2013-07-11 @ 18:03:09

Back to Basic - gör om, gör rätt

Jag är ju hundvakt nu denna veckan hos grannarna och jag halvt bor i deras hus hela veckan ut. Dom har internet och så men det är bara det att jag vill inte använda deras dator hur som helst med bilder och så där och min laptop är ju som sagt ganska död.. Så det är lite omständigt att blogga just nu eftersom jag så gärna vill ha bilder med i inläggen för att jag tycker det är så mycket mer givande. Men nu tror jag att jag har kommit på en lösning så ikväll ska jag sitta och redigera lite bilder och sen ska ni få se dom!
 
Det är ganska så chill att vara hundvakt.. Jag ligger mest och solar om dagarna medans hundarna är ute på gården. Jag kan knappt tro att jag får betalt för att göra det här! Det är dessutom de tre mest gosigaste, gladaste och lydigaste hundarna som jag känner så det är bara mysigt att få ta hand om dom!
 
Under mitt solande så har jag hunnit med att kolla igenom några böcker som jag haft liggandes hemma om islandshästen och lite så där. Bland annat så har jag lät några kapitel ur boken "Atlis verktyg för islandsryttare" av Atli Gudmundsson.
Oj, vad den är inspirerande alltså! Han verkar ha en otroligt sund rid stil och verktygen som han skrivit om i boken är väldigt grundläggande men än så nyttiga! Första halvan av den, faktiskt väldigt korta boken, består av hur man ska använda sin tyngd för att få hästen att gå framåt, stanna, i sidled och böja sig. Inget av det jag läst är egentligen främmande för mig. Jag har hört och använt allting förut det är bara det att jag insåg när jag läste boken att jag varit otroligt slarvig med hur och när jag har använt dem så jag har förlorat lite av syftet med dem. Tyvärr!
Ett bra exempel är att jag lägger tyngden bakåt när jag vill att min Atli ska stanna vilket Atli Gudmundsson även skriver i boken att han tycker att man ska göra. Dock lägger jag automatiskt tyngden bakåt även när jag vill att min -Atli ska öka i tölten. Hur förvirrande blir inte det då för min stackars häst?! När jag tänker på det så är det inte så jätte konstigt att min häst inte vill stanna när jag vill det eftersom jag ber honom att stanna även när jag vill att han ska gå fortare!
Åh, jag kan bli tokig på mig själv för att jag gör sånt här och inte märker det förrän det är försent och det redan har uppstått ett problem! Men, men det är väl för väl att jag faktiskt märker det någon gång också, det hade jag inte gjort för 2 år sedan.
 
Nu är i alla fall planen att "go back to basics". Börja lite om från början med grunder som att stanna och gå framåt och göra det rätt och noggrant denna gång!
Lite tjock och lite ovillig att vara med på bild men han är fin ändå! ;) (och väldigt vit!!)

Kommentarer:

Kommentera inlägget här:

Namn:
Ofta här?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0