2013-01-12 @ 14:04:38

Stelpa sjuk

Jaha var det Stelpas tur att bli sjuk nu? 
10 minuter efter att jag hade vaknat så ringde telefonen hemma. Det var Jossan som sa att Stelpa inte mådde något bra, hon hade kraftig diare och verkade ha ont i magen. Det blev att släng på sig lite kläder och ta lite frukost och sen åka direkt till stallet. När vi kom dit så hade Jossan och hennes mamma gått med Stelpa på vägen i byn ett tag. Man såg på henne att hon var inte sig själv. Hon var väldigt hänig och loj.
När vi tempade henne så hade hon 38,6 vilket är högre än vad Stelpa brukar ha. Jag satte på mig overallen och så började vi pormenera, efter ett tag så tempade vi henne igen och då hade hon 39,2. Då visste jag ju att hon hade feber. När vi gick så försökte hon inte lägga sig ner, hon hade inte sparkat eller huggit mot magen, den hade vart rätt tyst men började låta när vi tempade henne andra gången. Magen var rätt spänd men hon reagerade inte när man tryckte på den eller så. Hon ville inte ha varken vatten, godis eller hö och var fortfarande väldigt hängig.
Vi gick en liten bit till sen tog vi in henne i stallet. Tempade henne igen och då hade hon 39,5.
Eftersom pormeneradet inte hjälpte och det verkade inte vara kolik riktigt eftersom hon inte verkade ha så ont i just magen så ställde vi in henne i lösdriften. Då bajsade hon lite och det var fortfarande diare. Hon fick lite hö och vatten men ville inte ha något, bara stod där och hängde.
 
Vi bestämde oss för att avvakta lite. Det verkar ju lite som om hon har någon sorts influensa eller så och då finns det ju inte så mycket mer att göra än att låta henne vila. Hon fick ett fleecetäcke på sig och så fick hon stå där inne och vila medan jag och pappa åkte och handlade och åt lunch. Ska ut en sväng på eftermiddagen och kolla henne också, annars så finns det folk på gården hela tiden. Vet ju inte riktigt vad det är en men om det har blivit ännu värre i kväll så ska vi nog kontakta en vetrinär, men vi får se.
 
Usch, inge roligt och det är verkligen en nackdel att bo såhär långt ifrån stallet. Speciellt vid såna här tillfällen... 
Hoppas hon blir bra snart i alla fall...
 
Kram

Kommentarer:
Postat av: rebecca

åhnej :( hoppas hon mår bra snart igen!!

2013-01-12 @ 18:32:36
URL: http://rebmj.blogg.se
Postat av: Frida

Vilken otur ni båda har. Hoppas hon blir bättre och blir frisk snart igen :)

2013-01-12 @ 19:23:44
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se
Postat av: Emma G

Oj hoppas hon blir bättre snart! Jag hade nog kontaktat veterinär efter några timmar om hon mår likadant och febern inte går ner...

2013-01-12 @ 21:20:24
URL: http://freyfaxi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0