - tror det är tack vare henne jag fick så bra balans, lilla bock-hästen...
 
Julia 10 år
Egentligen så var jag bara 9, men jag skulle snart fylla 10, när jag red Blesa första gången. 
Här kan ni läsa om första ridturen på Blesa: http://semtegensis.blogg.se/2012/april/forsta-gangen-julia-var-i-stallet.html Blesa kan man väl också säga lärde mig mycket, bla att inte vara rädd för farten.
Blesa, henne känner ni säkert igen.
 
Julia 11 år
Jag red Blesa, hästarna på 4H och på ridskolan i knappt ett år. Men Blesa var ju dräktig så henne kunde jag inte rida efter ett tag. Då fick jag börja rida en annan av stallägarens hästar, Rekkur. Rekkur var ganska ung i utbildningen då och det var en hel del att jobba med men han var genom snäll och ja, jag blev väl lite kär i den hästen också.
Julia och Rekkur på en träningstävling.
 
Julia 12 år
Jag red nu på både ridskolan, 4H och Rekkur tills Rekkur skickades iväg. Jag trivdes på 4H och ridskolan men började längta efter att få komma ut på tävlingsbanorna. Nu var jag ju insnöad på islandshästar så det var ju det jag skulle tävla, hade provat lite TREC också men fastnat för islandshästarna. Men jag insåg också att, vill man komma ut på tävlingsbanorna ordentligt så är det väldigt krångligt att låna häst. Speciellt om man inte ens har en fast foderhäst eller så. Då kom ju tanken på en egen häst.
Så sommaren 2011 hyrde vi en sommarhäst för att testa att ha egen häst, under sommaren så provred jag också en rad hästar som var till salu.
Min sommarhäst blev haflingern Lara, även fast det blev hon bara för att vi var sent ute (jag skulle ju bara ha hästen en sommar så om det inte var drömhästen gjorde inget) men även denna lyckades jag förälska mig i.
 
Det vart väldigt jobbigt att lämna tillbaka Lara när sommaren var slut. Jag hade fortfarande inte hittat någon häst som jag ville köpa och var så kär i Lara att jag heller ville ha kvar henne än att fortsätta letandet (som just då kändes ändlöst), men det gick inte för vi hade ingen stallplats för en så stor häst.
Jag hade slutat på ridskolan också och ett tag där så var jag nästan "häst-lös", jag red bara på 4H. Att rida bara 1-2 gånger i veckan vart en väldigt stor omställning när man var van vid 5 gånger i veckan. Jag började fundera på om jag skulle sluta med hästar eftersom jag ändå inte hade någon men insåg rätt snabbt att det skulle inte gå. Vad skulle jag då göra? Så vi började leta häst ännu mer och vi fick tips om Stelpa.
Det måste vart kärlek vid första ridturen för alla som var med då säger att jag inte ens ville hoppa av hästen, det var henne jag skulle ha och jag kunde rida hem henne till Semtegen på en gång om det behövdes.
Jag och Stelpa dagen vi köpte henne (enligt papprena, hon kom till Semtegen några dagar senare).
 
Julia 13 år
Japp, nu hade jag äntligen fått min alldeles egna häst. Och Stelpa började våran tid tillsammans med ordentligt med drama genom att rymma, läs om det här: http://semtegensis.blogg.se/2012/april/nar-stelpa-kom-till-semtegen.html
Efter att Stelpa hade lugnat ner sig och börjat känna sig hemma i Semtegen så började jag rida henne på riktigt. Då var det fem dagar ute hos Stelpa och en dag på 4H, sen gick jag i skolan också men det kommer jag inte ihåg, jag kan inte haft mycket läxor i alla fall.
Jag och Stelpa på vår första tävling. Januari 2012, tror jag.
 
Julia 14 år
Ja det är idag då. Att börja åttan och rida 6 dagar i veckan blev till slut för mycket så jag fick sluta rida på 4H. Är fortfarande med på diverse aktiviteter där men har ingen häst att ta hand om där. 
Jag började ju, efter typ ett halvår, lära mig Stelpa. Men hon är ju fortfarande full av överaskningar och det går upp och ner. Men jag skulle ändå säga att vi tar oss framåt. Efter ett och ett halvt år tillsammans så har vi massa minnen och fler blir det.
Lite blandade bilder på mig och Stelpa.

Kram Julia

Kommentarer:
Postat av: Frida

Svar: Ja kan man inte kommunicera är det svårt :) Han har sånna dagar och då brukar vi lägga träningen åt sidan och efter nyår brukar han ha en lång sån period men i år verkar han vara lugn och sig själv :)

2013-01-07 @ 21:02:16
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Svar: Ja, men i år står han i ett nytt stall där det var väldigt lugnt med raketer så det var nog bra :) Han är ju ändå 16 år och varit i Sverige sen -05 så han borde ju vant sig om han hade tänkt det. Sen är han ju väldigt känslig och speciell, det är inte bara att hoppa upp och rida. Han måste lita på en och vilja ha en på ryggen annars bockar han tills man ligger på backen. En riktig enmanshäst är han :)

2013-01-07 @ 21:44:58
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Frida

Svar: Han reagerar inte på skott från skjutbanan i närheten så jag tror det är när det blir mycket på en gång. Det är han och han trivs väldigt bra i det här stallet. Han är mycket lugnare och kan stå inne några timmar ibland utan att bli tokig :)

2013-01-07 @ 22:04:11
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Linda

Översta bilden, du är så jääädra söt!

2013-01-09 @ 11:09:51
URL: http://www.mittangsull.blogg.se
Postat av: playclina

levitra 10 mg - levitra 40 mg , http://buylevitradirectlyonline.com/#vwfbp generic levitra

2013-03-14 @ 17:14:59
URL: http://buylevitradirectlyonline.com/#iqdre
Postat av: Danielsmalf

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


http://miraleks.by - котята мейн кун в дар в минске

http://miraleks.by - мейн кун купить минск цена

http://miraleks.by - купить котенка мейн кун в минске недорого

http://miraleks.by - котята мейн кун в дар в минске


купить котенка мейн кун в минске
котята мейн кун в минске
котята мейн кун в дар в минске
мейн кун купить минск
купить кота мейн кун в минске

Postat av: Geraldbix

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


http://miraleks.by - купить мейн куна в минске недорого

http://miraleks.by - мейн кун цена минск

http://miraleks.by - мейн кун купить минск цена

http://miraleks.by - котята мейн кун в дар в минске


мейн кун цена минск
мейн кун продам минск 11
купить котенка мейн кун в минске
коты мейн кун в дар в минске
питомники мейн кунов в минске

Postat av: EmilyCag

Игровые автоматы Вулкан самые дающие слоты
игровые автоматы вулкан бесплатно

Postat av: Geraldbix

Питомник кошек породы мейн кун Miraleks*BY, Минск, Беларусь


http://miraleks.by - купить мейн куна в минске недорого

http://miraleks.by - купить кота мейн кун в минске

http://miraleks.by - купить котенка мейн кун в минске

http://miraleks.by - мейн кун купить минск цена


котята мейн кун в минске
купить кота мейн кун в минске
мейн кун купить минск цена
купить котенка мейн кун в минске недорого
мейн кун минск

Postat av: Gursychark

?Essay Crafting Help Always In Time
College Essay
College Essay Composing
UrgentEssayWriting.com has a reputation for producing the foremost exceptional college essay creating for absolutely any purpose. Whether that you're in college and struggling with essay assignments or a higher school student stressing over admissions and scholarship essays, we have the writers to help you. In addition, for those who are an undergraduate student from the throes of producing personal statement essays for graduate school admissions, we have creative and encountered writers who craft amazing and compelling essays that grab and keep attention.
Choose the paper you will want
Put as considerably detailed instructions as you can easily
The best suitable writer is assigned
Download the completed paper
Academic College Essays
Students will face virtually every type of essay assignment in most every course as they progress through their college programs. And once you are by now in college, you understand that, to jot down high quality college essays, you know that you simply need to total several steps:
Decide over a topic and build up a thesis
Conduct research if it will be required
Pull all belonging to the research together
Generate a rough draft
Revise and generate a final draft.
If you happen to should do this several times around the course of the number of weeks, it is hassle-free to become just overwhelmed with the amount of succeed involved. And as soon as you struggle with producing or are and ESL student, creating a college essay is even much more burdensome. We urge anyone who is having problem to contact us and see all that we can do for you.
Choose Carefully
College essay producing solutions are not all the same! Numerous students think that they can just conduct a Google search and choose an individual at random. This is really risk, as a result of more and more of these are really fraudulent. They haven't policies to guarantee original creating or customer satisfaction; they do not use writers with academic degrees and exceptional composing skills; they do not have any “service after the sale;” along with the chances of obtaining poor top notch crafting, fake resources, and plagiarized content is pretty substantial.
About the other hand, at any time you want just the opposite of that just described, then you will would need to come to UrgentEssayWriting.com. In this article you will notice all that a trustworthy and responsible college essay producing provider should be.
You will acquire a professional writer having an academic degree inside of the discipline of your topic. If, for example, you want a persuasive essay for the Affordable Care Act for a political science course, your writer will have a Master’s degree in political science; if you decide to are a graduate student in online business and have to have a case study, your writer will have a Ph.D. in home business.
You will have a messaging program that permits you to definitely speak directly with your writer, so you can insert any further details, ask about progress, and request changes to your final essay once you want them.
You will have 24-hour entry to our customer services department should you will be needing anything or have any questions
You will have guarantees of privacy, of entire satisfaction, and of only original research and creating, by using one of the most correct and relevant resources.
GAY PORN

2017-08-09 @ 08:06:46
Postat av: Kennethledly

http://zolotayrybka.ru/konyak-ros/imgs/80573-elitnyy-alkogol-sankt-peterburg-5-litrov-optom.jpg
коньяк каменный лев купить спб
Цените высокое букет алкогольных напитков, но не хотите переплачивать после тару? Имеете свой бизнес равным образом желаете оптимизировать расходы с целью улучшения конкурентных преимуществ? Общество « alko5.ru» парламент предложить Алкоголь в канистрах высокого качества для выходных с целью клиента условиях.Наша компания занимается реализацией алкогольной продукции более 5-ти лет также следовать это промежуток времени выстроила собственную стратегию, позволяющую клиентам получать продукцию фирменного, заводского разлива по минимальным ценам.Уникальность нашего предложения заключается в том, сколько давалец получает высококачественную алкогольную продукцию, отнюдь не переплачивая после тару также упаковочные материалы.Какую продукцию не запрещается подкупать на интернет-магазине « alko5.ru»? алкоголь на канистрах в спб отзывы Наш магазин предлагает широчайший спектр алкоголя на канистре различного ценового диапазона: водка, напитки, виски, наливки, ликеры, абсент, джин, напитки, самбука, мартини, текила, напитки, спирт и пр.Преимущества покупки алкоголя в течение интернет-магазине: « alko5.ru»: Вся представленная продукция на магазине имеет высокое ценз и разливается сам на заводе-производителе; Широкий выбор продукции; Наши клиенты, на часть числе имеют возможность приобрести элитный алкоголь на канистрах; Выгодная валюта. Наша компания приобретает продукцию сам на заводах-производителях, который позволяет убрать нескольких посредников на пути: деятель > клиент. Быть этом, в цена отнюдь не входит фирменная, дорогостоящая тара компании производителя; Алкоголь на канистрах СПБ – это отличная мочь чтобы предпринимателей оптимизировать расходы без снижения качества реализуемой продукции; Гарантия качества. Наша компания предоставляет своим клиентам гарантию качества на реализуемую алкогольную продукцию; Алкогольная продукция, представленная на каталоге интернет-магазина « alko5.ru» навсегда имеется в наличии для складах нашей компании. Какие условия доставки также оплаты продукции?Для того, с намерением осуществить заказ алкогольной продукции в нашем магазине Вам достаточно связаться начиная с менеджерами сообразно телефону 8-965-055-60-48. Впоследствии чего, — указать интересующую продукцию и её объем. Стоимость доставки по Санкт-Петербургу составляет 100. Также существует мочь доставки продукции в течение всякий регион Российской Федерации. Оплата проводится курьеру присутствие получении заказа.Обычно такая продукция, разлитая на 5 литровые тары, покупается раньше ее розлива сообразно бутылкам также поэтому стоит значительно дешевле рыночных цен. Колорит алкоголя можно проверить, проведя его дегустацию перед покупкой.Алкоголь в течение канистрах никак не должен вызывать каких-либо подозрений. Напиток разлит по специальным пищевым канистрам, сколько является идеальным вариантом в интересах продажи такой продукции. Особенно удобно это в пользу кого покупателей, приобретающих алкоголь для крупных торжественных мероприятий – свадеб, дней рождения равно т.д.Постоянно нужно быть уверенным в книга, что купить алкоголь на канистрах в течение Санкт-Петербурге дешево можно на любое промежуток времени лишенный чего каких-либо проблем. Сам по себе алкоголь, конечно же, вреден, однако никак не вреднее такой же продукции, продаваемой на магазине. Тем более, который сейчас часто да в магазинах могут торговать фальшивым алкоголем.Алкоголь, разлитый в течение пищевые канистры, абсолютно такой же, какой находится в течение стеклянных бутылках. У него такие же качественные характеристики. Так, к примеру, если мы имеем водку в течение бутылке, то должны понимать, сколько она, так же да та, сколько залита в канистры, изготовлена из одного также того же сырья. Конечно, сюда прибавляется достоинство бутылки, розлива равным образом транспортировки. В конечном итоге один равно тот же напиток стоит по-разному.Поэтому даже без особо сложных подсчетов позволительно понять, сколько при необходимости покупки больш

2017-08-10 @ 20:02:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0