2013-01-13 @ 10:58:47

Missar lektionen :(

Ja jag missar ju Peter lektionen som vi skulle på idag... men ja, det mycket viktigare att Stelpa blir frisk. Här kommer lite uppdatering på läget.
 
Ska om ett litet tag ut till stallet igen. Igår så åkte vi ut till stallet en gång till på kvällen som planerat. Stelpa var mycket piggare och tempen hade gått ner lite. Hon hade drukit ordentligt med vatten och hade fått tillbaka matlusten. Jag ringde en veterinär inne på Ultuna och frågade om lite råd och vad hon tyckte vi skulle göra och hon sa att eftersom det är svårt att avgöra över telefon så skulle vi ta ut någon som kunde titta på henne. Så jag ringde ambulatoriska och efter några försök så fick jag tag på dom och de skulle komma så fort de kunde.
 
Stelpa verkade ju må bättre men Jossan hade läst på internet och hennes symtom (hur stavas de?) liknade något när det var akut och kunde bli livshotande. Medan vi väntade på veterinären så fick hon frossa också och tempen gick upp lite. Då licksom skakade hon med halsen/huvudet och hade 39,4 så vi satte på vintertäcket istället för fleecen och fortsatte vänta.
Hon hade bajsat flera gånger under dagen men det var fortfarande diare och magen lät inte riktigt som den skulle. Dock så verkade hon ju inte dödligt sjuk eftersom hon var piggare än på förmiddagen. 
 
Så när veterinären kom så lyssnade han först på henne och han tyckte att magen lät men inte helt som den skulle så hon fick lite kramlösande. Sen fick hon också medicin som skulle hjälpa till att bli av med diaren och febern. Han trodde att hon hade fått diare med feber bara och hade lite ont i magen pga det och därför visat lite koliksymtom tidigare. Men han tyckte att hon kunde stå inne med täcke på så att febern inte blev värre men hon fick äta hö som vanligt och så.
Så hon fick stå inne med vintertäcket över natten med hö och vatten. Sen så ska vi ge henne medicin i tre dagar nu och så ska det förhoppningsvis gå över då. Som sagt så verkade hon ju mycket piggare redan på kvällen och det var inte livshotande eller så.
 
Och det var som jag trodde inte kolik. Eftersom magen faktiskt var lite igång och hon bajsade, fick tillbaka matlusten och att pormenera hjälpte inte så verkde det ju inte precis som kolik och hon verkde inte bry sig så mycket om magen heller. Hon kände sig väl antagligen som när man är magsjuk, hon mådde rätt illa och det var därför hon inte ville äta.
 
Så nu hoppas vi bara att hon blir bra snart och att båda hästarna håller sig friska nu när tävlingarna snart drar igång.
Stelpa tidigare i vintras.
 
Kram

Kommentarer:
Postat av: Fia - med islandshästen som passion

Hoppas hon blir snabbt bättre nu!

2013-01-13 @ 14:29:36
URL: http://meistaraverk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0